Wyniki wyszukiwania dla zapytania „prawidlowy wynik tsh

  • Jąderka - prawidłowy rozwój chłopców

    8 marca 2011 09:41 →

    Prawidłowy rozwój chłopców i dziewczynek. Brak jąder u … więcej →

  • Choroba Hashimoto

    13 maja 2008 09:27 →

    … poziomie hormonów tarczycy we krwi (TSH, T4-tyroksyna, T3- trójjodotyronina). Jednak …lekarze proszą jedynie o zbadanie poziomu TSH i FT4 (tyroksyny w stanie … 11–23 pmol/l Przy nieleczonym hashimoto wynik TSH powinien być podwyższony, a FT4 obniżony… więcej →

  • Słabe nasienie

    12 czerwca 2008 12:12 →

    … plemników (milionów / mililitr): 10,00 Ruchliwość plemników w %: 10,00 Wynik (A): 0,00 Wynik (B): 5,00 Wynik (C): 5,00 Wynik (D): 90,00 Ilość plemników prawidłowych: 20,00 Ilość plemników… więcej →

  • Rak szyjki macicy - podstępny morderca

    11 marca 2011 09:38 →

    … stwierdzenie czy obraz cytologiczny jest prawidłowy czy nie, – dokładny opis zmian… nowotworowe, PAPA I i II – oznaczają wynik prawidłowy, PAPA III, IV, V – oznaczają wynik nieprawidłowy i konieczność dalszej diagnostyki… więcej →

  • Czym jest dieta redukcyjna?

    5 sierpnia 2014 14:02 →

    …pomnożyć swoją wagę razy 24. Wynik będzie podstawowym zapotrzebowaniem kalorycznym…. Następnie mnożymy go przez 0,9. Wynik to tzw. poprawione zapotrzebowanie kaloryczne…. mnożymy razy 24. Uzyskany wynik mnożymy jeszcze przez współczynnik … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … (DIC) czas trombinowy jest nieoznaczalny. Prawidłowy wynik : 14 – 16s. Oznaczanie kurczliwości skrzepu Badanie… więcej →

  • Zdrowe piersi

    12 maja 2008 08:44 →

    … miesiączka, zrób test ciążowy. Gdy wynik jest pozytywny należy udać się… na biuście. Mało elastyczne piersi to również wynik noszenia niedopasowanych, zbyt luźnych staników… więcej →

  • Dieta w ciąży

    12 maja 2008 09:50 →

    …, nasiona dyni, orzechy Cynk odpowiada za prawidłowy rozwój dziecka. – Kwasy tłuszczowe – Kwas… zapobiega przedwczesnemu porodowi oraz wpływa na prawidłowy rozwój narządów wzroku. – Wapń Źródła… więcej →

  • Hiperlipoproteinemia

    13 maja 2008 09:13 →

    … Cushinga, akromegalia, niedoczynność tarczycy i wzrost TSH! etc), choroby wątroby (marskość wątroby… probukolu i neomycyny. Opisano również korzystny wynik leczenia po zespoleniu żyły wrotnej z żyłą… więcej →

  • Bliźnięta i co dalej

    15 lipca 2008 09:24 →

    … faworyzowane przez rodziców, co może zaburzyć prawidłowy rozwój bliźniaków. Badania nad bliźniętami…, źle znoszą rozłąkę, Szczególnie ciekawy wynik dało badanie sprawdzające tempo rozwoju… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 18 - Tsh wynik

    27 listopada 2014 20:28 →

    … [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Chcialam sie zapytac o wynik Tsh 1.170 mIUL 0.27-4.2 czy jest on prawidlowy? więcej →

  • wynik TSH

    27 listopada 8488 13:21 →

    … dni temu badanie TSH, ft3 i ft4, wynik jest następujący: TSH 4.570 H (wart….0,93-1,7) a drugiego dnia w drugim laboratorium TSH 3 generacji 3,52~ (ref. 0,4-4,2) ft3 3,98~… pozostałe w normie. Zrobiłam to badanie tsh ponieważ ostatnio przytyłam kilka kg nie… więcej →

  • Wynik TSH i moczu - nieprawidłowe.

    27 listopada 2014 20:28 →

    …, właśnie odebrałam wyniki moczu, krwi i TSH. Wyniki krwi wszystkie są dobre, za to jeśli…. pł. zaleg. Leukocyt 10-15mg Niel. bakterie i wynik TSH = 4,57 uIU/ml Mam 20 lat, nigdy problemów… więcej →

  • wynik TSH, FT3, FT4

    27 listopada 2014 20:28 →

    … robiłam badanie TSH, ponieważ miałam problemy z cisnieniem i zbyt wysokim tętnem, wynik: 6,36, przy… więcej →

  • ` wynik tsh

    27 listopada 2014 20:28 →

    witam mam 37 lat ostatnio zrobiłam sobie kontrolne badania w tym tarczycę, wynik tsh 3 generacja < 0,005 uIU/ml mogę wiedzieć co to oznacza, dotąd nie chorowałam na tarczycę więcej →

  • wynik TSH

    27 listopada 2014 20:28 →

    Dzisiaj odebrałam wynik TSH bardzo proszę napisać czy jest w normie 1,072 mlU/L (mam 30 lat).Bardzo dziękuję więcej →

  • [Endokrynolog] - M, 70 - Wynik TSH 0,005.

    27 listopada 2014 20:28 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Endokrynolog [b]Płeć:[/b] mężczyzna [b]Wiek:[/b] 70 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] tak [b]Jakie… więcej →

  • Podwyższone TSH

    27 listopada 5680 13:41 →

    … spadało coraz bardziej.Ostatniego miesiąca wynik cholesterolu całkowitego to 101, a HDL 23), a… obejrzał mnie, moje ostatnie wyniki TSH i stwierdził, że to najwyraźniej wina złej… podkusiło, aby zrobić także badanie TSH, po odebraniu wyników myślałam, że … więcej →

  • Wynik badania

    27 listopada 2014 20:28 →

    wynik: IgG test ilosciowy >8.00 (< 0,9- wynik ujemny, 0,9-1,1 wynik wątpliwy, > 1,1 wynik dodatni)z tego co widze mój wynik… jest dodtani ale czy bardzo odbiega od normy?co oznacza ten wynik? więcej →

  • BORELIOZA wynik testu jak odczytać

    27 listopada 2014 20:28 →

    lgM (S25) 9.01 RU/ml wynik ujemny<16 RU/ml.wynik wątpliwy;16-22RU/ml.wynik dodatni>=22 RU/ml.Interpretacja -UJEMNY.lgG (S21) >200 RU/ml wynik ujemny <16 RU/ml.wynik wątpliwy 16-22,wynik dodatni>=22.Interpretacja Dodatni. więcej →

Strona:
z
257