Wyniki wyszukiwania dla zapytania „podwyższone erytrocyty w moczu

  • O czym świadczy kolor moczu?

    9 kwietnia 2014 11:24 →

    …. Aby uzyskać pewność, wykonać należy laboratoryjne badanie moczu. Ze swojej strony oprócz zabarwienia, możemy również obserwować … Musimy ograniczyć ilość przyjmowanych płynów. Jasnosłomkowy kolor moczu świadczy o tym, że jesteśmy zdrowi. Nie mamy również… więcej →

  • Bolesne oddawanie moczu

    4 marca 2008 22:57 →

    … udać się do lekarza, który zleci odpowiednie badania, m.in. badanie moczu, a następnie, jeśli rozpoznanie zostanie potwierdzone zastosuje… udać się do lekarza, który prawdopodobnie zleci wykonanie badania moczu, pobierze materiał na posiew, wykona badanie … więcej →

  • Problemy z nietrzymaniem moczu

    12 sierpnia 2013 14:30 →

    … rozmawiać. Wydaje się nam, że jesteśmy w problemie nietrzymania moczu osamotnieni, ale statystyki wskazują, że to dość powszechna … funkcjonowania cewki moczowej. Pomóc w przypadku nietrzymania moczu możemy sobie sami. Pierwszym rozwiązaniem jest … więcej →

  • Problemy z oddawaniem moczu u mężczyzn

    26 czerwca 2013 07:42 →

    …mielibyśmy wskazać na najczęściej występującą przyczynę problemów z oddawaniem moczu, to powinniśmy się „skierować” w stronę prostaty. Już tak … przede wszystkim trudności przy rozpoczynaniu oddawania moczu. Pojawia się poczucie, jakby pęcherz po wizycie w … więcej →

  • Nadmiar amoniaku w moczu

    28 maja 2013 14:06 →

    …. Czy jesteśmy zdrowi, czy jednak coś nam dolega? Badanie moczu na obecność amoniaku nie poddamy się oczywiście w domu. Trzeba… do tematu. Jakie więc są przyczyny wyczuwalnego zapachu amoniaku w moczu? Jego nadmiar może być spowodowany między innymi … więcej →

  • Zbyt częste oddawanie moczu

    16 września 2013 14:37 →

    …płci jako czynnikach warunkujących konkretne problemy z oddawaniem moczu. Najlepszym przykładem na to jest przerost gruczołu prostaty… Stosuje się również specjalne „nasiadówki”. Nadmierne wydalanie moczu może również wystąpić w przypadku tak zwanej… więcej →

  • Badanie moczu u dzieci

    26 września 2013 13:16 →

    …Otwór powinien znajdować się w okolicy cewki moczowej dziecka. Badanie moczu może być zlecone z różnych przyczyn. To wyniki…to pierwsze symptomy cukrzycy. Co ważne jednak, obecność białka w moczu to też efekt wysiłku fizycznego. Z kolei obecność cukru… więcej →

  • Łaskotanie a nietrzymanie moczu

    19 marca 2010 09:48 →

    …wśród kobiet. Pełny pęcherz moczowy powiększa się by zmieścić do 450ml moczu, kiedy osiągnie połowę swojej pojemności nerwy wysyłają … i możemy opróżnić pęcherz. U osób cierpiących na nietrzymanie moczu nie działa informacja pomiędzy nerwami a mięśniami…. więcej →

  • Nietrzymanie moczu - Inkontynencja

    17 kwietnia 2008 14:39 →

    Nietrzymanie moczu – polega na niekontrolowanym wydalaniu moczu bez naszej świadomości. Osoba nie jest w stanie kontrolować momentu, kiedy następuje wydalenie moczu, sytuacja taka powoduje dyskomfort choremu. więcej →

