Wyniki wyszukiwania dla zapytania „podwyższone erytrocyty w moczu

  • Bolesne oddawanie moczu

    4 marca 2008 22:57 →

    … występuje brunatno – czerwone zabarwienie moczu, osłabienie, utrata apetytu, znaczne… zleci odpowiednie badania, m.in. badanie moczu, a następnie, jeśli rozpoznanie zostanie… lekarza, który prawdopodobnie zleci badanie moczu i wydzieliny z cewki moczowej. … więcej →

  • Problemy z nietrzymaniem moczu

    12 sierpnia 2013 14:30 →

    …nam, że jesteśmy w problemie nietrzymania moczu osamotnieni, ale statystyki wskazują, że … bolączka. Szacuje się, że nietrzymanie moczu to problem nawet 15% procent ludzi…. powyżej 50 roku życia, nietrzymanie moczu może dotyczyć nawet co drugiego człowieka… więcej →

  • Problemy z oddawaniem moczu u mężczyzn

    26 czerwca 2013 07:42 →

    … najczęściej występującą przyczynę problemów z oddawaniem moczu, to powinniśmy się „skierować” w…także pieczenie w czasie oddawania moczu. Może się również pojawić niekontrolowanie… mówić o całkowitym zablokowaniu odpływu moczu z organizmu. Osoba, która … więcej →

  • O czym świadczy kolor moczu?

    9 kwietnia 2014 11:24 →

    …, wykonać należy laboratoryjne badanie moczu. Ze swojej strony oprócz zabarwienia…, możemy również obserwować ilość oddawanego moczu, a także częstotliwość wizyt w WC. Są to…ilość przyjmowanych płynów. Jasnosłomkowy kolor moczu świadczy o tym, że jesteśmy … więcej →

  • Nadmiar amoniaku w moczu

    28 maja 2013 14:06 →

    … są przyczyny wyczuwalnego zapachu amoniaku w moczu? Jego nadmiar może być spowodowany… tak zwana ketonemia. Nadmiar amoniaku w moczu bywa też efektem kwasicy metabolicznej…. Z drugiej strony, niedobór amoniaku w moczu, również może być związany z problemami… więcej →

  • Zbyt częste oddawanie moczu

    16 września 2013 14:37 →

    …także płeć. Nadmierna ilość oddawanego moczu bywa związana z substancjami toksycznymi,…czynnikach warunkujących konkretne problemy z oddawaniem moczu. Najlepszym przykładem na to jest…specjalne „nasiadówki”. Nadmierne wydalanie moczu może również wystąpić w … więcej →

  • Badanie moczu u dzieci

    26 września 2013 13:16 →

    … być przez lekarza. O pobranie próbki moczu zostaniemy poproszeni my sami. W jaki…cukrzycy. Co ważne jednak, obecność białka w moczu to też efekt wysiłku fizycznego. Z kolei… obecność cukru w moczu oznaczać będzie cukrzycę. Tutaj kolejna… więcej →

  • Łaskotanie a nietrzymanie moczu

    19 marca 2010 09:48 →

    …fizjologicznych takich jak nietrzymanie moczu. Nietrzymanie moczu jest powszechne zwłaszcza wśród… się by zmieścić do 450ml moczu, kiedy osiągnie połowę swojej pojemności…. U osób cierpiących na nietrzymanie moczu nie działa informacja pomiędzy nerwami… więcej →

  • Nietrzymanie moczu - Inkontynencja

    17 kwietnia 2008 14:39 →

    Nietrzymanie moczu – polega na niekontrolowanym wydalaniu moczu bez naszej świadomości. Osoba nie jest w stanie kontrolować momentu, kiedy następuje wydalenie moczu, sytuacja taka powoduje dyskomfort choremu. więcej →

  • Ciało ketonowe w moczu

    12 marca 2014 14:41 →

    … we krwi się zwiększa, zostaną zauważone w moczu, to znak, że dzieje się coś niedobrego… typu 1. Taka obecność tych substancji w moczu wiązana jest z tym, że organizm nie… tylko przy okazji ogólnego sprawdzania moczu i tego co jest z nim z naszego organizmu… więcej →

