Wyniki wyszukiwania dla zapytania „prawidlowy wynik tsh

  • Jąderka - prawidłowy rozwój chłopców

    8 marca 2011 09:41 →

    Prawidłowy rozwój chłopców i dziewczynek. Brak jąder u chłopców lub jądra zanikające. Jeśli zauważymy np. kąpiąc synka, że jedno z jąder zwisa nieco niżej niż drugie, nie powinniśmy się tym przejmować, jednak brak obecności obu jąder w mosznie jest… więcej →

  • Choroba Hashimoto

    13 maja 2008 09:27 →

    … dobrze jest się przekonać o poziomie hormonów tarczycy we krwi (TSH, T4-tyroksyna, T3- trójjodotyronina). Jednak najczęściej lekarze …T4: 54-150 nmol/l FT4: 11–23 pmol/l Przy nieleczonym hashimoto wynik TSH powinien być podwyższony, a FT4 obniżony…. więcej →

  • Słabe nasienie

    12 czerwca 2008 12:12 →

    …, androvit oraz salfazin. Ilość plemników (milionów / mililitr): 10,00 Ruchliwość plemników w %: 10,00 Wynik (A): 0,00 Wynik (B): 5,00 Wynik (C): 5,00 Wynik (D): 90,00 Ilość plemników prawidłowych: 20,00 Ilość plemników patologicznych: 80,00… więcej →

  • Rak szyjki macicy - podstępny morderca

    11 marca 2011 09:38 →

    … do oceny, - ogólne stwierdzenie czy obraz cytologiczny jest prawidłowy czy nie, - dokładny opis zmian, zgodny z … komórkowej, PAPA IV, V – obecne komórki nowotworowe, PAPA I i II – oznaczają wynik prawidłowy, PAPA III, IV, V – oznaczają wynikwięcej →

  • Szyszynka – tajemniczy gruczoł

    6 lutego 2014 14:14 →

    … prosty język, gruczoł może działać między innymi na prolaktynę, TSH, LH. Pierwszy z wymienionych pobudza wzrost gruczołów sutkowych w … a także wywołuje laktację. Hormon tyreotropowy (określony skrótem TSH) ma wpływ na działanie tarczycy. Tym samym też na … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … afibrynogemii oraz niektórych przypadkach zespołu rozsianego wykrzepiania śródnaczyniowego (DIC) czas trombinowy jest nieoznaczalny. Prawidłowy wynik : 14 – 16s. Oznaczanie kurczliwości skrzepu Badanie stopnia … więcej →

  • Zdrowe piersi

    12 maja 2008 08:44 →

    …powiększenia piersi spóźnia sie miesiączka, zrób test ciążowy. Gdy wynik jest pozytywny należy udać się do ginekologa. WKLĘSŁE BRODAWKI…, także tej na biuście. Mało elastyczne piersi to również wynik noszenia niedopasowanych, zbyt luźnych staników. Dużą … więcej →

  • Dieta w ciąży

    12 maja 2008 09:50 →

    … ryby, grzyby, nasiona dyni, orzechy Cynk odpowiada za prawidłowy rozwój dziecka. - Kwasy tłuszczowe – Kwas linolenowy Źródła:…ryby Olej rybny zapobiega przedwczesnemu porodowi oraz wpływa na prawidłowy rozwój narządów wzroku. - Wapń Źródła: ser, … więcej →

  • Hiperlipoproteinemia

    13 maja 2008 09:13 →

    …choroba i zespół Cushinga, akromegalia, niedoczynność tarczycy i wzrost TSH! etc), choroby wątroby (marskość wątroby – cirrhosis … się przyjmowanie probukolu i neomycyny. Opisano również korzystny wynik leczenia po zespoleniu żyły wrotnej z żyłą czczą dolną… więcej →

  • Bliźnięta i co dalej

    15 lipca 2008 09:24 →

    …z bliźniąt zacznie być faworyzowane przez rodziców, co może zaburzyć prawidłowy rozwój bliźniaków. Badania nad bliźniętami w Polsce są… w swoim towarzystwie, źle znoszą rozłąkę, Szczególnie ciekawy wynik dało badanie sprawdzające tempo rozwoju bliźniąt. … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 18 - Tsh wynik

