Wyniki wyszukiwania dla zapytania „podwyzszone tsh

  • Choroba Hashimoto

    13 maja 2008 09:27 →

    … dobrze jest się przekonać o poziomie hormonów tarczycy we krwi (TSH, T4-tyroksyna, T3- trójjodotyronina). Jednak najczęściej lekarze proszą …/l FT4: 11–23 pmol/l Przy nieleczonym hashimoto wynik TSH powinien być podwyższony, a FT4 obniżony. 2. … więcej →

  • Szyszynka – tajemniczy gruczoł

    6 lutego 2014 14:14 →

    … prosty język, gruczoł może działać między innymi na prolaktynę, TSH, LH. Pierwszy z wymienionych pobudza wzrost gruczołów sutkowych w … a także wywołuje laktację. Hormon tyreotropowy (określony skrótem TSH) ma wpływ na działanie tarczycy. Tym samym też na … więcej →

  • Kreatynina w organizmie - zagrożenia

    25 marca 2014 12:40 →

    … zwiększenie poziomu kreatyniny w organizmie mają wpływ wymioty. Wartości podwyższone, które zostaną oznaczone w czasie badania, mogą oznaczać …moczu, to też może być ostra niewydolność nerek. Podwyższone wartości kreatyniny mogą wskazywać również na inny … więcej →

  • Co to jest cukrzyca?

    5 maja 2008 10:03 →

    … już istniejące kwasicy ketonowej dodatkowo występuje ketonuria (podwyższone stężenie ciał ketonowych w moczu) oraz kwasica metaboliczna(… typie cukrzycy. Pacjenci z cukrzycą typu II mogą mieć podwyższone, prawidłowe lub obniżone stężenie insuliny w osoczu … więcej →

  • Praca przed komputerem

    15 września 2008 08:28 →

    …z oczami, kręgosłupem, może powodować, że będziemy mieli także podwyższone ciśnienie oraz cierpieć z powodu sztywnej szyi. Ta …adrenaliny, czyli tak zwanych hormonów stresu. Jeżeli ich podwyższone stężenie utrzymuje się na stałym poziomie przez długi okres … więcej →

  • Dehydrogenaza mlecznowa

    8 czerwca 2011 13:08 →

    … na wirusowe zapalenie wątroby oraz nowotwory wątroby. Podwyższone stężenie tej dehydrogenazy jest również charakterystyczne … u dzieci w okresie od drugiego do trzeciego roku życia, podwyższone wartości dehydrogenazy mleczanowej są zjawiskiem naturalnym i … więcej →

  • Kinaza kreatynowa

    13 czerwca 2011 12:30 →

    … oraz zespole zmiażdżenia mięśni, dystrofii mięśniowej. Podwyższone parametry CK stwierdza się też w krwawieniu podpajęczynówkowym, w … chirurgicznych (stężenie CK podwyższa się do 1850 U/I). Ponadto podwyższone stężenie kinazy kreatynowej mogą wywołać … więcej →

  • Jak zbadać swoją tarczycę?

    15 listopada 2011 08:57 →

    … naszej tarczycy jest tak zwane sprawdzanie poziomu TSH. Jeśli jest on za niski to najprawdopodobniej diagnoza jaką usłyszmy … dalej nastąpią kolejne kroki. Analogiczne, jeśli poziom TSH jest za wysoki oznacza to, że mamy do czynienia z niedoczynnością … więcej →

  • Zaburzenia miesiączki.

    22 marca 2013 14:40 →

    … problemu zaczyna się od badania USG narządów rodnych oraz badań krwi – poziomu hormonów tarczycy, a w tym TSH, T3, T4, a także prolaktyny, czyli tak zwanych hormonów ginekologicznych. Lekarz ginekolog może także przeprowadzić test progesteronowy, który … więcej →

  • Co świadczy o niedoczynności tarczycy?

