Wyniki wyszukiwania dla zapytania „spirometria normy

  • Cała prawda o pieniądzach

    26 marca 2009 14:55 →

    …budowaniu zaufania i rozwijaniu współpracy. Kolejnym zestawem zachowań są normy rynkowe, obracające się wokół pieniędzy, współzawodnictwa po … teściowej za smaczny obiad. Dopóki potrafimy oddzielić normy zachowania społecznego od tych zawodowych nasze życie… więcej →

  • Co to jest rodzina

    17 czerwca 2008 08:31 →

    …. Czynniki zewnętrzne to prawo, obyczaje, tradycja, nakazy czy normy religijne narzucane ludziom. Mają one wpływ na … rodzinę jako „instytucję zawierającą właściwe danej kulturze normy regulujące zachowania seksualne, reprodukcje gatunku, wychowanie dzieci… więcej →

  • Hirudoterapia, czyli leczenie pijawkami

    26 sierpnia 2008 22:21 →

    … (łac. Hirudo medicinalis) muszą spełniać określone normy. Najbardziej przydatne w hirudoterapii są pijawki o długości około sześciu… źródeł, czyli hodowli spełniających wszelkie wymagane normy. W jaki sposób stosuje się pijawki? Hirudoterapia jest … więcej →

  • Kwas foliowy - ile, dla kogo?

    28 maja 2009 08:37 →

    … szczególnie istotnej dla przyszłych matek. Diana Wolańska, dietetyk kliniczny ZAPOTRZEBOWANIE NA KWAS FOLIOWY Nowe normy* Stare normy** wiek Zalecana dawka dzienna (mg/os)*** Zalecana dawka dzienna (mg/os)*** DZIECI 1-3 *0,05 **0,05… więcej →

  • Jedzenie, którego trzeba unikać

    21 września 2009 18:27 →

    … dostarcza nam połowę dziennego zapotrzebowania na kalorie i ponad połowę normy sodu i tłuszczu. Muffiny – często uważane są za … – wyglądają jak niewinne batoniki tymczasem są bombą cukrów. Zawierają niewiele błonnika za to 75% dziennej normy cukru. więcej →

  • Seks w trakcie i po ciąży

    14 marca 2011 07:35 →

    …nie wróciły do swojego biorytmu. Zwykle z czasem libido wraca do normy, jednak ważna jest tu rola partnera, aby … będą kobiecie sprawiały umiarkowaną przyjemność a powrót libido do normy zostanie znacząco wyhamowany. Istotnym problemem podczas stosunków … więcej →

  • Zmierz swoje oddychanie

    30 czerwca 2011 11:21 →

    … badań. Mimo, że nazwa może brzmieć złowieszczo, to sama spirometria niczym strasznym nie jest. Polega ona w … jest rozszerzenie oskrzeli. Oprócz sprawdzenia wydolności płuc, spirometria ma na celu badanie zawartości gazów w naszych układzie oddechowym,… więcej →

  • Badanie spirometryczne

    11 lipca 2014 12:19 →

    … prędkości wydychanego i wdychanego powietrza. Do samego badania nie trzeba się przygotowywać w żaden specjalny sposób. Spirometria jest wykonywana na zlecenie lekarza.  Na początku bierzemy kilka głębszych oddechów. Potem wdychamy jak najwięcej powietrza… więcej →

  • Czym są konserwanty?

    25 sierpnia 2014 07:56 →

    …jednak substancje, których stosowanie przy produkcji żywności jest dopuszczone i usankcjonowane prawnie, a także opisane poprzez pewne normy (w przypadku naszego kraju m.in. unijne). Czym w zasadzie jest konserwant? To związek chemiczny, lub mieszanina co… więcej →

  • Hemoglobina

    19 marca 2008 15:21 →

    …go do poszczególnych narządów i komórek, gdzie zostaje on wymieniony na dwutlenek węgla. Zmniejszenie stężenia Hb świadczy o anemii. Normy: Mężczyźni: 13,6-17,2 g/dl (8,44-10,67 mmol/l) Kobiety: 12,0-15,0 g/dl (7,45-9,30 mmol/l)M.Lohmann „Odczytujemy i … więcej →

