Wyniki wyszukiwania dla zapytania „wyniki tsh 066

  • Polacy nie chcą tracić czasu… – wyniki światowego badania na temat przeziębienia i grypy

    28 października 2013 10:16 →

    Nie mamy czasu na chorowanie, jak również nie chcemy z tego powodu porzucać ulubionych aktywności. Aż 91% Polaków przychodzi do pracy pomimo objawów przeziębienia lub grypy, podobnie Hiszpanie (94,6%), Rosjanie (91,2%) czy Francuzi (88,7%) – wynika ze … więcej →

  • Słabe nasienie

    12 czerwca 2008 12:12 →

    … to koniecznie zapoznaj się z poniższym artykułem by poprawić swoje wyniki, zwiększyć ilość spermy i by zamienić obecne słabe nasienie w … już taki prowadzisz) i koniecznie powtórz badania. Następnym razem wyniki mogą być dużo lepsze. Jeśli kolejne wynikiwięcej →

  • Choroba Hashimoto

    13 maja 2008 09:27 →

    … dobrze jest się przekonać o poziomie hormonów tarczycy we krwi (TSH, T4-tyroksyna, T3- trójjodotyronina). Jednak najczęściej lekarze proszą …/l FT4: 11–23 pmol/l Przy nieleczonym hashimoto wynik TSH powinien być podwyższony, a FT4 obniżony. 2. … więcej →

  • Badania prenatalne

    9 lipca 2008 09:23 →

    …lekarzom podjęcie niezbędnej terapii natychmiast po urodzeniu. Jeśli wyniki badań prenatalnych wskazują, że na świat przyjdzie nieuleczalnie …poziomy białka PAPP-A i wolnej jednostki beta hCG. Wyniki analizuje specjalny program komputerowy. Jakie wady… więcej →

  • Szyszynka – tajemniczy gruczoł

    6 lutego 2014 14:14 →

    … prosty język, gruczoł może działać między innymi na prolaktynę, TSH, LH. Pierwszy z wymienionych pobudza wzrost gruczołów sutkowych w … a także wywołuje laktację. Hormon tyreotropowy (określony skrótem TSH) ma wpływ na działanie tarczycy. Tym samym też na … więcej →

  • Potas i wapń

    25 listopada 2008 08:45 →

    … się również w mięsie, drobiu, mleku i jogurcie. Czy wiesz, że… Wyniki badań wykazują, że potas korzystnie wpływa na ciśnienie… 25% ryzyko pojawienia się nadciśnienia tętniczego. Jeszcze lepsze wyniki uzyskano podając dodatkowo potas pacjentom chorym … więcej →

  • Rola witaminy D

    21 maja 2009 10:28 →

    … słońca” może sprawić, że na starość będziesz bardziej bystry, to wyniki ostatnich badań, które udowadniają, że witamina D pomaga … na sprawność umysłową Lee wraz z grupą naukowców porównali wyniki testów poznawczych 3000 europejczyków w wieku pomiędzy 49 a… więcej →

  • Zdrowa żywność?

    30 lipca 2009 05:00 →

    …, którzy na takie produkty wydają o wiele więcej pieniędzy. Wyniki badania szybko znalazły swoich krytyków, którzy twierdzą … w London School of Hygiene and Tropical Medicine. Wyniki pokazują, że jedzenie tradycyjne i wyprodukowane na większą skalę zawiera … więcej →

  • Obiecujący lek na POChP

    3 listopada 2009 15:44 →

    … leczenie (salmeterol + roflumilast vs. sam salmeterol, p=0,0015). „.Wyniki tych badań, w których ja i mój zespół … nam nowy lek o działaniu przeciwzapalnym, który poprawi wyniki dotychczasowego leczenia. Okazało się, że stosowanie jednej tabletki … więcej →

  • Homeopatia część 1

    30 maja 2011 07:59 →

    …lat prowadził on rozmaite i żmudne doświadczenia. Opracowywał szczegółowo wyniki obserwacji i na tej podstawie sporządzał receptury leków … substancję czynną do objawów chorobowych pacjenta. Spektakularne wyniki otrzymał między innymi w leczeniu groźnej … więcej →