    17 października 2013 14:17 →

    … tarczycy, czy choroba Hashimoto. Jeśli mamy do czynienia z typem „wtórnym”, to powodem najczęściej jest niedobór hormonu TSH produkowanego przez przysadkę mózgową. Ostatni typ, to tak zwana niedoczynność trzeciorzędowa. Ona z kolei jest powodowana przez … więcej →

  • podwyzszone TSH

    29 lipca 9700 13:50 →

    Dzien dobry,miesiac temu mialam robione badanie na poziom TSH wynik wyszedl 4,88 przy normie 0,35-4,94, wynik niby miesci sie w … granicy ,moj lekarz rodzinny przepiasal mi jodid i kazal mi powrorzyc badanie TSH wraz z ft4 za jakies pol roku.ale czy to nie … więcej →

  • Podwyzszone tetno

    29 lipca 2014 14:45 →

    …/100, 160/100, co nigdy nie miałam z nim problemów, oraz mam ciągle podwyższone tętno 90-100, robiłam sobie wyniki na tsh, morfologie, żelaza mam w granicach bo 54, byłam u kardiologa, holtera maja założyć. Ostatnio … więcej →

  • Badanie krwi - podwyzszone MCV i MXD

    29 lipca 2014 14:45 →

    … zapalenie tarczycy) i przewlekle zapalenie zatok, jestem alergiczka. Martwie sie bo sporo przytylam i lekarz mi zlecil badania krwi. TSH mam w normie (1.23 a norma 0.25-5.0) jak i Choresteol (184 norma 140- 210) ALT 27.0 (norma 10-35)AST 33 (5-40)…. więcej →

  • podwyzszone limfocyty

    29 lipca 2014 14:45 →

    prosze o rade robilam ostatnio badania,mam podwyzszone LYM 50,1% norma to 25-40,MID 11% norma to 2-10,MCH 33,2pg norma to 26-32,GRA 38,9% norma 50-70,GRA 2,7 /10e3/ul norma to 5,0-7,0 reszta wynikow dobra,bolą mnie plecy po lewej stronie miedzy lopatka a … więcej →

  • Podwyzszone ciśnienie rozkurczowe

    29 lipca 2014 14:45 →

    Od dłuzszego czasu zauważyłam u siebie podwyzszone cisnienie rozkurczowe.Jest ono najczesciej w granicach 85-95. Najczęsciej moje cisnienie jest w granicach 112-120/85-95. Zawsze byłam niskocisnieniowcem 100/60. Co może być przyczyna podwyzszonego … więcej →

  • podwyzszone tetno

    29 lipca 7275 13:57 →

    witam serdecznie,mam problem z tetnem ktore jest wysokie.Wczoraj musialam przerwac prace bylo kiepsko.Po powrocie do domu mialam 129 uderzen a cisnienie 97/86. spoczynku bylo 122 a cisnienie skakalo ale roznica miedzy jednym a drugim wynosila 17-20mowa … więcej →

  • Podwyższone TSH

    29 lipca 5680 13:41 →

    …dogłębnie” obejrzeć co dzieje się w gardle i jego obrębie), wtedy TSH wyszło w normie (2,5), gardło czyste, gruczoł tarczycy nieznacznie… pierwszego kontaktu, który obejrzał mnie, moje ostatnie wyniki TSH i stwierdził, że to najwyraźniej wina złej diety. A … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 24 - Wysoki poziom TSH

    29 lipca 2014 14:45 →

    … 150 ( bralam 100 i 125 ale TSH jest nadal wysokie) [b]Do tej pory … sie najlepiej (bol glowy) zrobilam badania TSH spadlo do 6, zmniejszylam dawke wracajac do eltroxinu 125 i po kolejnych miesiacach znow badania i TSH znowu 9… ( FT4 i FT3 w normie). Nie … więcej →

  • niskie TSH,przesunięcia w morfologii

    29 lipca 2014 14:45 →

    …,guzków,jedynie poszerzone naczynia w lewym płacie. Czy to obnizone TSH może miec wpływ na gorsze samopoczucie oraz pogorszenie … niz granulocytów to powazna sprawa? I co może oznaczac spadające TSH przy prawidłowych hormonach tarczycy? Czy mąz powinien … więcej →

  • TSH w ciąży

    29 lipca 2014 14:45 →

    … miesiączką. Tak więc, tydzień przed ostatnią miesiączką 7.07.2011 TSH 0,578 uIU/ml norma 0,4 do 4,0 7.09.2011 TSH 0,036…-właśnie wtedy okazało się że mam wysoką prolaktynę – wtedy TSH 1,66 uIU/ml, fT4 1,38 ng/dl. TSH, FT3 i FT4 są praktycznie w normie… więcej →

Strona:
z
76