  • [Pneumonolog (pulmonolog)] - K, 18 - spirometria - zaburzenia restrekcyjne

    20 października 2014 06:22 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Pneumonolog (pulmonolog) [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 18 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] … więcej →

  • MPV poniżej normy -

    20 października 2014 06:22 →

    … . Proszę o wypowiedź na temat możliwych przyczyn MPV poniżej normy ponieważ nigdzie w interpretacjach wyników nic na ten temat nie znalazłam wszędzie jest tylko interpretacja powyżej normy . Mój wynik to : RBC 3,05 HGB 7,88 HCT 25,1 MCH 25,9 … więcej →

  • Spirometria

    20 października 2014 06:22 →

    … wykonywałam sporometrię, jednak następną wizytę u alergologa mam dopiero za 3 tygodnie. Mogłabym prosić o jakąś pomoc przy interpretacji? Dla mnie to czarna magia. Mam kaszel od kilku miesięcy i zastanawiam się czy chociaż ta spirometria coś wyjaśnia?? więcej →

  • Normy tsh, ft3,4 u dzieci

    20 października 2014 06:22 →

    … Wyszło podwyższone: TSH3 (4,71), FT3 (4,83), w normie FT4 (1,03). Jak mam to interpretować, to niedoczynność tarczycy? Na karcie podano dla TSH3 normy: 0.290-4.500 (u nas 4.71), dla FT3 norma: 1.80-4.20 (u nas: 4.83), FT4 norma: 0.84-1.76 (u nas 1.03 więc… więcej →

  • Normy cukru u dzieci

    20 października 2014 06:22 →

    Witam wszystkich. Chciałabym się dowiedzieć jakie są normy cukru nad czczo i 2 godz. po jedzeniu u dzieci. Mój syn miał cukier mierzony glukometrem dwie godz.po jedzeniu i miał 112,92,95 natomiast nad czczo miał 98. Proszę o odpowiedź czy to dobre wyniki … więcej →

  • [Analityk] - M, 6 - Normy dla chłopca 6,5 lat

    20 października 2014 06:22 →

    …przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Chciałabym znać normy badań dla 6,5 letniego dziecka(chłopca) następujących badań: PCT, MPV, Pałeczki(gra. pałeczkowate-rozmaz ręczny… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 29 - Ciąża a normy tsh, ft3 i ft4, prośba o interpretację wyników

    20 października 2014 06:22 →

    … tyg. : TSH 2.060 ulU/ml FT3 2.81 pg/ml FT4 1.28 ng/ml Bardzo proszę o interpretację. Gdzie mogę znaleźć normy dla danego trymestru ciąży. Czy to prawda że po 20 tygodniu nie ma sensu kontrolowanie wartości FT3 i FT4? Z góry bardzo serdecznie … więcej →

  • Spirometria

    20 października 7594 12:51 →

    Często wykonuje badania spirometryczne. Jednak zawsze są źle technicznie wykonane ponieważ Fet-czas natężonego wydechu wynosi zaledwie 3sekundy(powinien wynosić przynajmniej 6 sekund). to nie jest moja zła wola, czy brak współpracy.Po prostu nie umiem … więcej →

  • spirometria

    20 października 2014 06:22 →

    witam mialam robiona spirometrie ale nie umiem ich odczytywac pielegniarka ktora mi je robila mowila ze wynik nie jest zbyt ciekawy czy moge prosic o jakis adres eamil kto sie na tym zna i po krotce mi powie o co chodzi? lekarza mam dopiero za 2 miesiace więcej →

  • holter EKG - granice normy

    20 października 2014 06:22 →

    nIedawno miałam robione badanie holterem EKG. Wyniki – rytm od 55 do 143/min, średnia dobowa 78/min. Dodatkowe skurcze komorowe 46 (0.04%), nadkomorowe 34 (0.03%),brak pauz powyżej 2s. Ciśnienie mam w normie,czasem trochę niskie. Kardiolog kazała mi … więcej →

Strona:
z
69