Wyniki wyszukiwania dla zapytania „zakazenie krwi

  • Podstawowe badania krwi

    15 września 2011 09:59 →

    … jego uzupełnienie. Należy pamiętać, iż w dniu poprzedzającym badanie krwi nie wolno uprawiać intensywnego wysiłku fizycznego, na …, badanie wykonuje się w celu określenia rodzaju zakażenie – rozmaz krwi obwodowej służy do różnicowania między zakażeniem … więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … elementów morfotycznych (głównie krwinek czerwonych) w stosunku do krwi pełnej. Wartości referencyjne hematokrytu zmieniają się…stanach patologicznych na przykład: odwodnieniu, niedokrwistościach, utracie krwi, w chorobach serca, nerek, wątroby. Przyczyną … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … istnienie koncepcji odchudzania się zgodnie z swoją grupą krwi. Zaczniemy od diety, która określana jest jako najstarsza -…lubiących aktywność fizyczną. Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają , … więcej →

  • Grupa krwi 0, a nasze zdrowie

    12 marca 2014 14:33 →

    … nie występuje antygen A, ani B, to oznacza, że mamy grupę krwi 0. Niektórzy ze specjalistów wskazują, że zależnie od tego z … zwiększa ryzyko nadwagi. To z kolei powoduje, że osoby z tą grupą krwi są bardziej narażone na miażdżycę i choroby serca. Częściej… więcej →

  • Grupa krwi A , a nasze zdrowie

    4 marca 2014 12:38 →

    … ich rodzaje, odpowiednio A i B. Można mówić o czterech grupach krwi. Zależnie od wspomnianych antygenów mówimy o A, B, AB i 0. Ostatnia z … na tej oznaczonej literą A. Według danych, ta grupa krwi to około 30% populacji ludzi. Jej najważniejszą zaletą ma … więcej →

  • Dieta przy grupie krwi 0

    29 stycznia 2013 14:24 →

    …częste problemy związane z przemianą materii. Jednak osoby z grupą krwi 0 określa się często jako przywódców. Osoby takie powinny …przygotowywane ze zboża, a także roślin strączkowych. W przypadku grupy krwi 0 bardzo często nadwaga wynika właśnie z błędów … więcej →

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    … odpowiednio zareagować i zażegnywać rodzący się problem zdrowotny. Morfologia krwi to badanie, które spełnia ogromną rolę przy … jest ich za mało to ma to najprawdopodobniej związek z nagłą utratą krwi. Może to być spowodowane chociażby przez uraz. … więcej →

  • Kto może zostać dawcą krwi

    17 maja 2011 09:41 →

    … wirusa HIV. Przeciwwskazaniem jest również m.in. cukrzyca, choroby krwi i nerek, gruźlica, nowotwory, padaczka i astma. Ankieta,… czasu aby się zregenerował. W okresie 7 dni przed pobraniem krwi nie należy umawiać się na żadne zabiegi chirurgiczne, … więcej →

  • Dieta dla grupy krwi A

    15 czerwca 2011 09:40 →

    … jest rolnicza. Co ciekawe w przypadku tej grupy krwi najłatwiej ponoć zostać wegetarianinem. W przypadku diety … produktów, a skupienia się na innych. W przypadku osób z grupą krwi A największych wrogiem dla utrzymywania prawidłowej diety są … więcej →

  • [Hematolog] - K, 19 - Odczytanie morfologi krwi z rozmazem

    24 kwietnia 2014 15:05 →

    … Witam chciałabym prosić o interpretacje wyników. Morfologia krwi z rozmazem. jedn. Leukocyty 6,8 tys./ul Erytrocyty 4,0…hematokryt 33,8 % (obniżony) MCV 85,6 fl MCH 28,6 pg MCHC 33,4 g/dl płytki krwi 349,0 tys/ul NEUT% 61,2 % (PODWYŻSZONE) LYMPH%… więcej →

