Wyniki wyszukiwania dla zapytania „podwyższony alat

  • ALAT - co to jest?

    2 czerwca 2011 11:49 →

    … dany związek chemiczny (U/I). W zdrowych komórkach w przypadku ALAT wartości te oscylują między 5 a 40 U/I. Monotransferaza alaninowa jest … uszkodzenia komórek, w różnych organach. Najwięcej ALAT znajduje się w zdrowych komórkach wątroby, a także w … więcej →

  • Co jeść, kiedy mamy podwyższony cholesterol?

    11 lipca 2014 13:15 →

    …ilość w naszym jadłospisie powinna ulec zmniejszeniu. Dieta na podwyższony cholesterol powinna być bogata w błonnik. Najlepiej „…, to niestety musimy z nich zrezygnować, jeśli mamy podwyższony cholesterol. Lepiej zamienić je na owoce. Diecie na obniżenie … więcej →

  • Produkty, które obniżają cholesterol

    13 maja 2014 13:57 →

    Podwyższony poziom LDL, to zaraz obok nadciśnienia jedna z najczęściej występujących przyczyn chorób serca. Ten  tzw. … to sprzeczne z założeniem obniżenia tłuszczu w diecie w sytuacji, gdy mamy podwyższony cholesterol, ale tak nie jest. Ważna jest nie tyle… więcej →

  • Miażdżyca

    10 grudnia 2008 08:28 →

    … miażdżycy są zaburzenia metabolizmu związków tłuszczowych a zwłaszcza podwyższony poziom tłuszczów we krwi. Gdy poziom …odcięcia dopływu krwi. Co sprzyja powstawaniu miażdżycy? • podwyższony poziom cholesterolu • niedoczynność tarczycy • cukrzyca … więcej →

  • Choroba afektywna dwubiegunowa

    13 czerwca 2011 12:20 →

    …, lub chcą po wyjściu z takiego stanu powrócić do niego. Hipomania stanowi łagodniejszą formę manii, chory ma wyraźnie podwyższony nastrój, czuje się lepiej niż zwykle i ma wrażenie, że może zrobić więcej niż normalnie. Szczególnie niebezpieczna jest … więcej →

  • Konsekwencje zapalenia trzustki

    16 czerwca 2011 12:45 →

    … narządu pojawiają się nawracające, uporczywe bóle o różnym nasileniu, występują głównie po posiłku, utrata masy ciała, podwyższony poziom cukru we krwi (cukrzyca), uporczywe biegunki, niewielkiego stopnia żółtaczka i świąd skóry. Te ostatnie objawy … więcej →

  • Stres - towarzysz dnia codziennego

    14 lipca 2011 11:52 →

    …, nadciśnienie, schorzenia kręgosłupa, astma, stany zapalne, choroby układu krążenia (zawał serca, udar mózgu), wrzody, podwyższony poziom cukru i cholesterolu we krwi, ostry syndrom napięcia przedmiesiączkowego. Stres wpływa także na pogorszenie zdrowia … więcej →

  • Skąd się biorą rozstępy?

    3 sierpnia 2011 10:08 →

    … we krwi, który ma miejsce w okresie ciąży, dojrzewania, otyłości i wzrostu wagi. Powstawaniu rozstępów sprzyja także podwyższony poziom estrogenów czasie ciąży, przyjmowanie tabletek hormonalnych i leków sterydowych. Oczywiście nie sposób pominąć rolę … więcej →

  • Otyłość i problemy z nią związane

    5 sierpnia 2011 10:39 →

    … o 20% aż ośmiokrotnie zwiększa ryzyko powstania nadciśnienia tętniczego. Z otyłością związana jest również hiperlipidemia, czyli podwyższony poziom trójglicerydów oraz „złego” cholesterolu (LDL) we krwi. Ponadto u pacjentów otyłych ryzyko udaru mózgu … więcej →

  • Dobroczynne pomelo

    12 sierpnia 2011 10:57 →

    …, oczyszcza organizm z toksyn oraz zwiększa wchłanianie żelaza. Pomelo to owoc stworzony nie tylko dla osób mających podwyższony poziom cukru, ale także dla tych, którzy mają problemy z cholesterolem, bowiem pomelo skutecznie obniża jego poziom, … więcej →

