Wyniki wyszukiwania dla zapytania „podwyższone PCT u dziecka

  • Co oznacza wysypka u dziecka? cz. 1

    23 czerwca 2014 14:44 →

    … często jest przede wszystkim wyeliminowanie z najbliższego otoczenia dziecka czynników powodujących taką reakcję alergiczną. Pomocny …do tego jest ona dość luźno rozmieszczona na ciele dziecka, to możemy mieć do czynienia z różyczką. Co charakterystyczne, … więcej →

  • Warzywa w jadłospisie dziecka

    2 lipca 2014 12:11 →

    … i witamin, które są niezbędnego do prawidłowego rozwoju organizmu dziecka. Niestety nasze pociechy bardzo często nie … kolorowo i fantazyjnie, tym większa szansa na zainteresowanie dziecka jedzeniem. Można je również zaprosić do przygotowywania takiego … więcej →

  • Wzmacniamy odporność dziecka

    28 sierpnia 2014 08:05 →

    …. Bardzo istotnym elementem wzmacniania odporności starszego nieco dziecka jest hartowanie go. Dość powszechnie pokutuje przekonanie, że… też przegrzewać pokoju. Jeśli chcemy wzmocnić odporność dziecka, to dobrze jest aby temperatura oscylowała w okolicach… więcej →

  • Jak wzmocnić odporność dziecka?

    25 kwietnia 2014 09:30 →

    … organizmu. Sporo do powiedzenia w tej kwestii ma witamina A. W diecie dziecka powinny się więc znaleźć marchewki i brokuły. Zwróćcie …, kiedy jest ono w pełni zdrowe. Hartowanie w przypadku dziecka to np. moczenie stóp w zimnej wodzie (następnie stopniowo … więcej →

  • Bezpieczeństwo dziecka na rowerze

    7 lipca 2014 10:09 →

    … staje się jednym z pierwszych rodzajów aktywności fizycznej dla dziecka. Jednocześnie rodzice stają przed wyzwaniem zapewnienia … potrzebna. Jeśli chcemy zadbać o bezpieczeństwo naszego dziecka, to konieczne staje się sprawdzenie stanu technicznego roweru… więcej →

  • Angina u dziecka latem

    21 lipca 2014 14:04 →

    … za tę chorobę. Warto mieć świadomość tego, że organizm dziecka dużo gorzej znosi upały. Główną przyczyną mogą być nagłe … co najwyżej być jej uzupełnieniem. Dzięki np. przygotowanemu domowym sposobem syropowi, można próbować łagodzić kaszel u dziecka. więcej →

  • Czy można zaplanować płeć dziecka?

    16 września 2011 12:01 →

    … że plemniki Y obumrą a w jajowodzie przeczekają odporniejsze X. Płeć dziecka określana jest w chwili zapłodnienia. Potem możemy już… również szereg naukowych metod projektowania płci dziecka. W większości polegają one na wsłuchaniu się w organizm mamy, … więcej →

  • Bezpieczeństwo dziecka w domu

    17 września 2008 08:45 →

    …Wbrew pozorom zwierzęta mogą także stanowić niebezpieczeństwo dla dziecka, chociaż nieświadomie. Zwierze może przygnieść malucha, …także posłanie i miska psa powinny znajdować się z dala od dziecka. Bezpieczeństwo w łazience - Niemowlę nigdy nie może … więcej →

  • Badania kontrolne twojego dziecka

    8 września 2008 08:34 →

    …lub pielęgniarkę o wszystkich niepokojących objawach jakie zauważyli u dziecka. Dowiedzą się także na co mają zwrócić szczególną uwagę,…Przesiewowe badanie słuchu Coraz częściej kontroluje się słuch dziecka zaraz po porodzie, zwłaszcza jeśli dziecko jest… więcej →

  • Bezpieczeństwo dziecka w ogrodzie

    18 września 2008 08:17 →

    …tego celu zagospodarowanym pomieszczeniu zamykanym na klucz i niedostępnym dla dziecka. 6. Jeśli stosujesz chemiczne środki ochrony roślin… roślin, które nie powinny znajdować się w ogrodzie dziecka. Zimowit jesienny (Colchium autumnale) Naparstnica … więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - Ciągłe podwyższone próby wątrobowe

    18 września 2014 11:41 →

    … tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286…[b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286… więcej →

  • [Pediatra] - M, 0 - noworodek podwyższone MCH

    18 września 2014 11:41 →

    … mleka modyfikowanego i badani krwi +mocz. Wyniki moczu są dobre, w krwi podwyższone jest MCH i wynosi 35 (zakres jest do 30). Czy taki … badania do tej pory były wykonywane?[/b] krew i mocz [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] podwyższone MCH do 35 więcej →

  • [Kardiolog] - K, 26 - Podwyższone ciśnienie

    18 września 2014 11:41 →

    …Dodam, że już po pierwszym takim wskaźniku się zestresowałam. Czy przyczyną takich skoków może być miesiączka bo dziś dostałam i boli mnie brzuch, czy wogóle czas w którym ma się miesiączkę może wpływać na podwyższone ciśnienie? Bardzo proszę o odpowiedź. więcej →

  • [Hematolog] - K, 34 - podwyższone limfocyty obniżone neutrofile

    18 września 2014 11:41 →

    … badania do tej pory były wykonywane?[/b] MORFOLOGIA BADANIE MOCZU [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] PODWYŻSZONE LIMFOCYTY 59,OBNIŻONE NEUTROFILE 1,80.W MOCZUNABŁONIKI PŁASKIE LICZNE MOCZANY BEZPOSTACIOWE LICZNE [b]Jakie było dotychczas leczenie… więcej →

  • [Hematolog] - K, 34 - podwyższone limfocyty obniżone neutrofile

    18 września 2014 11:41 →

    … badania do tej pory były wykonywane?[/b] MORFOLOGIA BADANIE MOCZU [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] PODWYŻSZONE LIMFOCYTY 59,OBNIŻONE NEUTROFILE 1,80.W MOCZUNABŁONIKI PŁASKIE LICZNE MOCZANY BEZPOSTACIOWE LICZNE [b]Jakie było dotychczas leczenie… więcej →

  • [Alergolog] - M, 19 - Podwyższone ALR

    18 września 2014 11:41 →

    … wątrobą wszystko ok, robiłem badanie krwi pod kątem wirusów w wątrobie i też wszystko dobrze. Więc dlaczego to ALT może być podwyższone, mam niedoczynność tarczycy, 4 dni przed badaniem wypiłem pare piw, czy to wszystko może mieć jakiś wpływ ? jak robiłem… więcej →

  • [Gastrolog] - M, 19 - Podwyższone ALT

    18 września 2014 11:41 →

    … wątrobą wszystko ok, robiłem badanie krwi pod kątem wirusów w wątrobie i też wszystko dobrze. Więc dlaczego to ALT może być podwyższone, mam niedoczynność tarczycy, 4 dni przed badaniem wypiłem pare piw, czy to wszystko może mieć jakiś wpływ ? jak robiłem… więcej →

  • [Analityk] - K, 18 - morfologia- podwyższone EO

    18 września 8884 14:07 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Analityk [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 18 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to … więcej →

  • [Hematolog] - K, 27 - POdwyższone CRP i EOS

    18 września 2014 11:41 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Hematolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 27 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to … więcej →

  • [Hematolog] - K, 55 - Niskie WBC, PLT, podwyższone PDW

    18 września 2014 11:41 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Hematolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 55 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] Jestem po wszczepieniu zastawki aortalnej [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – … więcej →

Strona:
z
55