Wyniki wyszukiwania dla zapytania „wyniki badń tsh /page3

  • Jak zbadać swoją tarczycę?

    15 listopada 2011 08:57 →

    … jest tak zwane sprawdzanie poziomu TSH. Jeśli jest on za niski to najprawdopodobniej diagnoza… kolejne kroki. Analogiczne, jeśli poziom TSH jest za wysoki oznacza to, że mamy do czynienia… więcej →

  • Jak przebiega diagnostyka astmy?

    24 stycznia 2012 07:46 →

    … wdmuchujemy nabrane wcześniej do płuc powietrze. Wyniki zapisujemy. Często niski poziom PEF… większości tych badań u chorych na astmę wyniki są jak najbardziej prawidłowe. więcej →

  • Skuteczny, ale szkodliwy sposób na trądzik

    27 kwietnia 2012 11:32 →

    … wieku, ale stosunkowo niedawno opublikowano wyniki badań wskazujące jednoznacznie na pewną szkodliwość… pięć lat temu pojawiły się wyniki badań, które dowodziły, ze izotretynoina może… więcej →

  • Duże niedobory witaminy D wśród polskich maluchów

    12 września 2012 14:56 →

    … żywienia i stanu odżywienia niemowląt w Polsce. Wyniki badania krwi ponad 300 niemowląt… poziom witaminy D w krwi dziecka i skonsultować wyniki z lekarzem. Pamiętajmy o witaminie D i jej dobroczynnym… więcej →

  • Cudowne właściwości żeń-szenia

    19 sierpnia 2013 09:33 →

    …. Przeprowadzano nawet badania na ten temat. Wyniki wskazywały na to, że roślina ta ma pozytywny wpływ na pracę… sprawdza się właśnie w takich sprawach.Wyniki wskazywały, że u 60% osób, które przyjmowały tę roślinę… więcej →

  • Badanie moczu u dzieci

    26 września 2013 13:16 →

    …. W jaki sposób to zrobić? Jak odczytywane są wyniki takiego badania? Analizie – podobnie jak… może być zlecone z różnych przyczyn. To wyniki dają odpowiedź na to, czy podejrzenia lekarza… więcej →

  • Ucz się języków nie będziesz miał problemów z pamięcią!

    15 listopada 2013 07:50 →

    … Nizam’s Institute of Medical Sciences, przedstawili wyniki badań wskazujące na zależność między pojawieniem… odpowiedzialne między innymi za funkcje poznawcze. Wyniki badań zostały opublikowane przez gazetę… więcej →

  • Szyszynka – tajemniczy gruczoł

    6 lutego 2014 14:14 →

    … może działać między innymi na prolaktynę, TSH, LH. Pierwszy z wymienionych pobudza wzrost gruczołów… laktację. Hormon tyreotropowy (określony skrótem TSH) ma wpływ na działanie tarczycy. Tym samym… więcej →

  • Cholesterol

    19 marca 2008 10:52 →

    …, – przewlekła biegunka, M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, tłumaczenie M.Kaczorowska, W-wa… więcej →

  • Cholesterol HDL

    19 marca 2008 10:54 →

    …. Wartości prawidłowe: > 40 mg/dl M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, tłumaczenie M.Kaczorowska, W-wa… więcej →

  • Wyniki badań...

    21 listopada 2235 12:55 →

    Dla porównania przedstawię wyniki z sierpnia i z października… Wyniki z 11.08.09 mocz: color: yellow SG: 1.030 PH: 5 LEU: … szczególnie przed miesiączką Moje nowe wyniki: Color: others – słomka ( nigdy takiego… więcej →

  • TSH - interpretacja.

    21 listopada 2017 18:16 →

    Dostałam dziś wyniki badań i przeraziły mnie wyniki Hormonu Tyreotropowego (czyli TSH) ponieważ: NORMA: 0,25 – 5,00 a mój… więcej →

  • Czy wszystko ok? - wyniki moczu

    21 listopada 2017 18:16 →

    Witam Zastanawiają mnie moje wyniki moczu mimo, że lekarz powiedział mi, że wszystko … śluzu: nieliczne Jak urolog zobaczył te wyniki przepisał mi „Tixmesa” (czy jakoś tak… śluzu: nieliczne Lekarz jak zobaczył te wyniki to powiedział, że nic mi już nie jest… więcej →

  • gronkowiec koagulazoujemny a wyniki badań hormonalnych

    21 listopada 2017 18:16 →

    …/ml, FSH: 8.41 mIU/ml, fT4: 1.34 ng/dl, fT3: 3.60 pg/ml, TSH 3 generacja: 1.89 uIU/ml wyniki krwi dobre. Czy moje… wyniki mogą być powodem moich dolegliwości … więcej →

  • wyniki badań

    21 listopada 2017 18:16 →

    Witam. Wlasnieodebrałam swoje wyniki badań. I czy moze ktoś mógłby mi … 4,9 BAS% 0,8 BAS 0,1 TSH 1,169 OB 15 mm/h Czy ktoś mógłby mi powiedziec czy te wyniki sadobre czy… więcej →

  • podwyższone TSH

    21 listopada 2017 18:16 →

    … pytanie- właśnie odebrałam wyniki badania krwi – mam podwyższone TSH 4,8 norma 0,27-4,2. Nigdy… dolegliwości z tarczycą w 2008 roku były wyniki tj. 2,2 w 2004 1,3 – czy to możliwe, że nagle dostałam… więcej →

  • Wyniki badan po zaslabnieciu.

    21 listopada 2017 18:16 →

    Moje wyniki badan jak w temacie: WBC 7,3 N[3.8-10] … nie pamietam jakiego), wypadanie platka, TSH bylo prawidlowe, w moczu ciezar wlasciwy… i dostalam skierowanie do endokrynologa. Czy te wszystkie wyniki sa ze soba jakos powiazane i czy moglby… więcej →

  • wyniki

    21 listopada 2017 18:16 →

    witam dziś odebrałam swoje wyniki ponieważ miałam podejrzenie choroby reumatycznej. Moje wyniki ASO 200 RF 8 OB 15. Biore leki wcześniej OFLEN obecnie MOVALIS wyniki te są na pograniczu czy nadal mogę być chora na chorobę reumatyczna? więcej →

  • wyniki moczu

    21 listopada 2017 18:16 →

    …u lekarza z badaniami moczu i powiedział mi ze sa złe wyniki i kazał mi iść do lekarza ale nie…:( a może ktoś by mi pomógł odczytać te wyniki boje się bardzo że mogę być… chora proszę o pomoc a to sa moje wyniki: barwa żółta przejrzystość l.mętna ciężar… więcej →

  • Wyniki Krwi, moczu itd

    21 listopada 2017 18:16 →

    … 10*3/ul EO 0.16 10*3/ul BASO 0.01 10*3/ul NEUT% 73.90 % LYMPH% 15.60 % MONO% 8.90 % EO% 1.50 % BASO% 0.10 % WYniki moczu Azotyny nieobecne Białko nieobecne…: Ft3 -wolne T3 3.09 pg/ml FT4 – wolne T4 1.15 ng/dl TSH Hormon tyreotropowy 1.2150 uIU/ml Z tego… więcej →

Strona:
z
477