Wyniki wyszukiwania dla zapytania „wyniki podwyższone alat aspat /page5

  • ALAT - co to jest?

    2 czerwca 2011 11:49 →

    …ogromne znaczenie profilaktyczne. Monotransferaza alaninowa ( ALAT, AIAT, ALT, GPT, SGPT )… chemiczny (U/I). W zdrowych komórkach w przypadku ALAT wartości te oscylują między 5 a 40 …. Niejednokrotnie brane są równolegle wyniki innych parametrów krwi, które… więcej →

  • AspAT

    6 maja 2008 10:47 →

    … pracy fizycznej enzym AspAT jest podwyższony. Przy… osiąga szczyt po 16-48 h. Przyczyną podwyższonego AspAT jest: – zapalenie wątroby, – marskość…do 19U/l M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, tłumaczenie M.Kaczorowska, W-wa… więcej →

  • Polacy nie chcą tracić czasu… – wyniki światowego badania na temat przeziębienia i grypy

    28 października 2013 10:16 →

    Nie mamy czasu na chorowanie, jak również nie chcemy z tego powodu porzucać ulubionych aktywności. Aż 91% Polaków przychodzi do pracy pomimo objawów przeziębienia lub grypy, podobnie Hiszpanie (94,6%), Rosjanie (91,2%) czy Francuzi (88,7%) – wynika ze … więcej →

  • Słabe nasienie

    12 czerwca 2008 12:12 →

    …się z poniższym artykułem by poprawić swoje wyniki, zwiększyć ilość spermy i by zamienić…. Przykładowe słabe wyniki, po wykonaniu badania nasienia Przedstawione wyniki nadają się jedynie… być dużo lepsze. Jeśli kolejne wyniki utrzymają Cię w przekonaniu, że … więcej →

  • Badania prenatalne

    9 lipca 2008 09:23 →

    … niezbędnej terapii natychmiast po urodzeniu. Jeśli wyniki badań prenatalnych wskazują, że na świat…się badania nieinwazyjne. Jeśli ich wyniki wzbudzą niepokój lekarza, może … i wolnej jednostki beta hCG. Wyniki analizuje specjalny program komputerowy. Jakie… więcej →

  • AIAT

    6 maja 2008 10:53 →

    … do 19U/l Mężczyźni do 23 U/l Jednoczesny wzrost enzymu AspAT i AIAT świadczy o chorobie wątroby i dróg… wzrost enzymu AspAT świadczy o chorobie serca. M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych… więcej →

  • Potas i wapń

    25 listopada 2008 08:45 →

    … ograniczenie jego ilości daje lepsze wyniki). W jednym z badań grupę 54 …drobiu, mleku i jogurcie. Czy wiesz, że… Wyniki badań wykazują, że potas korzystnie wpływa… nadciśnienia tętniczego. Jeszcze lepsze wyniki uzyskano podając dodatkowo potas pacjentom… więcej →

  • Rola witaminy D

    21 maja 2009 10:28 →

    …że na starość będziesz bardziej bystry, to wyniki ostatnich badań, które udowadniają, że witamina… wraz z grupą naukowców porównali wyniki testów poznawczych 3000 europejczyków w… zdrowia, poziom aktywności oraz wyniki testów sprawnościowych. I ciągle widać… więcej →

  • Zdrowa żywność?

    30 lipca 2009 05:00 →

    Na pewno wyniki badań przeprowadzonych przez Food Standards… produkty wydają o wiele więcej pieniędzy. Wyniki badania szybko znalazły swoich krytyków… School of Hygiene and Tropical Medicine. Wyniki pokazują, że jedzenie tradycyjne i wyprodukowane na większą… więcej →

  • Obiecujący lek na POChP

    3 listopada 2009 15:44 →

    Wyniki kontrolowanych placebo badań III fazy,… (salmeterol + roflumilast vs. sam salmeterol, p=0,0015). „.Wyniki tych badań, w których ja i mój zespół… lek o działaniu przeciwzapalnym, który poprawi wyniki dotychczasowego leczenia. Okazało się, że stosowanie… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 35 - podwyższone aspat i alat

