Wyniki wyszukiwania dla zapytania „wynik z krwi na aptt u dziecka

  • Karmienie piersią korzystne dla ciebie i dziecka

    16 marca 2011 12:57 →

    …się między Wami głęboka więź i sprzyja pogodnemu usposobieniu dziecka w przyszłości oraz sprzyja właściwemu rozwojowi psychoruchowemu i …możesz sama podłożyć sobie poduszkę pod głowę a plecki dziecka usztywnić drugą poduszką. Niemowlę powinno znajdować się … więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … stanach patologicznych na przykład: odwodnieniu, niedokrwistościach, utracie krwi, w chorobach serca, nerek, wątroby. Przyczyną … (DIC) czas trombinowy jest nieoznaczalny. Prawidłowy wynik : 14 – 16s. Oznaczanie kurczliwości skrzepu Badanie … więcej →

  • Czy można zaplanować płeć dziecka?

    16 września 2011 12:01 →

    … spodziewać, że plemniki Y obumrą a w jajowodzie przeczekają odporniejsze X. Płeć dziecka określana jest w chwili zapłodnienia. Potem możemy już tylko zgadywać i czekać na wynik USG. – Sposób odżywania rzeczywiście może wpływać na … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … istnienie koncepcji odchudzania się zgodnie z swoją grupą krwi. Zaczniemy od diety, która określana jest jako najstarsza -…lubiących aktywność fizyczną. Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają , … więcej →

  • Grupa krwi 0, a nasze zdrowie

    12 marca 2014 14:33 →

    … nie występuje antygen A, ani B, to oznacza, że mamy grupę krwi 0. Niektórzy ze specjalistów wskazują, że zależnie od tego z … zwiększa ryzyko nadwagi. To z kolei powoduje, że osoby z tą grupą krwi są bardziej narażone na miażdżycę i choroby serca. Częściej… więcej →

  • Grupa krwi A , a nasze zdrowie

    4 marca 2014 12:38 →

    … ich rodzaje, odpowiednio A i B. Można mówić o czterech grupach krwi. Zależnie od wspomnianych antygenów mówimy o A, B, AB i 0. Ostatnia z … na tej oznaczonej literą A. Według danych, ta grupa krwi to około 30% populacji ludzi. Jej najważniejszą zaletą ma … więcej →

  • Dieta przy grupie krwi 0

    29 stycznia 2013 14:24 →

    …częste problemy związane z przemianą materii. Jednak osoby z grupą krwi 0 określa się często jako przywódców. Osoby takie powinny …przygotowywane ze zboża, a także roślin strączkowych. W przypadku grupy krwi 0 bardzo często nadwaga wynika właśnie z błędów … więcej →

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    … odpowiednio zareagować i zażegnywać rodzący się problem zdrowotny. Morfologia krwi to badanie, które spełnia ogromną rolę przy … jest ich za mało to ma to najprawdopodobniej związek z nagłą utratą krwi. Może to być spowodowane chociażby przez uraz. … więcej →

  • Badania kontrolne twojego dziecka

    8 września 2008 08:34 →

    …lekarza lub pielęgniarkę o wszystkich niepokojących objawach jakie zauważyli u dziecka. Dowiedzą się także na co mają zwrócić szczególną uwagę, jakie… badanie może się nie powieść lub dać zły wynik, co nie zawsze da się wyłapać. Dlatego też rodzice powinni … więcej →

  • [Internista] - K, 24 - wynik badań z krwi

    17 września 2014 17:31 →

    … wykonywane?[/b] Witam. Dziś odebrałam wyniki z krwi i nie ukrywam że zaniepokoil mnie wynik bilirubiny: 1,7 jeden. Mg/dl … mnie wynik bilirubiny: 1,7 jeden. Mg/dl wartość 0,2 -1,1.. Oraz GGTP wynik 74 jeden. U/l wartość 7-32… ALT: 23 WARTOŚĆ 5-40, AST 17… więcej →

  • [Endokrynolog] - M, 32 - wynik badan krwi

    17 września 2014 17:31 →

    …Lekarz podejrzewal u mnie nadczynnosc tarczycy.zrobiłem w tym celu badanie krwi.Oto wynik TSH 3 gen 1,55 i fT4 1,17.Czy wynik wskazuje …ok 1 rok [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Badanie krwi TSH 3 gen. 1,55 [0.27-4.2] fT4 1,17 [0.93-1.7] więcej →

  • [Hematolog] - M, 45 - wynik badań krwi

    17 września 2014 17:31 →

    … [b]Wiek:[/b] 45 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] Zrobiłem dzisiaj badanie kontrolne krwi i mam napisane ze Surowica Silnie Lipemiczna pozostałe wyniki morfologia,crp,ob,alat,aspat,amylaza w normie coś mi mówili w … więcej →

  • Rozmaz krwi u dziecka

    17 września 2014 17:31 →

    Córka (6 lat) jakiś czas temu miała robioną morfologię krwi z rozmazem. Wszystkie wyniki są w normie, ale pierwszy rozmaz był następujący: pałeczkowate 1% segmentowate 34% kwasochlonne 1% zasadochłonne 63% (!!!norma więcej →

  • [Analityk] - K, 18 - Przyjmowanie antybiotyku a wynik badania krwi

    17 września 2014 17:31 →

    …/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Muszę zrobić sobie badania krwi tzn. cholesterol, TG i coś tam jeszcze i nie wiem kiedy mogę je wykonać aby przyjmowany wcześniej antybiotyk nie … więcej →

  • [Reumatolog] - K, 43 - wynik badania

    17 września 2014 17:31 →

    …kręgów szyjnych, kłopoty z dwunastnicą choroba wrzodowa dwunastnicy, za dziecka częste infekcje górnych dróg oddechowych powiększenie … badań?[/b] kapilaroskopia zmiana typu vasculitis i st, niedokrwistość wynik poniżej normy MCV 80.8 MCH 24,4 MCHC 29 … więcej →

  • [Internista] - M, 41 - Aptt

    17 września 2014 17:31 →

    … nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Mezczyzna 41 przed zabiegiem mial robione koagulogie; PT- 13,6 INR- 1,14 APTT- 22,9 czy wyniki sa dobre zastanawia mnie wynik APTT , dziekuje więcej →

  • [Ginekolog] - K, 36 - znaczenie i opis wyniku he4 wynik 69.21

    17 września 2014 17:31 →

    … [b]Jakie mają nasilenie?[/b] lekkie [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] badanie krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] ca 125 wynik 23,19 he4 wynik 69.21 [b]Jakie było dotychczas leczenie… więcej →

  • [Hematolog] - K, 38 - interpretacja wyników krwi

    17 września 2014 17:31 →

    … [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Witam. Proszę o interpretację niepokojących mnie wyników krwi mojego trzyletniego synka. W czerwcu p/c przeciw gliście ludzkiej wyszło 1,6 czyli wynik lekko dodatni. Po leczeniu … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 43 - Wyniki pobrania krwi-funkcja tarczycy/hashimoto

    17 września 2014 17:31 →

    … TSH 0,291 ulU/ml normy(0,4-4 ) L FT3(ICD-9:O55 wynik 3,3 pg/ml normy (1,8-4,4) FT4(ICD-9:O69) wynik 1,61 ng/dl normy( 0,8-1,9) TPO wynik 13 IU/ml norma max 35 [b]Jakie było dotychczas leczenie?[/b] brak [b]Jakie leki i… więcej →

Strona:
z
546