Wyniki wyszukiwania dla zapytania „zmniejszona pow

  • Grypa - szczepienia

    25 kwietnia 2008 08:41 →

    … obniżoną wydajnością czyli zmniejszeniem odporności ( np. Retroviridae HIV atakuje LiTh CD4+ czego skutkiem jest zaburzona ekscytacja LiB i zmniejszona ilość wytwarzanych przeciwciał = spadek odporności, człowiek z AIDS nie umiera na HIV, ale na choroby … więcej →

  • Choroby i wady serca

    26 maja 2008 08:49 →

    … lub przeciążenie serca. Objawia się dusznością spoczynkową, a także kaszlem, obrzękami wokół kostek i męczliwością oraz zmniejszona tolerancją wysiłku. W celu zdiagnozowania niewydolności krążenia wykonuje się analizę krwi, ekg i echo kardiogram serca – … więcej →

  • Frakcje cholesterolu

    27 maja 2008 09:21 →

    …opisane na początku artykułu, LDL hamuje ekspresje na poziomie genu receptora wysokiego powinowactwa (apo B/E) czego rezultatem jest zmniejszona ilość wyłapywanego LDL, dodatkowo na wskutek zwiększenia się cholesterolu powstałego z rozpadu LDL w komórce … więcej →

  • Walina, leucyna i izoleucyna

    10 czerwca 2008 08:22 →

    … karboksylazę pirogronianową. 2 – Acydemia propionianowa Schorzenie jest wywołane defektem w syntezie (zazwyczaj) lub zmniejszoną aktywnością ( w stopniu znacznym) karboksylazy propionylo-CoA, w efekcie występuje wysokie stężenie propionianu w surowicy… więcej →

  • Rak sutka

    13 czerwca 2008 09:00 →

    …jest wykrywany zwykle w zaawansowanym stadium co pogarsza rokowania, a usunięcie ciąży ich nie poprawia. U kobiet w ciąży m. in. zmniejszona jest czułość badania palpacyjnego piersi. Złym czynnikiem rokującym jest wiek pacjentów. Ma miejsce następująca … więcej →

  • Otyłe dziecko

    11 sierpnia 2008 08:12 →

    … warzyw i owoców, od trzeciego roku życia można wprowadzić pieczywo razowe. U dzieci w wieku szkolnym można wprowadzić dietę ze zmniejszoną ilością kalorii. Zaleca się, aby zawierała ona o 300 kcal mniej od dziennego zapotrzebowania energetycznego. Proces … więcej →

  • Uzależnienie od Internetu

    4 września 2008 08:53 →

    … się powstrzymać nawet w pracy narażają się na realne ryzyko jej utraty a przede wszystkim szkodzą firmie swoją zmniejszoną efektywnością pracy. Pamiętajmy o tym, że uzależnienie od Internetu jest problemem poważnym i nie należy go bagatelizować. Osoba … więcej →

  • Problemy z tarczycą

    15 września 2008 08:29 →

    …, a nawet mogą ujawnić się choroby psychiczne bądź nerwice. Kobiety mogą mieć zaburzony cykl miesiączkowy, a nawet zmniejszoną płodność na skutek nie zawsze występującego w każdym cyklu jajeczkowania. Chorzy na nadciśnienie mogą dodatkowo odczuwać stałe … więcej →

  • Anemia u dzieci

    18 września 2008 08:25 →

    … żelaza, co skutkuje różnymi objawami, takimi jak: nadmierne zmęczenie, bóle głowy, podatność na infekcje oraz zmniejszoną odporność organizmu. Przez niedostateczną ilość krwinek czerwonych i hemoglobiny (pamiętajmy, że erytrocyty są odpowiedzialne za … więcej →

  • Zakażenie Helicobacter pylori

    1 grudnia 2008 08:50 →

    … i przeżycie bakterii. Obecność Helicobacter pylori w błonie śluzowej wywołuje odpowiedź zapalną z uszkodzeniem nabłonka błony śluzowej oraz zmniejszoną produkcją śluzu. Obniżenie kwaśności soku żołądkowego pobudza wydzielanie gastryny, a co za tym idzie, … więcej →

