Wyniki wyszukiwania dla zapytania „podwyższone MCHC

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    …krwinki czerwonej, bez względu na objętość krwinki (MCHC = (Hb[g/100ml]/Ht) *100). NORMA: 31 – 38% Zmniejszenie wartości …/mm3 MHC 27 – 32pg MCV 75 – 95mm3 MCHC 31 – 38% Retikulocyty 5 – 15 0/00 (noworodki 25 – 650/00) Trombocyty 155… więcej →

  • Praca przed komputerem

    15 września 2008 08:28 →

    …z oczami, kręgosłupem, może powodować, że będziemy mieli także podwyższone ciśnienie oraz cierpieć z powodu sztywnej szyi. Ta …adrenaliny, czyli tak zwanych hormonów stresu. Jeżeli ich podwyższone stężenie utrzymuje się na stałym poziomie przez długi okres … więcej →

  • Dehydrogenaza mlecznowa

    8 czerwca 2011 13:08 →

    … na wirusowe zapalenie wątroby oraz nowotwory wątroby. Podwyższone stężenie tej dehydrogenazy jest również charakterystyczne … u dzieci w okresie od drugiego do trzeciego roku życia, podwyższone wartości dehydrogenazy mleczanowej są zjawiskiem naturalnym i … więcej →

  • Kinaza kreatynowa

    13 czerwca 2011 12:30 →

    … oraz zespole zmiażdżenia mięśni, dystrofii mięśniowej. Podwyższone parametry CK stwierdza się też w krwawieniu podpajęczynówkowym, w … chirurgicznych (stężenie CK podwyższa się do 1850 U/I). Ponadto podwyższone stężenie kinazy kreatynowej mogą wywołać … więcej →

  • Kreatynina w organizmie - zagrożenia

    25 marca 2014 12:40 →

    … zwiększenie poziomu kreatyniny w organizmie mają wpływ wymioty. Wartości podwyższone, które zostaną oznaczone w czasie badania, mogą oznaczać …moczu, to też może być ostra niewydolność nerek. Podwyższone wartości kreatyniny mogą wskazywać również na inny … więcej →

  • Co to jest cukrzyca?

    5 maja 2008 10:03 →

    … już istniejące kwasicy ketonowej dodatkowo występuje ketonuria (podwyższone stężenie ciał ketonowych w moczu) oraz kwasica metaboliczna(… typie cukrzycy. Pacjenci z cukrzycą typu II mogą mieć podwyższone, prawidłowe lub obniżone stężenie insuliny w osoczu … więcej →

  • Choroby i wady serca

    26 maja 2008 08:49 →

    … zawał serca najbardziej narażone są osoby, których krewni przebyli zawał, zwłaszcza przed 60. rokiem życia. Ryzyko zwiększa podwyższone ciśnienie tętnicze, wysoki poziom cholesterolu, przedłużający się stres. Osoby palące, otyłe, prowadzące siedzący tryb … więcej →

  • Herbata rooibos

    11 czerwca 2008 15:08 →

    …jest słodkawy, łagodny i aromatyczny. Rooibos ma również działanie lecznicze, uspokaja system nerwowy leczy zaburzenia snu i podwyższone ciśnienie. Leczy wymioty, nudności i zgagę, pomaga zwalczać choroby skóry takie jak trądzik, wpływa korzystnie na pracę… więcej →

  • Zaburzenia metabolizmu

    2 lipca 2008 09:26 →

    … charakteryzuje się również hamowaniem syntezy melaniny (jasne włosy oraz karnacja). b) wtórne zaburzenia przemian tyrozyny – nadmiernie podwyższone stężenie fenyloalaniny wywołuje inhibicyjny wpływ na syntezę dopaminy – w moczu wydalany jest kwas … więcej →

  • Fencyklidyna - inaczej PCP

    1 sierpnia 2008 08:29 →

    …, zesztywnienie mięśni, niemożność mówienia, poczucie wyobcowania, depresja. Fizyczne objawy są takie same w obu wypadkach: podwyższone ciśnienie krwi i przyśpieszona czynność serca, wolne płytkie i nieregularne oddychanie, zwiększone wydalanie moczu, … więcej →

