Wyniki wyszukiwania dla zapytania „rdwcv podwyższone w ciąży

  • Dieta w I trymestrze ciąży

    7 kwietnia 2014 13:42 →

    …w jadłospisie kobiety, ma wpływ na zarówno na jej zdrowie, przebieg ciąży, jak i rozwój dziecka. Ustalanie jadłospisu na ten …wszystkim zniknąć powinien alkohol. Trzeba mieć świadomość, że w czasie ciąży wraz z przyszłą mamą pije je również rozwijające się… więcej →

  • Mity o ciąży - część 2

    6 maja 2013 10:02 →

    … się przede wszystkim na czynnościachj, które są zakazane podczas ciąży. Od wieków funkcjonowały (niektóre z nich działają do tej … w obu przypadkach, bano się bardziej o to, aby kobieta w ciąży „nie zanieczyściła”, ale jednocześnie robiono dla niej … więcej →

  • Dieta w ciąży

    12 maja 2008 09:50 →

    …powinien być proporcjonalny do wagi dziecka. Optymalnie w czasie ciąży kobieta tyje od 11 do 16 kg. Niepolecane jest odchudzanie w …- zaleca się rezygnację z gotowych, mrożonych potraw. W OKRESIE CIĄŻY NALEŻY SPOŻYWAĆ: - Błonnik Źródła: warzywa i … więcej →

  • Powikłania ciąży

    24 lipca 2008 08:25 →

    …i monitorowanie płodu. Leczenie: Większość niewielkich powikłań ciąży nie wymaga leczenia. Powikłania poważne wymagają … owoców. Jakkolwiek zapotrzebowanie na witaminy i sole mineralne w ciąży wzrasta, to z wyjątkiem żelaza i kwasu foliowego dodatkowe… więcej →

  • Zgaga w ciąży

    31 października 2008 08:28 →

    … są hormony, a dokładniej progesteron, który jest niezbędny do utrzymania ciąży, jednocześnie jednak rozluźnia zwieracz przełyku. Po … leków, ponieważ niektóre z nich są przeciwwskazane dla kobiet w ciąży. Preparatem bezpiecznym dla ciężarnych jest Rennie, … więcej →

  • Jakich ziół unikać w ciąży?

    7 grudnia 2011 08:16 →

    …, że są rośliny, których szczególnie powinny unikać panie w ciąży. Przez te 9 miesięcy kobieta musi bardzo uważać nie … jest również wizyta u lekarza, który pozwoli określić, czy w czasie ciąży konkretne ziołowe preparaty mogą być stosowane i … więcej →

  • Czy można ćwiczyć w ciąży?

    30 marca 2012 12:05 →

    … przejmować. O pozytywnych aspektach uprawiania sportu w czasie ciąży można by mówić godzinami. Najważniejsze jest to,… najmniejszych zastrzeżeń. Jeśli brakuje ci motywacji do ćwiczeń w ciąży, pomyśl o tym, że badania wykazują, iż noworodki, … więcej →

  • Leczenie chorób w czasie ciąży

    21 maja 2013 13:49 →

    …drugiej strony, należy uważać, jakich leków używa się w czasie ciąży. Kobieta w tym okresie powinna chronić zarówno siebie, … przyszłej matki. Nawet najbardziej „błahe” choroby, w czasie ciąży mogą sprawić problem, szczególnie w kwestii doboru … więcej →

  • Tego nie rób w ciąży!