  • analiza moczu, skoki ciśnienia, ból w okolicy nerek

    25 listopada 2014 21:34 →

    … co do badanie na posiew moczu.a wiec moje wyniki wyglądaja nastepująca…urobilinogen; w normie, bilirubina; ujemny, erytrocyty; ujemny. dodam jeszcze żę od …w plecach. badania moczu są w porządku, jedynie te ciała ketonowe są podwyższone, może to wynikać… więcej →

  • prosze o pomoc w odczytaniu wyników moczu

    25 listopada 2014 21:34 →

    Badanie ogólne moczu: Barwa: żółta Przejrzystość: zupełna pH: 6,0 (5,0-7…) Erytrocyty ujemne (ujemne) Miałam robione jeszcze badania krwi to: Moncyty są podwyższone wynoszą…. Chcę się zapytać czy te badania moczu są złe bo czytająć w internecie wydaje mi… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - Ciągłe podwyższone próby wątrobowe

    25 listopada 2014 21:34 →

    … [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT… wykonanych badań?[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT… więcej →

  • Podwyższone próby wątrobowe

    25 listopada 2014 21:34 →

    Witam, dzisiaj zrobiłem badanie krwi, które wykazało dosyć pokaźnie powiększone wartości Alat, Aspat oraz niewielkie podwyższenie kwasu moczowego. Alat- 198, Aspat- 65, kwas moczowy 7,5. W sierpniu ubiegłego roku badanie wykazało Alat i Aspat po 17. Stąd … więcej →

  • Podwyższone enzymy wątrobowe.

    25 listopada 2014 21:34 →

    Witam. W tamtym roku robilem proby watrobowe aspat mialem ponad 100 a alat jakies 180. W tamtym czasie mialem tez problemy psychiczne i poszedlem do szptala psychiatrycznego.Po 4 tygodniach pobytu w szpitalu i zazywania Esenciale Forte alat i aspat spadl … więcej →

  • podwyższone żelazo, powiększone węzły chłonne

    25 listopada 2014 21:34 →

    Witam Ostatnio kiepsko ze mną, czuję.. osłabienie, drętwienie i bóle nóg, ból w pachwinach, mam również powiększone węzły chłonne szyjne i pachwinowe.. Byłam u lekarza i robiłam badanie krwi Żelazo jest wysokie 233 (37-145) i trochę neut % 66,1 (40-65) – … więcej →

  • Marskość wątroby? Żółtaczka...

    25 listopada 2014 21:34 →

    …fosfotaza w normie ale bilirubiny wciąż podwyższone. – Ten hematolog próbował mi … – nieobecna Leukocyty – nieobecne Erytrocyty – nieobecne Osad moczu: Nabłonki płaskie – pojedyncze w…Jutro będę miał wynik amylazy w moczu, bo dzisiaj gdzieś zaginął. Jakieś … więcej →

  • dolegliwości związane z bólem w klatce piersiowej oraz bóle brzucha

    25 listopada 9292 13:33 →

    …głowy,trudności w oddychaniu,mam często podwyższone ciśnienie bądź obniżone,codziennie w …94.Badanie moczu…ciężar moczu 1.025 KG/L,odczyn moczu 5,urobilinogen 0 MG/DL,ciała ketonowe 0 MG/DL,białko w moczu 0 MG/DL,glukoza w moczu 0 MG/DL,erytrocyty świeże… więcej →

  • wyniki morfologii w ciązy

    25 listopada 4224 13:29 →

    witam, od początku ciązy mam podwyższone wartości leukocytów i neutrofili. z … ciązy) Parametry hematologiczne Leukocyty 16,8 4-10 Erytrocyty 3,93 4-5,5 Hemoglobina 11,5 12-15,5 Hematokryt …typu grypa czy przeziebienie, badania moczu tez ok. czym to moze … więcej →

  • Interpretacja morfologi, ob i moczu

    25 listopada 2014 21:34 →

    …zrobila badania morfologii, Ob oraz badanie moczu…. Prosze o pomoc w ich … leukocyty 2-4 – w polu widzenia erytrocyty swierze 0-1 w polu widzenia bakterie…w preparacie niepokoja mnie te bakterie w moczu, podwyższone OB, MONO oraz obnizone MPV chce… więcej →

Strona:
z
83