  • wyniki TSH PROSZĘ O POMOC

    22 sierpnia 2014 17:43 →

    Witam serdecznie jestem podłamana własnie odebrałam wyniki i szok przez prawie 2 lata nie miałam problemów albo przestałam na nie… się myliła. MCV 96,6 norma 80-94 nie mam pojęcia co to jest TSH 26,071 norma 0,490-4,670 o co chodzi PROSZĘ O POMOC Z GÓRY … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 29 - Wyniki TSH

    22 sierpnia 2014 17:43 →

    … [b]Od jak dawna się pojawiają:[/b] 1 rok [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] TSH [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] badania przeprowadzone 07.01.2014 wynik 6,37 norma 0,27-4,2 więcej →

  • niskie TSH,przesunięcia w morfologii

    22 sierpnia 2014 17:43 →

    …oraz pogorszenie wyników morfologii? O czym moga świadczyc takie wyniki badań?Czy mogą to byc problemy z hormonami? Czy … niz granulocytów to powazna sprawa? I co może oznaczac spadające TSH przy prawidłowych hormonach tarczycy? Czy mąz powinien zrobic … więcej →

  • Wyniki Badań Morfologii

    22 sierpnia 2014 17:43 →

    …( pozatym czuje też czasami krew w gardle szcegolnie po wysiłku. Robiłem wyniki krwi i wyszlo mi w większoci w Normie jedyne co mam poza normą to… się na interpretacji takich badań Poza tym czekam jeszcze na wyniki TSH i moczu Czy mógłby mi ktoś pomóc? więcej →

  • TSH w ciąży

    22 sierpnia 2014 17:43 →

    … miesiączką. Tak więc, tydzień przed ostatnią miesiączką 7.07.2011 TSH 0,578 uIU/ml norma 0,4 do 4,0 7.09.2011 TSH 0,036…-właśnie wtedy okazało się że mam wysoką prolaktynę – wtedy TSH 1,66 uIU/ml, fT4 1,38 ng/dl. TSH, FT3 i FT4 są praktycznie w normie… więcej →

  • wynik TSH

    22 sierpnia 8488 13:21 →

    … 1,100 (ref.0,93-1,7) a drugiego dnia w drugim laboratorium TSH 3 generacji 3,52~ (ref. 0,4-4,2) ft3 3,98~ (ref 1,8-4,2) …HCT 35,6 zaznaczone literą L, pozostałe w normie. Zrobiłam to badanie tsh ponieważ ostatnio przytyłam kilka kg nie jedząc więcej,… więcej →

  • Wynik TSH i moczu - nieprawidłowe.

    22 sierpnia 2014 17:43 →

    Witam, właśnie odebrałam wyniki moczu, krwi i TSH. Wyniki krwi wszystkie są dobre, za to jeśli chodzi …ból jajnika, nudności i uczucie pełności po małym posiłku. Jeśli chodzi o te wyniki, czy są powody do zmartwień? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam. więcej →

  • podwyższone TSH

    22 sierpnia 3258 13:17 →

    …wiem co mam robic eszcze raz ja wybrałam wyniki cholesterol mam w normie ale tsh znowu jest wysokie i wyszło …i do jakiego lekarza powinnam sie teraz zgłośic proszę o pomoc TSH masz znacznie podwyższone, wskazuje to na niedoczynność tarczycy, lipidy, … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 19 - Problem z wynikami na TSH

    22 sierpnia 2014 17:43 →

    … tchu. [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] Morfologia krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Za pierwszym razem (18.02.2013r) TSH(ICD-9:L69) wynosiło 4,860…reszta w normnie . … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 27 - Interpretacja wyniku tsh

    22 sierpnia 2014 17:43 →

    … prawie ustąpiły. Pytanie: czy powinnam się zgłosić do endokrynologa przy tsh 3,21 i ft4 16,01pmol/l? Kilka lat temu kontrolne tsh … wykonałam morfologię, badanie moczu, Fe, crp, tsh, ft4, lipidogram [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Wszystkie … więcej →

Strona:
z
457