    18 listopada 2017 11:10 →

    … badania krwi wyskoczyły podwyższone wspólczynniki ALAT ( wynik 55, norma 33 max ) oraz ASPAT ( wynik 65, norma… więcej →

  • ALAT i ASPAT mocno ponad normę, seria badań, różne wyniki

    18 listopada 2017 11:10 →

    … = 1,27 (norma 0,70-1,40) ALAT = 92 (norma <=40) ASPAT = 104 (norma 5-34) Jutro wyniki amylazy i morfologia. Dziś… w innym laboratorium robię badania na ALAT, ASPAT i GGPT, to przedłożę tu wyniki. Będę relacjonował całą akcję… więcej →

  • Podwyższony aspat i alat

    18 listopada 2017 11:10 →

    … sie bardzo niepokoić jak mam podwyższone wskaźniki Aspat-39(norma<32) i Alat-46(norma... więcej →

  • Podwyższony ALAT i ASpAT?

    18 listopada 8001 12:51 →

    …, posiew moczu, badanie ogólne moczu, ASPaT i ALAT, TSH, FT3,FT4, USG jamy…. Wszystko wyszło jak trzeba oprócz: ASPaT i ALAT, a mianowicie: AST 62,2 (9-48) ALT 78,4 (5-37… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - podwyższony alat i aspat

    18 listopada 2017 11:10 →

    … badania prób wątrobowych. I tak alat norma do 41 mój wynik 98, alat 40 mój wynik 48. Dodam… w miesiącu (wcześniej jak piłem częściej to wyniki były w normie)max. 4 piwa. Jadam… z tych lekarstw może podnieść tak wyniki ewentualnie działać tak żle na wątrobe… więcej →

  • wyniki badań krwi - podwyższone MCHC

    18 listopada 2017 11:10 →

    Witam! Odebrałam dziś wyniki badań które niezbędne mi są do podjęcia pracy. Okazało się że o 0,6 g/dl mam podwyższone MCHC. Czy mam się tym martwić i wybrać się z tym do lekarza? więcej →

  • Podwyższony cholesterol alat i aspat - prosze o pomoc!

    18 listopada 2017 11:10 →

    … 27,9 mg/dl VIDAS TSH 3 2,172 ulU/ ml cukier 96 AspAT 67 iu/L ALAT 93 iu/L Lekarz przepisał mi SIMVACARD 20 i polecił kolejne… więcej →

  • Mononukleoza i wysokie wyniki ALAT-u i ASPAT-u

    18 listopada 2017 11:10 →

    Dzień dobry. Mam dziecko 2,5 roczku ma i stwierdzono że ma mononukleoze oraz wysoki ALAT I ASPAT co mam robic? PROSZĘ O POMOC więcej →

  • Mononukleoza i wysokie wyniki ALAT-u i ASPAT-u

    18 listopada 2017 11:10 →

    Dzień dobry. Mam dziecko 2,5 roczku ma i stwierdzono że ma mononukleoze zakaźną oraz wysoki wynik ASPAT-91,0 u/l i ALAT- 117,0 u/l co mam robic? Proszę o pomoc więcej →

  • PODWYŻSZONE WYNIKI: NEUT, LYMPH...

    18 listopada 2017 11:10 →

    WItam. Proszę o analizę wyników: 1. LYMPH :38,4% ; 3,04 x10^3/uL; ZAKRES REFER. (0,9 – 5,2) 2. NEUT : 50,7% ; 4,01 x10^3/uL; ZAKR.REF. (1,9 – 8) 3. PDW :13,1 fL ;ZAKR.REF. (6,1-11) 4. P-LCR :32,2% ; ZAKR.REF. (6-24). Proszę o interpretację, czym to grozi. … więcej →

Strona:
z
57