  • [Pediatra] - K, 1 - analiza morfologi krwi

    24 kwietnia 2014 15:05 →

    …to są dolegliwości:[/b] Witam serdecznie. Bardzo proszę o analizę morfologii krwi 18 miesięcznej córki. Martwi mnie bardzo niski poziom NEUT%:… 82-94 mch 27,9pg norma 28,32 mchc 35,2g/dl norma 32-36 płytki krwi 331,0tys norma 140-390 lym% 56,3% norma … więcej →

  • [Internista] - K, 33 - badania krwi

    24 kwietnia 2014 15:05 →

    … 4,7 HEMOGLOBINA- 13,8 HEMATOKRYT%-40,6 MCV-86 MCH-29,2 MCHC-34 PŁYTKI KRWI- 284 RDW-CV-13,3 MIKROSKOPOWY WYMAZ KRWI PAŁECZKI- 0,1% NEU%-68,2 EO%-1,8 BASO%-0,2 LYM%-23,1 MONO%-6,6 LYMPH#-2,0 NEUT#-5,8 MONO#-0,6 EO#-0,2 BASO#0,0 … więcej →

  • [Internista] - K, 24 - wynik badań z krwi

    24 kwietnia 2014 15:05 →

    … do tej pory były wykonywane?[/b] Witam. Dziś odebrałam wyniki z krwi i nie ukrywam że zaniepokoil mnie wynik bilirubiny: 1,7 … były wyniki wykonanych badań?[/b] Witam. Dziś odebrałam wyniki z krwi i nie ukrywam że zaniepokoil mnie wynik bilirubiny: 1,7 … więcej →

  • [Hematolog] - K, 47 - Interpretacja wyników krwi

    24 kwietnia 2014 15:05 →

    … do tej pory były wykonywane?[/b] Badania laboratoryjne krwi. [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Badania … g/dl HEMATO 25,5 % MCV 60 fl MCH 16,9 pg MCHC 28 g/dl RDW 19 % PŁYTKI KRWI 317 G/L MPV 7,7 fl LIMFO 1,47 G/L [b]Jakie było dotychczas … więcej →

  • [Hematolog] - K, 1 - wysokie płytki krwi u 15 miesięcznego dziecka

    24 kwietnia 2014 15:05 →

    …:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Wysokie płytki krwi – 917 tys. Pozostałe parametry krwi z rozmazem prawidłowe. Wiek dziecka -15 miesięcy więcej →

  • [Alergolog] - K, 42 - wyniki krwi

    24 kwietnia 2014 15:05 →

    …mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] alergia, ból ranny przed oddaniem moczu nerek wyniki krwi mnie nie pokoja hemoglobina 10,90 hematokryt 30,9 MCHC 76,2 RDW 19,1 MIKROSKOPOWY ROZMAZ KRWI neurofile pałeczkowate 9 neutrofile … więcej →

  • [Endokrynolog] - M, 32 - wynik badan krwi

    24 kwietnia 2014 15:05 →

    …Lekarz podejrzewal u mnie nadczynnosc tarczycy.zrobiłem w tym celu badanie krwi.Oto wynik TSH 3 gen 1,55 i fT4 1,17.Czy wynik wskazuje …ok 1 rok [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Badanie krwi TSH 3 gen. 1,55 [0.27-4.2] fT4 1,17 [0.93-1.7] więcej →

  • [Alergolog] - M, 17 - plucie krwią

    24 kwietnia 2014 15:05 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Alergolog [b]Płeć:[/b] mężczyzna [b]Wiek:[/b] 17 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] nadciśnienie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, … więcej →

  • [Hematolog] - M, 33 - podwyższone WBC,PDW i CRP we krwi

    24 kwietnia 2014 15:05 →

    …tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] złe wyniki krwi:podwyższone WBC i PDW. I CRP 6-krotnie wyższe od normy [od prawie roku]. duszności,drętwienie i okropne bóle… więcej →

Strona:
z
334