Wyniki wyszukiwania dla zapytania „podwyższony alat

  • ALAT - co to jest?

    2 czerwca 2011 11:49 →

    …ogromne znaczenie profilaktyczne. Monotransferaza alaninowa ( ALAT, AIAT, ALT, GPT, SGPT )… chemiczny (U/I). W zdrowych komórkach w przypadku ALAT wartości te oscylują między 5 a 40 … w różnych organach. Najwięcej ALAT znajduje się w zdrowych komórkach… więcej →

  • Co jeść, kiedy mamy podwyższony cholesterol?

    11 lipca 2014 13:15 →

    … jadłospisie powinna ulec zmniejszeniu. Dieta na podwyższony cholesterol powinna być bogata w błonnik… musimy z nich zrezygnować, jeśli mamy podwyższony cholesterol. Lepiej zamienić je na owoce. Diecie… więcej →

  • Miażdżyca

    10 grudnia 2008 08:28 →

    … są zaburzenia metabolizmu związków tłuszczowych a zwłaszcza podwyższony poziom tłuszczów we krwi. Gdy poziom… dopływu krwi. Co sprzyja powstawaniu miażdżycy? • podwyższony poziom cholesterolu • niedoczynność tarczycy • cukrzyca… więcej →

  • Produkty, które obniżają cholesterol

    13 maja 2014 13:57 →

    Podwyższony poziom LDL, to zaraz obok nadciśnienia … tłuszczu w diecie w sytuacji, gdy mamy podwyższony cholesterol, ale tak nie jest… więcej →

  • AspAT

    6 maja 2008 10:47 →

    … pracy fizycznej enzym AspAT jest podwyższony. Przy ostrym zawale serca jego… więcej →

  • RDW

    6 maja 2009 14:37 →

    … obwodowej. Najczęściej norma wynosi 11-14,5%, podwyższony wynik RDW oznacza dużą różnorodność… więcej →

  • Hormon folikulotropowy

    13 sierpnia 2009 09:45 →

    … z moczem. U mężczyzn pobudza wytwarzanie plemników. Podwyższony poziom tego hormonu obserwuje się… więcej →

  • Fibrynogen

    21 sierpnia 2009 13:51 →

    … fibrynogenu sprawia, że człowiek ma skłonność do krwawień. Podwyższony poziom fibrynogenu obserwowany jest w chorobie… więcej →

  • Porfiria - zwykły ból brzucha, czy choroba

    18 kwietnia 2008 19:16 →

    … zmiany w obrazie morfologii krwi (np.: leukocytoza, podwyższony opad Biernackiego itd), niejednokrotnie również… więcej →

  • Choroba Hashimoto

    13 maja 2008 09:27 →

    … hashimoto wynik TSH powinien być podwyższony, a FT4 obniżony. 2. Ultrasonografia tarczycy. Dzięki… więcej →

  • Podwyższony ALAT

    21 grudnia 2014 18:16 →

    … przeprowadzam coroczne badania enzymów wątrobowych alat, aspat, bilirubina i transpeptydaza … reszta wskaźników jest w normie, ale ALAT poszybował aż do 65 (norma 40). Rok…nie nadużywam. Więc zakładam, że podwyższony ALAT z tego powodu odpada. Musze także… więcej →

  • Podwyższony aspat i alat

    21 grudnia 2014 18:16 →

    Chciałam zapytać czy mam sie bardzo niepokoić jak mam podwyższone wskaźniki Aspat-39(norma<32) i Alat-46(norma<31).Do zrobienia tych badań skłonił mnie ból z prawej strony na wysokości wątroby.Jestem po operacji woreczka żółciowego i miałam kiedyś ... więcej →

  • Podwyższony ALAT i ASpAT?

    21 grudnia 8001 12:51 →

    … moczu, badanie ogólne moczu, ASPaT i ALAT, TSH, FT3,FT4, USG jamy… wyszło jak trzeba oprócz: ASPaT i ALAT, a mianowicie: AST 62,2 (9-48) ALT 78,4 (5-37… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - podwyższony alat i aspat

    21 grudnia 2014 18:16 →

    … badania prób wątrobowych. I tak alat norma do 41 mój wynik 98, alat 40 mój wynik 48. Dodam… więcej →

  • Podwyższony cholesterol alat i aspat - prosze o pomoc!

    21 grudnia 2014 18:16 →

    … na poziom cholesterolu, okazało się że mama podwyzszony do 270mg/dl. Po pieciu miesiacach powtórnie zrobilam… TSH 3 2,172 ulU/ ml cukier 96 AspAT 67 iu/L ALAT 93 iu/L Lekarz przepisał mi SIMVACARD 20 i polecił kolejne… więcej →

  • Podwyższony poziom żelaza

    21 grudnia 2014 18:16 →

    … i mocz, nie ma stanów zapalnych, aspat i alat w normie itp.) ale wyszło bardzo… więcej →

  • Podwyższone enzymy wątrobowe.

    21 grudnia 2014 18:16 →

    …watrobowe aspat mialem ponad 100 a alat jakies 180. W tamtym czasie …pobytu w szpitalu i zazywania Esenciale Forte alat i aspat spadl do normy. Dzisiaj znow…Aspat mialem w normie(39) ale za to alat mialem podwyższony(86). Robiłem badania na hbs i hcv wynik… więcej →

  • [Gastrolog] - K, 25 - Alat

    21 grudnia 2014 18:16 →

    … tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Podwyższony alat 137 Biegunki szczególnie do południa Biegunki… nie zawsze. Martwi mnie wynik alat. Czy on moze wskazywać na cos poważnego… więcej →

  • alat aspat holesterol brak objawów

    21 grudnia 2014 18:16 →

    … okazji badan okresowych wyszło że mam podwyższony alat 51 i aspat48 przez ok 2 mies brałem silimarol… więcej →

  • ALAT

    21 grudnia 2014 18:16 →

    … dostalam wyniki krwi i wyszlo ze mam podwyższony ALAT norma u kobiet 33 U/L ja mam 84. Ponadto czasami… więcej →

Strona:
z
30