  • Podwyższony ALAT

    23 września 2014 20:24 →

    … tamtego czasu przeprowadzam coroczne badania enzymów wątrobowych alat, aspat, bilirubina i transpeptydaza gammaglutamylowa. Dzisiaj odebrałem wyniki…to alkoholu absolutnie nie nadużywam. Więc zakładam, że podwyższony ALAT z tego powodu odpada. Musze także … więcej →

  • Podwyższony aspat i alat

    23 września 2014 20:24 →

    Chciałam zapytać czy mam sie bardzo niepokoić jak mam podwyższone wskaźniki Aspat-39(norma<32) i Alat-46(norma<31).Do zrobienia tych badań skłonił mnie ból z prawej strony na wysokości wątroby.Jestem po operacji woreczka żółciowego i miałam kiedyś ... więcej →

  • Podwyższony ALAT i ASpAT?

    23 września 8001 12:51 →

    … morfologię krwi, glukozę, posiew moczu, badanie ogólne moczu, ASPaT i ALAT, TSH, FT3,FT4, USG jamy brzusznej, przeciwciała HCV. Wszystko wyszło jak trzeba oprócz: ASPaT i ALAT, a mianowicie: AST 62,2 (9-48) ALT 78,4 (5-37) HCV nie mam bo … więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - podwyższony alat i aspat

    23 września 2014 20:24 →

    … 2 miesięcy dodatkowo ranigast. Ostatnio zrobiłem sobie kontrolne badania prób wątrobowych. I tak alat norma do 41 mój wynik 98, alat 40 mój wynik 48. Dodam , że alkohol piję może 2 razy w miesiącu (wcześniej jak piłem częściej to wyniki … więcej →

  • Podwyższony cholesterol alat i aspat - prosze o pomoc!

    23 września 2014 20:24 →

    … sobie badania na poziom cholesterolu, okazało się że mama podwyzszony do 270mg/dl. Po pieciu miesiacach powtórnie zrobilam badanie … VIDAS TSH 3 2,172 ulU/ ml cukier 96 AspAT 67 iu/L ALAT 93 iu/L Lekarz przepisał mi SIMVACARD 20 i polecił kolejne … więcej →

  • [Hematolog] - M, 34 - podwyższony wynik Gamma GT

    23 września 2196 14:11 →

    … czasie chory czy też przed badaniami przeziębiony czy coś w tym stylu. Nie miałem żółtaczki i żadnych poważnych chorób. Niepokoi mnie podwyższony stan Gamma GT – wg badań norma jest do 71. Nie wiem jak go obniżyć i jakie kroki podejmować dalej w celu … więcej →

  • Podwyższony poziom żelaza

    23 września 2014 20:24 →

    … rodzinnego żeby chociaż porobić badania. Zrobiłem te badania i generalnie wszystko w normie (morfologia i mocz, nie ma stanów zapalnych, aspat i alat w normie itp.) ale wyszło bardzo wysoko żelazo tzn. 233 przy normie do 158. Naczytałem się w internecie, … więcej →

  • Podwyższone enzymy wątrobowe.

    23 września 2014 20:24 →

    ….Po 4 tygodniach pobytu w szpitalu i zazywania Esenciale Forte alat i aspat spadl do normy. Dzisiaj znow poszedlem zrobic proby watrobowe Aspat mialem w normie(39) ale za to alat mialem podwyższony(86). Robiłem badania na hbs i hcv wynik wyszedl … więcej →

  • [Gastrolog] - K, 25 - Alat

    23 września 2014 20:24 →

    …, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Podwyższony alat 137 Biegunki szczególnie do południa Biegunki po … i to tez nie zawsze. Martwi mnie wynik alat. Czy on moze wskazywać na cos poważnego? Czytałam ze Ostropest … więcej →

  • alat aspat holesterol brak objawów

    23 września 2014 20:24 →

    Witam wszystkich .Mam 36 i nastepujący problem,Przy okazji badan okresowych wyszło że mam podwyższony alat 51 i aspat48 przez ok 2 mies brałem silimarol i hepatil nie tykałem alkoholu ponowne wyniki … więcej →

Strona:
z
29