    23 lipca 2014 03:39 →

    …/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Chcialam sie zapytac o wynik Tsh 1.170 mIUL 0.27-4.2 czy jest on prawidlowy? więcej →

  • wynik TSH

    23 lipca 8488 13:21 →

    ….Zrobiłam sobie kilka dni temu badanie TSH, ft3 i ft4, wynik jest następujący: TSH 4.570 H (wart. ref. 0,27-4,20), ft3 3,270 (ref.2,0-4,4)…(ref.0,93-1,7) a drugiego dnia w drugim laboratorium TSH 3 generacji 3,52~ (ref. 0,4-4,2) ft3 3,98~ (ref … więcej →

  • [Kardiolog] - K, 27 - wynik holtera

    23 lipca 2014 03:39 →

    … bigeminii przedsionkowej,14trigeminii przedsionkowej.nie zarejestrowano arytmii komorowej.bez istotnych pauz. [b]Jakie było dotychczas leczenie?[/b] niewiem czy wynik holtera mówi cos złego czy dobrego,i wogóle ten opis nic mi nie mówi.sama brałam magnez … więcej →

  • wynik holtera

    23 lipca 2014 03:39 →

    … przedsionkowe 6556/d. 300epizodow bigeminii przedsionkowej,14trigeminii przedsionkowej.nie zarejestrowano arytmii komorowej.bez istotnych pauz…czy mogę uzyskać pomoc w kwestii wytłumaczenia mi co ten wynik mówi,co oznacza itp.z góry dziękuję. więcej →

  • TSH bardzo niskie !!!!

    23 lipca 2014 03:39 →

    Witam, zrobiłam dziś badanie TSH. Wynik to 0,007 [0.27-4.2]. wychodzi na to, że to nadczynność, kilka objawów mam, ale w moim przypadku nie występuje spadek wagi. Wrecz przeciwnie. Myslałam, że mam niedoczynnosc, bo w ciągu … więcej →

  • Wynik TSH i moczu - nieprawidłowe.

    23 lipca 2014 03:39 →

    Witam, właśnie odebrałam wyniki moczu, krwi i TSH. Wyniki krwi wszystkie są dobre, za to jeśli chodzi o wyniki moczu, … LT. – YELLOW Nabł. pł. zaleg. Leukocyt 10-15mg Niel. bakterie i wynik TSH = 4,57 uIU/ml Mam 20 lat, nigdy problemów z tarczycą. … więcej →

  • wynik TSH, FT3, FT4

    23 lipca 2014 03:39 →

    …, mam pytanie, ponieważ rok temu robiłam badanie TSH, ponieważ miałam problemy z cisnieniem i zbyt wysokim tętnem, wynik: 6,36, przy normie 0,3-4,1, jednak ze względów finansowych niestety nie zgłosiłam się do … więcej →

  • wyniki TSH PROSZĘ O POMOC

    23 lipca 2014 03:39 →

    … przestałam na nie zwracać uwagę bo tak wygodniej , proszę o odczytanie i upewnienie mnie w moich przypuszczeniach obym się myliła. MCV 96,6 norma 80-94 nie mam pojęcia co to jest TSH 26,071 norma 0,490-4,670 o co chodzi PROSZĘ O POMOC Z GÓRY DZIĘKUJĘ więcej →

  • podwyższone TSH

    23 lipca 2014 03:39 →

    Witam, Mam pytanie- właśnie odebrałam wyniki badania krwi – mam podwyższone TSH 4,8 norma 0,27-4,2. Nigdy wcześniej nie miałam dolegliwości z tarczycą w 2008 roku były wyniki tj. 2,2 w 2004 1,3 – czy to możliwe, że nagle dostałam nadczynności? Doktor … więcej →

  • ` wynik tsh

    23 lipca 2014 03:39 →

    witam mam 37 lat ostatnio zrobiłam sobie kontrolne badania w tym tarczycę, wynik tsh 3 generacja < 0,005 uIU/ml mogę wiedzieć co to oznacza, dotąd nie chorowałam na tarczycę więcej →

Strona:
z
250