Wyniki wyszukiwania dla zapytania „wyniki podwyższone alat aspat

  • ALAT - co to jest?

    2 czerwca 2011 11:49 →

    … dany związek chemiczny (U/I). W zdrowych komórkach w przypadku ALAT wartości te oscylują między 5 a 40 U/I. Monotransferaza alaninowa … funkcji organów wewnętrznych. Niejednokrotnie brane są równolegle wyniki innych parametrów krwi, które pozwalają … więcej →

  • AspAT

    6 maja 2008 10:47 →

    … po 4 h i osiąga szczyt po 16-48 h. Przyczyną podwyższonego AspAT jest: - zapalenie wątroby, - marskość wątroby, -… do 15 U/l Mężczyźni do 19U/l M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, tłumaczenie M.Kaczorowska, W-wa … więcej →

  • Polacy nie chcą tracić czasu… – wyniki światowego badania na temat przeziębienia i grypy

    28 października 2013 10:16 →

    Nie mamy czasu na chorowanie, jak również nie chcemy z tego powodu porzucać ulubionych aktywności. Aż 91% Polaków przychodzi do pracy pomimo objawów przeziębienia lub grypy, podobnie Hiszpanie (94,6%), Rosjanie (91,2%) czy Francuzi (88,7%) – wynika ze … więcej →

  • Słabe nasienie

    12 czerwca 2008 12:12 →

    … to koniecznie zapoznaj się z poniższym artykułem by poprawić swoje wyniki, zwiększyć ilość spermy i by zamienić obecne słabe nasienie w … już taki prowadzisz) i koniecznie powtórz badania. Następnym razem wyniki mogą być dużo lepsze. Jeśli kolejne wynikiwięcej →

  • Badania prenatalne

    9 lipca 2008 09:23 →

    …lekarzom podjęcie niezbędnej terapii natychmiast po urodzeniu. Jeśli wyniki badań prenatalnych wskazują, że na świat przyjdzie nieuleczalnie …poziomy białka PAPP-A i wolnej jednostki beta hCG. Wyniki analizuje specjalny program komputerowy. Jakie wady… więcej →

  • Kreatynina w organizmie - zagrożenia

    25 marca 2014 12:40 →

    … zwiększenie poziomu kreatyniny w organizmie mają wpływ wymioty. Wartości podwyższone, które zostaną oznaczone w czasie badania, mogą oznaczać …moczu, to też może być ostra niewydolność nerek. Podwyższone wartości kreatyniny mogą wskazywać również na inny … więcej →

  • AIAT

    6 maja 2008 10:53 →

    … o chorobie wątroby i dróg żółciowych, natomiast sam wzrost enzymu AspAT świadczy o chorobie serca. M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, tłumaczenie M.Kaczorowska, W-wa 2006, więcej →

  • Potas i wapń

    25 listopada 2008 08:45 →

    … się również w mięsie, drobiu, mleku i jogurcie. Czy wiesz, że… Wyniki badań wykazują, że potas korzystnie wpływa na ciśnienie… 25% ryzyko pojawienia się nadciśnienia tętniczego. Jeszcze lepsze wyniki uzyskano podając dodatkowo potas pacjentom chorym … więcej →

  • Rola witaminy D

    21 maja 2009 10:28 →

    … słońca” może sprawić, że na starość będziesz bardziej bystry, to wyniki ostatnich badań, które udowadniają, że witamina D pomaga … na sprawność umysłową Lee wraz z grupą naukowców porównali wyniki testów poznawczych 3000 europejczyków w wieku pomiędzy 49 a… więcej →

  • Zdrowa żywność?

    30 lipca 2009 05:00 →

    …, którzy na takie produkty wydają o wiele więcej pieniędzy. Wyniki badania szybko znalazły swoich krytyków, którzy twierdzą … w London School of Hygiene and Tropical Medicine. Wyniki pokazują, że jedzenie tradycyjne i wyprodukowane na większą skalę zawiera … więcej →

  • [Hematolog] - M, 32 - Podwyższone wyniki

    18 kwietnia 2014 17:42 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Hematolog [b]Płeć:[/b] mężczyzna [b]Wiek:[/b] 32 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie … więcej →

  • Podwyższone próby wątrobowe

    18 kwietnia 2014 17:42 →

    … 65, kwas moczowy 7,5. W sierpniu ubiegłego roku badanie wykazało Alat i Aspat po 17. Stąd pytanie co mogło wpłynąć na tak … informacji będą przydatne w diagnozie, aczkolwiek chciałbym wiedzieć czy wyniki mogły tak podskoczyć od ww sposobu żywienia i tylko … więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - Ciągłe podwyższone próby wątrobowe

    18 kwietnia 2014 17:42 →

    …tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286…nowotworowe również ujemne [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz … więcej →

  • aspat i alat

    18 kwietnia 2014 17:42 →

    …jeśli zostało się zaszczepionym. Bo te moje próby ALT i ASP są podwyższone, dodam tylko że nic mnie nie boli,…i tym wirusem można się zakazić jednak podwyższone AspAT i AlAT mogą mieć bardzo różne przyczyny jakie dokładnie są ich wartości? jakie jeszcze … więcej →

  • [Pediatra] - M, 0 - noworodek podwyższone MCH

    18 kwietnia 2014 17:42 →

    … mleka modyfikowanego i badani krwi +mocz. Wyniki moczu są dobre, w krwi podwyższone jest MCH i wynosi 35 (zakres jest do 30). Czy taki wynik świadczy … badania do tej pory były wykonywane?[/b] krew i mocz [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 26 - PODWYŻSZONE ATPO

    18 kwietnia 2014 17:42 →

    … mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Z wyników krwi wynika, że mam podwyższone ATPO na poziomie 98,3 U/ml, gdzie norma jest do 34. Pozostałe wyniki (TSH, FT3 i FT4 mam w normie… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 31 - podwyższone próby watrobowe

    18 kwietnia 2014 17:42 →

    … wygladala ok)- badanie bylo wykonywane 2 lata temu kiedy alat mialem na pozimie 100. Obecnie alata wynosi – 80 …- swiadomie. [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] aspat w normie obecnie, bilirubina w normie, alat 82 [b]Jakie było dotychczas leczenie… więcej →

  • [Hematolog] - M, 57 - podwyższone wbc

    18 kwietnia 2014 17:42 →

    …:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Bardzo proszę o wyjaśnienie mi leczenia przy białaczce. Mój mąż od ponad roku ma podwyższone wbc. Najpierw to było 19,6a teraz doszło do 23,4 a lekarz u którego ma wizyty nie włącza żadnych lekarstw ani żadnego… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 35 - podwyższone aspat i alat

    18 kwietnia 2014 17:42 →

    …, mam pytanie o moją małą 5 tygodniową córeczkę…Podczas badania krwi wyskoczyły podwyższone wspólczynniki ALAT ( wynik 55, norma 33 max ) oraz ASPAT ( wynik 65, norma 32 max ). CRP wyszlo więcej →

  • [Onkolog] - M, 25 - podwyższone beta HCG u mężczyzny

    18 kwietnia 2014 17:42 →

    … beta HCG wyszedł znacznie podwyższony (161 mlU/ml). AFP w normie. Czy to musi oznaczać nowotwór? [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] Beta HCG AFP [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] beta HCG wynik 161.0 mlU/ml AFP wynik 0,89 mlU/ml więcej →

Strona:
z
52