    12 listopada 2013 13:57 →

    … wręcz nakazują picie niewielkich ilości alkoholu w czasie ciąży (np. czerwone wino ma wspomagać trawienie), ale nie słuchajcie … lekarzem leki, które chcecie, lub musicie przyjmować. W ciąży trzeba naprawdę na to uważać. Na ulotkach oczywiście znajdziecie … więcej →

  • Żywienie kobiet w ciąży

    30 marca 2009 12:25 →

    …bezkarnego obżerania się. Ważnym jest, żeby w drugiej połowie ciąży zwiększyć spożycie pełnowartościowego białka, które znaleźc …jest jak najbardziej wskazana. Idealna dieta kobiety w ciąży powinna być bogatobiałkowa, ubogosolna, z ograniczeniem płynów … więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - Ciągłe podwyższone próby wątrobowe

    25 kwietnia 2014 08:55 →

    … tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286…[b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286… więcej →

  • [Kardiolog] - K, 26 - Podwyższone ciśnienie

    25 kwietnia 2014 08:55 →

    …Dodam, że już po pierwszym takim wskaźniku się zestresowałam. Czy przyczyną takich skoków może być miesiączka bo dziś dostałam i boli mnie brzuch, czy wogóle czas w którym ma się miesiączkę może wpływać na podwyższone ciśnienie? Bardzo proszę o odpowiedź. więcej →

  • [Hematolog] - M, 33 - podwyższone WBC,PDW i CRP we krwi

    25 kwietnia 2014 08:55 →

    …pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] złe wyniki krwi:podwyższone WBC i PDW. I CRP 6-krotnie wyższe od normy [od prawie roku]. duszności,drętwienie i okropne bóle rąk… więcej →

  • [Pediatra] - M, 0 - noworodek podwyższone MCH

    25 kwietnia 2014 08:55 →

    … mleka modyfikowanego i badani krwi +mocz. Wyniki moczu są dobre, w krwi podwyższone jest MCH i wynosi 35 (zakres jest do 30). Czy taki … badania do tej pory były wykonywane?[/b] krew i mocz [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] podwyższone MCH do 35 więcej →

  • [Hematolog] - K, 41 - Podwyższone d-dimery i żelazo

    25 kwietnia 2014 08:55 →

    …mostkiem (ekg, echo, holter – wyniki nic nie wykazały (oprócz tachykardii) i kardiolodzy orzekli, że to stres. Niepokoją mnie podwyższone wyniki d-dimery (583 ng/nl) oraz żelazo (37,1 umol/l). Od jakichś dwóch, trzech lat mam podwyższony cholesterol (6,42 … więcej →

  • [Hematolog] - M, 57 - podwyższone wbc

    25 kwietnia 2014 08:55 →

    …:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Bardzo proszę o wyjaśnienie mi leczenia przy białaczce. Mój mąż od ponad roku ma podwyższone wbc. Najpierw to było 19,6a teraz doszło do 23,4 a lekarz u którego ma wizyty nie włącza żadnych lekarstw ani żadnego… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 35 - podwyższone aspat i alat

    25 kwietnia 2014 08:55 →

    …tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Witam, mam pytanie o moją małą 5 tygodniową córeczkę…Podczas badania krwi wyskoczyły podwyższone wspólczynniki ALAT ( wynik 55, norma 33 max ) oraz ASPAT ( wynik 65, norma 32 max ). CRP wyszlo więcej →

  • ALT 10-krotnie podwyższone

    25 kwietnia 2014 08:55 →

    Witam! W ciągu ostatnich dwóch miesięcy mój mąż miał trzykrotnie atak bardzo silnych bólów w nadbrzuszu. Przypominały kolki. Ustępowały po Nimesilu, leki typu Nospa nie pomagały . W ostatnią niedzielę po tłustym jedzeniu nastąpił kolejny atak jednak ból … więcej →

  • [Onkolog] - M, 25 - podwyższone beta HCG u mężczyzny

    25 kwietnia 2014 08:55 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Onkolog [b]Płeć:[/b] mężczyzna [b]Wiek:[/b] 25 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] astma, alergie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, … więcej →

  • [Hematolog] - K, 55 - Niskie WBC, PLT, podwyższone PDW

    25 kwietnia 2014 08:55 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Hematolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 55 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] Jestem po wszczepieniu zastawki aortalnej [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – … więcej →

Strona:
z
45