Wyniki wyszukiwania dla zapytania „wysoki poziom eozynocytów

  • Jak obniżyć wysoki poziom cholesterolu

    8 maja 2013 13:11 →

    … wbrew pozorom dość prostych, metod może go obniżyć. Wysoki poziom cholesterolu przede wszystkim prowadzi do zmniejszania… w znaczący sposób (oczywiście w dłuższej perspektywie) zmniejszyć poziom cholesterolu we krwi. Śniadania jako ważny posiłek na… więcej →

  • Wysoki poziom prolaktyny

    12 listopada 2009 17:24 →

    … pewnych osób. Tak dzieje się w przypadku wysokiego poziomu prolaktyny. Wysoki poziom prolaktyny nie musi wcale być groźny. Pomimo tego, że wysoki poziom tego hormonu może być objawem gruczolaka przysadki jednak może być to też … więcej →

  • Jak podnieść poziom endorfin?

    1 października 2013 11:45 →

    … stres. To też sprzyja dobremu nastrojowi. Co jeszcze podnosi poziom endorfin? Okazuje się, że wysiłek fizyczny również ma na „hormony… jest w przypadku osób zakochanych u których też notuje się wysoki poziom endorfin. Nie można też nie wspomnieć o … więcej →

  • Dlaczego poziom cholesterolu jest ważny?

    22 listopada 2010 13:03 →

    Dlaczego cholesterol jest ważny? Wysoki poziom cholesterolu jest głównym czynnikiem zwiększającym ryzyko choroby … poziom cholesterolu wzrasta wzrasta również ryzyko zachorowania. Co wpływa na poziom cholesterolu? Wiek, płeć, przypadki choroby w rodzinie i … więcej →

  • Utrzymuj odpowiedni poziom cukru we krwi

    1 września 2011 08:26 →

    … normalną sytuację i prawidłowe odżywianie). To właśnie stopień, o który poziom glukozy podnosi się po jedzeniu, określa się jako … polega na tym, że jeśli zjedliśmy coś, co miało wysoki Indeks Glikemiczny, potrzebowaliśmy dużo wspomnianego … więcej →

  • Wysoki cholesterol - zmień dietę

    9 lipca 2012 08:14 →

    …. Zawierają one rozpuszczalną formę błonnika, która to pozwala obniżyć poziom cholesterolu. Tutaj warto zauważyć, iż chodzi o jego… jednocześnie podnoszenia tego dobrego. Oczywiście kiedy mamy wysoki poziom cholesterolu, to pod żadnym pozorem nie możemy… więcej →

  • Wysoki cholesterol - objawy

    9 sierpnia 2013 11:41 →

    …Aby sprawdzić czy jesteśmy w grupie ryzyka, wystarczy zrobić sobie krótki rachunek sumienia. Jednak ustalenie, czy poziom cholesterolu jest za wysoki, to już tylko i wyłącznie kwestia badań. Najlepiej aby były … więcej →

  • Jak wyregulować poziom cukru w organizmie

    20 maja 2014 14:50 →

    … ilość jest zależna od co najmniej kilka czynników. Przyjmuje się, że poziom którego nie musimy się obawiać wynosi między 79, a … poziomie glukozy (określa się to często jako stan przedcukrzycowy). Poziom powyżej 126 mg/dL, to cukrzyca. Kiedy jemy, to co … więcej →

  • Podnosimy poziom testosteronu

    14 października 2013 09:32 →

    … produktów pobudzających wydzielanie insuliny. Pozwalają one podnosić poziom testosteronu. Kolejna sprawa to odpowiednia dawka cynku. … zapobiegać problemom z prostatą. Oczywiście wpływa też na poziom testosteronu. Jeśli przyczyna Waszych problemów leży … więcej →

  • Jak podwyższyć poziom endorfin?