  • Ciało ketonowe w moczu

    12 marca 2014 14:41 →

    …. Jeśli jednak ich ilość we krwi się zwiększa, zostaną zauważone w moczu, to znak, że dzieje się coś niedobrego. Ciała ketonowe, to … wykonuje się raczej tylko przy okazji ogólnego sprawdzania moczu i tego co jest z nim z naszego organizmu wydalane. … więcej →

  • [Alergolog] - M, 19 - Podwyższone ALR

    31 lipca 2014 19:34 →

    … wątrobą wszystko ok, robiłem badanie krwi pod kątem wirusów w wątrobie i też wszystko dobrze. Więc dlaczego to ALT może być podwyższone, mam niedoczynność tarczycy, 4 dni przed badaniem wypiłem pare piw, czy to wszystko może mieć jakiś wpływ ? jak robiłem… więcej →

  • [Gastrolog] - M, 19 - Podwyższone ALT

    31 lipca 2014 19:34 →

    … wątrobą wszystko ok, robiłem badanie krwi pod kątem wirusów w wątrobie i też wszystko dobrze. Więc dlaczego to ALT może być podwyższone, mam niedoczynność tarczycy, 4 dni przed badaniem wypiłem pare piw, czy to wszystko może mieć jakiś wpływ ? jak robiłem… więcej →

  • [Ginekolog] - K, 19 - Brak miesiaczki, podwyższone limfocyty i magnez obniżone neutrofile

    31 lipca 2014 19:34 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Ginekolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 19 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to … więcej →

  • [Hematolog] - M, 34 - podwyższone żelazo

    31 lipca 2014 19:34 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Hematolog [b]Płeć:[/b] mężczyzna [b]Wiek:[/b] 34 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie … więcej →

  • analiza moczu, skoki ciśnienia, ból w okolicy nerek

    31 lipca 2014 19:34 →

    … (powinno być ,,ujemny”), urobilinogen; w normie, bilirubina; ujemny, erytrocyty; ujemny. dodam jeszcze żę od jakiegoś czasu bolą mnie … czasu czuje boł w plecach. badania moczu są w porządku, jedynie te ciała ketonowe są podwyższone, może to wynikać z … więcej →

  • Interpretacja morfologi, ob i moczu

    31 lipca 2014 19:34 →

    … sluz nieliczne pasma w preparacie leukocyty 2-4 – w polu widzenia erytrocyty swierze 0-1 w polu widzenia bakterie dosc liczne w preparacie niepokoja mnie te bakterie w moczu, podwyższone OB, MONO oraz obnizone MPV chce dodac ze… więcej →

  • prosze o pomoc w odczytaniu wyników moczu

    31 lipca 2014 19:34 →

    …Leukocyty ujemne(ujemne) Erytrocyty ujemne (ujemne) Miałam robione jeszcze badania krwi to: Moncyty są podwyższone wynoszą …,9) reszta wyników w normie. Chcę się zapytać czy te badania moczu są złe bo czytająć w internecie wydaje mi się że nie są … więcej →

  • Analiza badania krwi i moczu

    31 lipca 2014 19:34 →

    Mam 27 lat Na badaniu krwi wyszło mi podwyższone: OB – 20 HCT – 45.2% oraz obniżone: MPV – 7.8 NEUT – 45.2% BASO … śluz – obfity w preparacie leukocyty – 4-6 – w polu widzenia erytrocyty świeże – 1-3 – w polu widzenia składniki mineralne – niel… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - Ciągłe podwyższone próby wątrobowe

    31 lipca 2014 19:34 →

    … tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286…[b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286… więcej →

  • [Pediatra] - M, 0 - noworodek podwyższone MCH

    31 lipca 2014 19:34 →

    …3h i dokarmianie 2xdziennie 30ml mleka modyfikowanego i badani krwi +mocz. Wyniki moczu są dobre, w krwi podwyższone jest MCH i wynosi 35 (zakres jest do 30). Czy taki wynik świadczy o czymś niepokojącym? Czy 2xdziennie po… więcej →

Strona:
z
48