Wyniki wyszukiwania dla zapytania „rdvcv wyniki krwi

  • Krzepnięcie krwi

    30 kwietnia 2008 13:11 →

    … prowadziłaby do wykrwawienia się człowieka. Objawy zaburzeń krzepnięcia krwi: - rana długo krwawi, - samoistne wylewy … krwawienia to 2-6 minut.M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, tłumaczenie M.Kaczorowska, W-wa 2006,… więcej →

  • Skład krwi

    19 maja 2008 13:52 →

    … stałe (ok.45%): - krwinki czerwone, - krwinki białe, - płytki krwi, Cześć płynna (ok.55%): - 90% woda, - 8% białko, - tłuszcze …, - surowica: osocze krwi pozbawione włóknika,M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, … więcej →

  • Morfologia krwi

    19 maja 2008 13:56 →

    … się dodatkowo procentowy skład poszczególnych grup krwinek białych, oceniając rozmaz krwi obwodowej.M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, tłumaczenie M.Kaczorowska, W-wa 2006, więcej →

  • Grupa krwi B, a nasze zdrowie

    4 marca 2014 12:39 →

    … jest „mieszana”. Są oczywiście składniki, których osoby z grupą krwi B potrzebujemy dużo więcej. Za przykład posłużyć może witamina C. Ma ona między innymi wpływ na układ odpornościowy, który w wyniki stresu może słabnąć. Kolejne składniki to witaminy z … więcej →

  • Płytki krwi (trombocyty)

    20 marca 2008 09:07 →

    …wątrobie i śledzionie. Odgrywają ważna rolę w krzepnięciu krwi. W przypadku uszkodzenia naczynia krwionośnego przylegają …antybiotyki i leki przeciwbólowe.M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, tłumaczenie M.Kaczorowska, W-wa… więcej →

  • Grupa krwi a rak trzustki

    11 marca 2009 12:40 →

    … ryzyko zachorowania na raka trzustki, z kolei ludzie z grupą krwi B są najbardziej zagrożeni zachorowaniem na tę groźną chorobę. Wyniki badań przeprowadzono na 107 503 mężczyznach i kobietach opublikowano we wtorek w „… więcej →

  • Rozmaz krwi

    19 maja 2008 14:09 →

    …poszczególne rodzaje krwinek białych. Badanie polega na rozmazaniu krwi na szklanej płytce i oglądania jej pod mikroskopem…. temat różnych chorób. M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, tłumaczenie M.Kaczorowska, W-wa 2006… więcej →

  • Po co nam morfologia krwi

    28 lutego 2012 09:12 →

    … polega przede wszystkim na ilościowej i jakościowej analizie elementów krwi. Morfologia to jedno z najczęściej zlecanych przez lekarzy części… tego dokonać automat. Warto zaznaczyć, że z racji tego, iż na wyniki morfologii może mieć wpływ wiele czynników, … więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … elementów morfotycznych (głównie krwinek czerwonych) w stosunku do krwi pełnej. Wartości referencyjne hematokrytu zmieniają się…stanach patologicznych na przykład: odwodnieniu, niedokrwistościach, utracie krwi, w chorobach serca, nerek, wątroby. Przyczyną … więcej →

  • [Hematolog] - K, 26 - Taromentin - wpływ na wyniki krwi i moczu

    24 września 5139 14:04 →

    … niepożądane mogące pojawić się w wynikach badań krwi lub moczu: • znacznego stopnia zmniejszenie …, ale muszę mieć dobre wyniki badań krwi i moczu. Umowa miałaby być…, żeby przestał on już wpływać na wyniki badań krwi i moczu? Czy 10 dni powinno wystarczyć… więcej →

  • Wyniki krwi

    24 września 2014 06:26 →

    … 4,78 (4,50-6,00) Hematokryt % 41,2 (42,0-52,0) Hemoglobina 14,5 (14,0-18,0) Płytki krwi 102 ( 130-400) Dodam,że 2 miesiące temu płytki krwi wynosiły 124.Co może oznaczac niski poziom płytek krwi?Dodam,że 2 miesiące temu przy badaniach wyszedł mi… więcej →

  • [Hematolog] - K, 36 - wyniki krwi

    24 września 2014 06:26 →

    …?[/b] ketonal i sen [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] badania krwi pol roku temu i obecnie. Wyniki z obecnych badan [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] obecne wyniki RBC 3,79 ( 4-5) L HGB 11,6 (12-16) L … więcej →

  • Wyniki badan krwi, prosze o analize!

    24 września 2014 06:26 →

    Wiek -18 Kilka dni temu robilam badania krwi wyniki sa nie zbyt ciekawe, a oto one:… Hematokryt 29,8 %* (37 – 47) MCV 67,62 fl* (80 – 99) MCH 19,02 pg (27 -35) MCHC 28,22 g/dl (32 – 37) Plytki krwi 520,1 tys/ul* (140 – 440) Limfocyty 48,6 … więcej →

  • Wyniki krwi

    24 września 2014 06:26 →

    Bardzo proszę o poradę czy w moim organizmie dzieje się coś złego? moje wyniki krwi: WBC 3,8 G/l limfocyty 47% MXD 12% neutrofile 41% NEUT 1,5 G/l reszta w granicach normy. więcej →

  • Wyniki Badania Krwi

    24 września 6425 12:49 →

    Witam mógłbym prosić o interpretację wyników badania krwi mojej żony bo do internisty czekać będziemy jeszcze kilka tygodni a trochę nerwowo w domu ? :) kobieta 28 lat Morfologia krwi WBC – 3.3 tyś – poniżej normy RBC – 4.05 mln Hb… więcej →

  • wyniki krwi i moczu bardzo prosze o pomoc!

    24 września 2014 06:26 →

    w badaniu moczu wyszła mi bilirubina 1+;mocz żółty;reszta ok;w badaniu krwi mam obniżone PLT; RBC NA GRANICY NORMY ;TAK JAK I NA GRANICY MCV, MCHC, RDW-SD, MXD,mam następne wyniki zrobić za 2 mieś. od dawna mam poranne wymioty ,zawroty głowy ,jastem … więcej →

  • wyniki badań krwi

    24 września 3126 12:54 →

    … nazywam się Monika mam 36 lat robiłam sobie przedwczoraj badania krwi i wynik badań mnie zaniepokojił .LYM17,6%,MON12,1%,NEU68,0%,BAS0,50%,…,2%PLT228tys,PDW12,8%,MPW7,9fl,PCT0,2%.Niepokoi mnie dwa wyniki pierwszy MON12,1%norma jest(4,0-10,0)drugi LYM 0,… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 43 - Wyniki pobrania krwi-funkcja tarczycy/hashimoto

    24 września 2014 06:26 →

    …, artykuly mleczne , spozywanie smazonego miesa [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] hormony tarczycy [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] wyniki TSH 0,291 ulU/ml normy(0,4-4 ) L FT3(ICD-9:O55 wynik 3,3 pg/ml normy (1,… więcej →

  • Wyniki badań krwi

    24 września 2651 12:18 →

    Witam, ostatnio robiłem rutynowe badania krwi. Wyszły pewne odchylenia od norm, a mianowicie: MXD-(eoz+bazo+mono) – 17% NEUT – neutrofile – 44% Wzór krwinek białych – liczony: Podzielone – 41% Eozynofile – 1% Limfocyty – 57% Monocyty – 1% … więcej →

Strona:
z
640