  • wyniki badań krwi - podwyższone MCHC

    30 sierpnia 2014 20:13 →

    Witam! Odebrałam dziś wyniki badań które niezbędne mi są do podjęcia pracy. Okazało się że o 0,6 g/dl mam podwyższone MCHC. Czy mam się tym martwić i wybrać się z tym do lekarza? więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 25 - Podwyższone MCHC a niskie RDW-SD

    30 sierpnia 2014 20:13 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Lekarz rodzinny [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 25 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] ELICEA, DAYLETTE [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś … więcej →

  • podwyższone limfocyty

    30 sierpnia 2014 20:13 →

    …:45,1(30-70);LIM#:2,65(0,4-4,8);MON#:0,19(0,0-1,2);GRA#:2.35(0,9-8,4);ERY:4,79(4-5,9);MCV:85,2(83-98);HT:40,8(35-54);MCH:26,5(25-33);MCHC:31,1(28-40);RDW:8,6(8-12);HB:12,7(12-18);TRO:243(150-450);MPV:7,7(6-13);PT:0,19;PDW:10.8(6-10) ROZMAZ MIKROSKOPOWY:… więcej →

  • podwyższone granulocyty, monocyty a choroba Von Willebranda, proszę o interpretację wyników

    30 sierpnia 2014 20:13 →

    … głowy. Dziś miała robione badania krwi. ma takie wyniki : WBC 6,26 G/l, RBC 4,88, Hemoglobina 13,4, Hematokryt 40,6, MCV 83,2, MCH 27,5 , MCHC 33,0 , Płytki krwi 293 , RDW-CV 13,5 , MPV 11,1 , % neutrocytów 51,5%, % limfocytów 25,4%, % monocytów 12,5% ( … więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - Ciągłe podwyższone próby wątrobowe

    30 sierpnia 2014 20:13 →

    … tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286…[b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 26 - PODWYŻSZONE ATPO

    30 sierpnia 2014 20:13 →

    …:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Z wyników krwi wynika, że mam podwyższone ATPO na poziomie 98,3 U/ml, gdzie norma jest do 34. Pozostałe …TSH, FT3 i FT4 mam w normie). O czym może świadczyć podwyższone ATPO przy pozostałych prawidłowych wynikach? więcej →

  • [Pediatra] - M, 0 - noworodek podwyższone MCH

    30 sierpnia 2014 20:13 →

    … mleka modyfikowanego i badani krwi +mocz. Wyniki moczu są dobre, w krwi podwyższone jest MCH i wynosi 35 (zakres jest do 30). Czy taki … badania do tej pory były wykonywane?[/b] krew i mocz [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] podwyższone MCH do 35 więcej →

  • podwyższone d dimery

    30 sierpnia 2014 20:13 →

    … się bóle w podbrzuszu i brunatno-brązowa wydzielina. Ginekolog, u którego byłam stwierdził stan zapalny. Czy może to mieć wpływ na podwyższone d dimery? Bardzo proszę o odpowiedź. Dodam, że nie przyjmuję tabletek antykoncepcyjnych, nie palę, a w rodzinie … więcej →

  • [Hematolog] - K, 41 - Podwyższone d-dimery i żelazo

    30 sierpnia 2014 20:13 →

    …mostkiem (ekg, echo, holter – wyniki nic nie wykazały (oprócz tachykardii) i kardiolodzy orzekli, że to stres. Niepokoją mnie podwyższone wyniki d-dimery (583 ng/nl) oraz żelazo (37,1 umol/l). Od jakichś dwóch, trzech lat mam podwyższony cholesterol (6,42 … więcej →

  • podwyższone bazofile, eozynofile,monocyty - interpretacja, pilne.

    30 sierpnia 2014 20:13 →

    … rozmazie) eozynofile 0,06 tys/ul (morfologia) monocyty 10,8 % (morfologia) bazofile 0,3% (morfologia) wiem że trzy ostatnie są podwyższone, co to oznacza? dodam że powodem wykonania badania jest krwiak i opuchlizna uda (pojawiły się bez powodu.) … więcej →

Strona:
z
43