Wyniki wyszukiwania dla zapytania „skrot cea

  • Mesothelioma, czyli rak opłucnej

    7 lutego 2008 23:04 →

    … cytokeratynie 5/6, i negatywne z przeciwciałami przeciw glikoproteinom (CEA, BerEP4, leu-M1, B72.3). Dzięki temu… więcej →

  • Ośrodki SPA

    21 maja 2008 09:28 →

    … się dużym zainteresowaniem turystów. SPA to skrót, który oznacza leczenie wodą. Pobyty… więcej →

  • 5 hydroksytryptofan

    18 listopada 2008 08:27 →

    … dla zdrowia. Co to jest 5-HTP? 5-HTP (skrót od 5-hydroksytryptofan) jest pochodną tryptofanu – aminokwasu… więcej →

  • Dobre i złe tłuszcze

    30 listopada 2010 11:47 →

    …: ratowniczka serc Nazywam się Mon, to skrót od tłuszczy Mono czyli Jednonienasyconych. Jeżeli… więcej →

  • Miesiączka pod kontrolą

    7 kwietnia 2011 11:07 →

    … Medycznego w Keele, w Wielkiej Brytanii rozwija skrót PMS także jako „Wstrzymaj to, proszę… więcej →

  • BOSU - co to jest?

    9 maja 2011 11:14 →

    …, ale co to właściwie jest BOSU? BOSU to skrót od „Both Sides Up”. Rozwinięta nazwa sugeruje… więcej →

  • Uważaj na WZW

    5 września 2011 08:41 →

    WZW to skrót określający wirusowe zapalenie wątroby. Szerzej … więcej →

  • Unikajcie MOM

    2 grudnia 2011 11:11 →

    … pod pierwszy z wymienionych powyżej. Rozwijając skrót – jest to Mięso Oddzielone Mechaniczne. Jest… więcej →

  • Leczenie SPZ

    29 marca 2012 14:00 →

    SPZ, czyli rozwijając skrót: syndrom przewlekłego zmęczenia to – można zaryzykować … więcej →

  • Kiedy rodzice się rozwodzą

    15 czerwca 2012 11:46 →

    … jako DDA i DDRR. Ten pierwszy skrót odnosi się do Dorosłych Dzieci Alkoholików… więcej →

  • CEA

    22 stycznia 4865 13:54 →

    Witam, mam pytanie, Czy ogólne CEA wykaże poczatkujacego raka piersi. Wynik mam 0,6 ng/ml. Czy jest koniecznosc zrobienia szczegolowego CEA? Mamografia wykazała niewielkie makrozwapnienia. 30 lat temu miałam ropień na piersi. więcej →

  • podwższony poziom CEA

    22 stycznia 2018 07:12 →

    Miesiąc temu zrobiłam poziom markera CEA we krwi i wyszedł mi niestety podwyższony-3,6 podczaas … więcej →

  • Interpretacja badań

    22 stycznia 2903 13:26 →

    …TSH 0,4989 ulU/ml 0,3500-4,9400 CEA 4,43 ng/ml niepalący <3 palący <5 ...TG 237,00 mg/ml LDL 62 TSH 0,3710 ulU/ml CEA 5,18 ng/ml norma <3 <5 -palę papierosy PSA całkowity...0,229 ng/ml norma 0,00-4,00 W ciągu miesiąca CEA stężenie wzrosło z 4,43 do 5,18 czy to … więcej →

  • [Gastrolog] - M, 45 - http://forum.abczdrowie.pl/pytania-do-specjalistow/958109,bole-podbrzusza-naprzemienne-rozwolnienie-i-zatwardzenie-oraz-torbiel-trzustki

    22 stycznia 2018 07:12 →

    … zatwardzeniem brudzenie bielizny mdłości badanie CEA 8,6(norma 4,3)od kilku miesięcy mam … zatwardzeniem brudzenie bielizny mdłości badanie CEA 8,6(norma 4,3)kolon skopia jelita …do tej pory były wykonywane?[/b] CEA 8,6(norma 4,3)kolon skopia jelita grubego… więcej →

  • [Gastrolog] - M, 45 - http://forum.abczdrowie.pl/pytania-do-specjalistow/958109,bole-podbrzusza-naprzemienne-rozwolnienie-i-zatwardzenie-oraz-torbiel-trzustki

    22 stycznia 2018 07:12 →

    … zatwardzeniem brudzenie bielizny mdłości badanie CEA 8,6(norma 4,3)od kilku miesięcy mam … zatwardzeniem brudzenie bielizny mdłości badanie CEA 8,6(norma 4,3)kolon skopia jelita …do tej pory były wykonywane?[/b] CEA 8,6(norma 4,3)kolon skopia jelita grubego… więcej →

  • Do arturo niech się wypowie

    22 stycznia 2018 07:12 →

    … morfologie do tego jeszcze ALAT i ASPAT, CEA. Wyniki krwi: OB 5, morfologia niby w normie… (tu już w ogóle nie wiem o co chodzi). CEA 1.40 ng/ml metoda: ECLIA ng/ml* 16.9 = mIU/ml Z. Ref. : Palący… więcej →

  • problem z gardłem

    22 stycznia 2018 07:12 →

    … na oddanie krwi wyniki nawet dobre CEA 0,93 FT3 4,15 FT4 1,27 TSH 2,29 tak mi powiedzial… badania, zwłaszcza że moim zdaniem takie CEA w Twoim przypadku było zupełnie niepotrzebne… więcej →

  • markery nowotworowe

    22 stycznia 2018 07:12 →

    … wyników. HCG beta wynik 0 mlU/ml CEA 8,25 norma <7,0 ng/mL (osoba paląca) AFP 5,6 norma... same markery niewiele mówią, co prawda CEA jest trochę podwyższone, ale niedużo… więcej →

  • trudna diagnoza

    22 stycznia 2018 07:12 →

    … – 1.9 GRAN-65.7 % GRAN – 4.6 MID- 6.5 % CA 125 -12.4 U/ml CEA< 0.5ng/ml Mocz: Barwa: słomka C.WŁ: 1,020... więcej →

  • podwyzszony marker ca 19,9

    22 stycznia 3924 13:01 →

    … tylko EOZOFILE 7% n:5.wykonalam markery nowotworowe CEA 2,3-WYNIK W NORMIE oraz CA19,9 38,7 n:27 ,a wiec… więcej →

Strona:
z
3