Wyniki wyszukiwania dla zapytania „prostata immunochemia

  • Co to jest prostata

    29 września 2008 08:18 →

    … rolę prostaty w organizmie mężczyzny i opisuje jej działanie. Prostata nazywana jest inaczej gruczołem krokowym (… cewki moczowej i przebiegający bezpośrednio od pęcherza moczowego. Prostata jest jednocześnie gruczołem wewnątrz wydzielniczym i … więcej →

  • Prostata – kiedy mężczyzna ma powód do niepokoju?

    25 października 2013 12:47 →

    … życia już co drugi mężczyzna cierpi na dolegliwości związane z prostatą. Co powinno zaniepokoić mężczyzn? Przede wszystkim w …, to jest zdecydowanie bardziej narażony na wystąpienie problemów z prostatą. Zasada jest prosta. Im bardziej niezdrowy tryb … więcej →

  • Jak zapobiegać problemom z prostatą

    29 stycznia 2014 13:59 →

    …dostarczania konkretnych składników. Mężczyzna, który chce zapobiegać problemom z prostatą, powinien jeść zdecydowanie mniej mięsa, a…. Jeśli palicie papierosy, a chcecie ograniczyć problemy z prostatą, to czas najwyższy je rzucić. Dobrze by również było… więcej →

  • Problemy z prostatą - objawy

    10 września 2013 14:06 →

    …do powiększenia wewnętrznej części gruczołu. Objawy problemów z prostatą? Pierwsze co powinno zaniepokoić mężczyzn, to zbyt częste …, kiedy mężczyzna już uda się do WC, to przy problemach z prostatą, pojawiają się kłopoty z rozpoczęciem oddawania moczu. … więcej →

  • Jak objawia się problem z prostatą?

    19 marca 2012 11:21 →

    … lekarza – omijają z daleka. Zacznijmy od wiedzy encyklopedycznej. Prostata to gruczoł występujący tylko u mężczyzn. Za jej wzrost … istotną rolę w w organizmie mężczyzny. To właśnie prostata odpowiada za produkcję większości składników męskiego … więcej →

  • Zioła na problemy z prostatą

    18 kwietnia 2012 07:19 →

    … Warto jednak pamiętać, że i tak najważniejsza w przypadku problemów z prostatą jest wizyta u lekarza. Wynika to przede wszystkim z… że rośliny faktycznie mają konkretny wpływ na problem z prostatą. Mogą być raczej stosowane profilaktycznie lub … więcej →

  • Problemy z prostatą u młodych mężczyzn

    8 października 2012 09:18 →

    …. Nierzadko panowie nawet nie chcą słyszeć o wizycie u specjalisty i niespecjalnie jest to zależne od wieku. Mimo że problemy z prostatą występują dużo częściej u dorosłych mężczyzn (statystyki wskazują na wiek między 50 a 70 rokiem życia), ale … więcej →

  • Zioła w leczeniu prostaty

    14 września 2011 08:59 →

    …. Jednak problemy z oddawaniem moczu z powodu problemów z prostatą mogą pojawić się dużo wcześniej. Im częściej odwiedzamy łazienkę, …już w przypadku kiedy pojawiają się pierwsze oznaki, że z naszą prostatą jest coś nie tak. Oczywiście preparaty … więcej →

  • Zaburzenia erekcji w młodym wieku

    3 kwietnia 2012 12:56 →

    …w okolicach 50 roku życia, kiedy zaczynają się problemy z prostatą. Okazuje się jednak, że zaburzenia erekcji mogą dotykać … charakteryzować ma długi czas trwania i konkretny powód (prostata i spadający poziom testosteronu), to faktycznie u młodszych panów … więcej →

  • Na czym polega zapalenie gruczołu krokowego

    20 kwietnia 2012 07:55 →

    Prostata – narząd mięśniowo–gruczołowy, który jest niezmiernie istotnym elementem męskiego życia seksualnego. Między innymi …w momencie, kiedy daje on o sobie znać. Problemów związanych z prostatą można wymienić kilka, ale tutaj chciałem skupić … więcej →

  • [Urolog] - M, 66 - prostata

    20 października 2014 23:12 →

    … ale nie widzę żadnych utrudnień seksualnych. PSA sprzed 2 lat nie wykazało nic ponad normę wieku. Zatem to może nie prostata? Ew. szczegóły podam później. [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] PSA – w normie wieku [b]Jakie leki i z jakiego … więcej →

  • Pieczenie, dyskomfort - prostata?