    4 marca 2014 13:13 →

    …, które wpływają w sposób pośredni, lub bezpośredni na poziom endorfin w naszym organizmie. W badaniach, które zostały … z substancji psychoaktywnych, które w pewnych ilościach podwyższają poziom endorfin. Niedotlenienie również ma wywoływać taki efekt. W … więcej →

  • Za wysoki poziom fosforu

    21 października 2014 23:30 →

    Witam.Mam pewien problem,a mianowicie zbyt wysoki poziom fosforu.Czy ktoś mógłby mi poradzić jak obniżyć jego poziom?Bardzo prosze o pomoc. więcej →

  • wysoki poziom żelaza u wegetarianki

    21 października 2014 23:30 →

    … na gastroskopie jeszcze się nie udałam). Badania wykazały iż poziom żelaza przy normie 60-180 wynosi u mnie … i nie mam pojęcia skąd może się brać tak wysoki poziom żelaza, objawy intensywniej zaczęłam odczuwać od ponad pół roku, bardzo proszę o rzetelną … więcej →

  • wysoki poziom zelaza

    21 października 1433 13:26 →

    witam mam wysoki poziom zelaza we krwi 200-250 badania wykonywałam 3 razy norma 36-145 ferrytyna 71,58 (13-150)bilirubina 1,2 norma (02-1,0) hcv i hbs ujemny boli mnie (nie zawsze) brzuch z prawej strony pod zebrami bolą mnie równiez … więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - M, 59 - Wysoki poziom ALAT

    21 października 2014 23:30 →

    … jakieś leki:[/b] tak [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] wysoki poziom alat więcej →

  • wysoki poziom limfocytów

    21 października 2014 23:30 →

    … mi leki, boli mnie brzuch trochę, jestem osłabiona lekko, ale to chyba dlatego, że mam też nieco za mało żelaza. Wiem, że poziom limfocytów podnosi się przy chorobach, ale ja nie wiem co się dzieje, bo migdały ciągle mnie bolą. Na przemian rosną i maleją… więcej →

  • Interpretacja wtyników - wysoki poziom PLT

    21 października 2014 23:30 →

    Proszę o interpretacje wyników badań, od ok 14 lat jestem wegetarianka, niepokoja mnie te wysokie plytki krwi (ostatnio mialam przeziębienie (ok 3 tyd sie ciągneło) MORFOLOGIA WBC – 8,80(4.4-11.3) RBC – 4,61 (3,5-5,2) HGB – 13,4 (11,2-15,4) HCT – … więcej →

  • wysoki poziom żelaza

    21 października 2014 23:30 →

    witam, jakiś czas temu zrobiłam badanie krwi, morfologia wyszła jak najbardziej dobrze, ale martwi mnie podwyższony stan żelaza (226 ug/dl). mam 21 lat i jestem studentką. od jakiegoś czasu jestem bardzo osłabiona, ciągle chce mi się spać, mam mdłości gdy… więcej →

  • Bardzo wysoki poziom żelaza

    21 października 2014 23:30 →

    Zrobilam sobie z wlasnej inicjatywy duży zakres badań i bardzo zaniepokoił mnie wynik żelaza – 267 (norma 136-145)również krwinki czerwone (RBC są przekroczone i wynoszą 5,25. Poza tym pozostałe wyniki z krwi obwodowej są w normie. Jednak badanie moczu … więcej →

  • Wysoki poziom mocznika i kwasu moczowego

    21 października 8691 13:41 →

    Mam 61 lat i jestem po przeszczepie nerki.Wczorajszy wynik to: białko c-reaktywne 4.74mg/dl , kreatynina 1.2mg.dl , eGFR(MDRD) 45.82 , kwas moczowy 8.5mg/dl , mocznik 76mg/dl. Proszę bardzo powiedzieć mi co powinnam jeść,bo jak czytam wszystkie wiadomości… więcej →

  • wysoki poziom żelaza

    21 października 2014 23:30 →

    Witam serdeczenie. Odebrałam wyniki badań. Proszę o interpretację kretaynina jedn. SI 84,92 (norma 80) >60ml/min/1,73m2, kreatynina jedn tradyc. 0,96 (norma 0,9), cholesterol całkowity jedn SI 5,7, cholesterol całkowity Jedn. tradyc. 220,36, żelazo jedno … więcej →

Strona:
z
73