  • [Neurolog] - K, 35 - zmniejszona sprawnsc konczyn utray przytomnosci nadcisnienie slabszy zmysł wzroku sluchu smaku

    25 października 2014 18:48 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Neurolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 35 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] naczyniowe uszkodzenie mózgu zmiana deminilizacyjna niedowidzenie utraty przytomnosci niedosłuch nadcisnienie guzy … więcej →

  • [Onkolog] - K, 21 - Guz powłok brzusznych

    25 października 2014 18:48 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Onkolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 21 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] Crohn [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] Salofalk, Imuran [b]Do tej … więcej →

  • ból kolan zły wynik usg prosze o interpretacje

    25 października 2014 18:48 →

    … zmiany pourazowe i zwyrodnieniowe. Chrząstka szklista pokrywająca pow. stawowe ze mianami zwyrodnieniowymi w początkowej fazie pod … doplera mocy i eFlow Chrząstka szklista pokrywająca pow. stawowe ze mianami zwyrodnieniowymi w początkowej fazie pod … więcej →

  • [Chirurg ogólny] - M, 41 - bol lopatki i lewego ramienia

    25 października 2014 18:48 →

    … nerki prawidlowej wielkosci i ksztaltu, bez ech zlogow pow 3mm i cech zastoju. Pecherz moczowy pusty. W… serca prawidlowa. RTG Zdjecie kregoslupa ledzwiowego ap i boczne : Zmniejszona fizjologiczna lordoza. Niewielkie zwezenie przestrzeni miedzykregowych … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 8 - Złe wyniki przeciwciał anty TPO

    25 października 2014 18:48 →

    … tarcycą bo jak byłam w ciąży to leczyłam się na niedoczynnosć. Pani doktor pow że córka ma tarczycę ok 6ml a powinna mieć 10ml wynik TPO … będzie musiała brac cały czas eythyroxu . Pani doktor pow że bardzo dobrze że przyszłysmy już teraz a nie dopiero … więcej →

  • Straszne zapalenie języka

    25 października 2014 18:48 →

    Witam, Piszę z prośba o pomoc. Strasznie boli i piecze mnie jedna strona języka. Jest mocno zaczerwieniona i są tam tak jakby bąbelki. Nie ma jednak mocnego białego nalotu, ani żadnej powłoki. Trochę boli mnie także migdał po tej zapalnej stronie języka. … więcej →

  • [Neurolog] - M, 23 - Zawroty głowy i uczucie skurczy wokół głowy.

    25 października 2014 18:48 →

    … w stawach unkowertebralnych kręgosłupa szyjnego. [b]Jakie leki i z jakiego powodu były stosowane?[/b] Polvertic 24mg 2 razy na dobę. Zmniejszona dawka od 1 tyg do 24mg 1 raz na dobę. Nie czuję poprawy po tym leku, lecz czytałem w opisie że może on sie … więcej →

  • [Hematolog] - K, 45 - Analiza wyników badań

    25 października 2014 18:48 →

    … – nieliczne BIOCHEMIA : Glukoza 99.0 mg/dl min.70.0 , max 99.0 eGFR 73 praw > 60 ml/min Cholesterol całkowity 242,8 mg/dl pow 240 wysokie ryzyko powikłąń Kreatynina 0,84(0,50-0,90) Trójglicerydy 122,3(0-200) ALT 10(0-33) Wit B12 229,6(191-663)… więcej →

  • [Ginekolog] - K, 18 - Miesiączka

    25 października 2014 18:48 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Ginekolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 18 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] początkowa niewydolność nerek, torbiele na jajnikach [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś … więcej →

  • [Internista] - K, 22 - nerwica? co innego? pomocy !

    25 października 2014 18:48 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Internista [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 22 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to… więcej →

Strona:
z
9