    20 października 2014 23:12 →

    Dzień dobry, prosiłbym o jakąś poradę, bo już sam nie wiem…Może ktoś z Państwa będzie miał jakiś pomysł… Jestem człowiekiem młodym (przed trzydziestką), ale mimo to jakiś czas temu piekło mnie przy oddawaniu moczu. Lekarz urolog zbadał prostatę, … więcej →

  • rodzaje i formy podawania antybiotyków oraz ich przenikalność do gruczołu krokowego

    20 października 2014 23:12 →

    … od 2 miesięcy. Dotychczasowe badania: 1.usg moszny – wszystko ok 2.bolesna prostata przy badaniu per rectum,prostata o prawidłowych wymiarach. 3.posiew moczu i badanie ogólne moczu – wszystko ok 4. posiew nasienia – nie … więcej →

  • [Hematolog] - K, 39 - Złe wyniki krwi - brak poprawy

    20 października 2014 23:12 →

    …do tej pory były wykonywane?[/b] Biochemia oraz morfologia krwi, badanie ogólne moczu oraz osad moczu – dnia 24/07/13. Immunochemia – dnia 26/07/13. Morfologia – dnia 15-10-13. Tomografia komputerowa jamy brzusznej – dnia 31-07-13. Konsultacja w szpitalu … więcej →

  • [Hematolog] - K, 59 - analiza wyników badań

    20 października 2014 23:12 →

    … pocenie się, bóle kręgosłupa, osteoporoza,ciśnienie [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] mocz, krew,biochemia, immunochemia [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] AIAT 13 Gamma GT 18,56 Bilirubina całkowita 1,39 Kreatynina 0,83 HBs >… więcej →

  • [Ginekolog] - K, 50 - Porównanie wyników

    20 października 2014 23:12 →

    …HCT=31,4[%]; MCV=91,3[fl];MCH=30,2[pg];MCHC=33,1[g/dl];PLT=195[10^3/ul];RDW-SD=44,9[fl]; RDW-CV=14,2[%];PDW=9,7[fl];MPV=9,3[fl];P-LCR=19,4[%] Immunochemia TSH 3 gen.=0,815 [Ulu/ml]; Wskaźnik protrombinowy Koagulologia więcej →

  • [Ginekolog] - K, 50 - Wyniki

    20 października 2014 23:12 →

    …RBC=3,44[10^6/ul];HGB=10,4[g/dl];HCT=31,4[%]; MCV=91,3[fl];MCH=30,2[pg];MCHC=33,1[g/dl];PLT=195[10^3/ul];RDW-SD=44,9[fl]; RDW-CV=14,2[%];PDW=9,7[fl];MPV=9,3[fl];P-LCR=19,4[%] Immunochemia TSH 3 gen.=0,815 [Ulu/ml]; Wskaźnik protrombinowy Koagulologia więcej →

  • [Internista] - M, 27 - zapalenie prostaty- wąskie żyły w lewej dłoni, ból serca osłabienie organizmu.

    20 października 2014 23:12 →

    … i osłabienie przyszło zaś po ostatniej terapii tarividem i antykontaminem. [b]Jak często się pojawiają? Gdzie dokładnie się lokalizują?[/b] prostata , jelito , brzuch [b]Jakie mają nasilenie?[/b] umiarkowane [b]Czy coś je nasila albo coś przynosi ulgę… więcej →

  • analiza wyników badań

    20 października 2014 23:12 →

    … surowicy 4,8mmol/l norm.3,5-5 gpt alat 38u/l nor 5-40 got aspat 34 u/l norm. 5-40 cholesterol 4,6 mmol/l noem. 3,9-5,3 immunochemia tsh 2,680ulu/ml norm .0,27-4,20 ft3 5,34pmol/l norm .3,10-6,80 ft4 14,54pmol/l norm 12-22 testosteron w 14 dnou cyklu 0,… więcej →

  • Kłopot z moczem.

    20 października 2014 23:12 →

    …! W nocy raz lub dwa razy wstaję oddać mocz. Mam 64l biore APO-DOXAN 2 raz wieczorem.Problem że czasami w ciągu dnia po oddaniu moczu w ciągu godziny to znowu ze dwa razy, pojemnościowo dużo, mocz jest jasny.Przyczyną jest prostata czy może być coś innego. więcej →

Strona:
z
4