Wyniki wyszukiwania dla zapytania „odczyn wassermana interpretacja wynikow

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    …0,52) kobiety: 37 – 47% (0,37 – 0,47) OB (opad Biernackiego) Badanie szybkości opadania krwinek tzw. odczyn Biernackiego. We krwi pozbawionej zdolności krzepnięcia poprzez związanie jonów wapnia, krwinki wykazują tendencję do opadania i rozdzielania… więcej →

  • OB - Odczyn Biernackiego

    18 kwietnia 2008 14:25 →

    OB – Odczyn Biernackiego – to odczyn opadania krwinek czerwonych, jest pomiarem szybkości opadania erytrocytów w pionowo ustawionej szklanej rurce. Jeśli krwinki opadają za szybko może to oznaczać, że jest stan zapalny, ale nie koniecznie, dlatego też … więcej →

  • Po co nam morfologia krwi

    28 lutego 2012 09:12 →

    … aby ich nie „zafałszować” należy przyjść na nie na czczo. Interpretacją wyników zajmuje się rzecz jasna lekarz i w największym … wnioski zależą też od różnych czynników, które przy określaniu wyników powinny być przez lekarza uwzględnione. Normy to … więcej →

  • Grzybicze zapalenie pochwy

    28 lipca 2008 08:55 →

    …tabletek antykoncepcyjnych. Także kuracje antybiotykowe zmieniają naturalny odczyn pochwy, staje się ona bardzo podatna na… ujścia odbytu, -można badać się papierkiem lakmusowym – odczyn pochwy pH > 4,5 sygnalizuje możliwość infekcji. Najważniejsze jednak… więcej →

  • Żeń-szeń i żurawina

    9 grudnia 2008 08:19 →

    … go na surowo lub picie soku nie daje takich wyników. DODATKOWE KORZYŚCI: Żeń-szeń może pomóc osobom, które czują … odkryto, że mocz osób jedzących dużo żurawin ma bardziej kwaśny odczyn, czyli jest czyściejszy. Ustalono też mechanizm tego zjawiska: … więcej →

  • Sposób na trądzik różowaty

    29 grudnia 2008 12:17 →

    … tłuszczowe, zawarte w olejach rybnych i oleju lnianym, zmniejszają odczyn zapalny, regulują zużycie przez komórki substancji … Spryskiwanie twarzy silnym naparem z rumianku i nagietka łagodzi odczyn zapalny skóry. Mieszankę składającą się z łyżki stołowej … więcej →

  • Prawidłowa higiena intymna

    31 marca 2011 08:36 →

    … – pałeczki kwasu mlekowego, które sprawiają że pochwa ma odczyn kwaśny, zabójczy dla większości bakterii. Częstsze podmywanie się … się wybieraj specjalne płyny do higieny intymnej, których odczyn powinien być zbliżony do naturalnego pH pochwy. Środki do … więcej →

  • Domowe sposoby na grzybicę stóp

    26 września 2013 13:28 →

    …, moczymy stopy przez około półgodziny. Ocet pomaga, bo ma kwaśny odczyn. Skóra przy grzybicy stóp ma zaburzony „stan” bakteriostatyczny. Musimy więc jej zmienić ten odczyn. Kolejnym pomysłem jest wykorzystanie wyciągu z pestek grejpfruta. … więcej →

  • Badanie spirometryczne

    11 lipca 2014 12:19 →

    …obrębie dróg oddechowych jedynie w czasie tzw. natężonego wydechu. W tym wypadku konieczne jest uzyskanie trzech, powtarzalnych wyników. Sam wydech musi mieć odpowiednie natężenie. Jeśli te wymogi zostaną spełnione, wtedy spirometrię dynamiczną uznaje się … więcej →

  • Mity o trądziku

    24 lipca 2014 13:36 →

    …Zwiększona produkcja łoju może skutkować dużą liczbą zmian skórnych. Przy okazji, przy pielęgnacji twarzy unikać należy mydeł, które mają odczyn zasadowy. Mogą one nasilać trądzik. Mitem na temat tej choroby skórnej jest też przekonanie, że właściwie, to … więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 31 - Interpretacja wynikow

    22 października 2014 17:24 →

    … choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Prosze o interpretacje badania z moczu: Odczyn: zasadowy Ciezar wlasciwy: 1018 Bialko: nieobecne Cukier: nieobecny Urobilinogen: w normie Bilibrulina: … więcej →

  • Interpretacja wynikow

    22 października 2014 17:24 →

    Witam proszę o interpretację wyników morfologi : RBC 4,67 norma 4,00-5,50 ,HCT 43,0 norma 36,0-48,0 ,MCV 92,0 norma 80,00-100,0 ,RDW 13,3norma 12,0-15,0 , HGB 14,3 norma 12,0 – 16,5 , MCH 30,6 n.26,0-34,0 , MCHC 33,3 n.32,0-36,0 , PLT 225 n. 150-350, PCT … więcej →

  • interpretacja badan analitycznych

    22 października 2014 17:24 →

    Dzien dobry bardzo prosze o odczyt moich wynikow badan krwi i moczu.Przed kilkoma dniami postanowilam sprawdzic … z mezem rodzine i bardzo zalezy mi na dokladnej interpretacji wynikow badan.Na odbiorze wynikow badan zostalo pare czynnosci podkreslonych co … więcej →

  • interpretacja wynikow

    22 października 2014 17:24 →

    …Spirometrie robila mi pielegniarka i nie potrafila zinterpretowac wynikow. EVC 5,44 93% VC 5,44 93% FEV1 4,52 96 % FVC 5,39 5,39 PEF 464… FEV1/VC 83 FEV1/FVC 84 101% FET 1,8 INTERPRETACJA – NORMALNA SPIROMETRIA Dodam, ze mam 25 lat… więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 24 - interpretacja wyników badań

    22 października 2014 17:24 →

    … % 10,0 — 18,0 Mikroskopowa ocena rozmazu krwi (C32) Pałeczki ¯ 1 % 3 — 5 Segmenty 52 % 50 — 70 Eozynofile 1 % 1 — 4 Limfocyty ­ 46 % 25 — 40 Odczyn Biernackiego ­ 14 mm/godz. 3 — 10 AST 24 U/l < 31 ALT 17 U/l < 31 Sód w surowicy 142 mmol/l 135 — ... więcej →

  • interpretacja wynikow badan

    22 października 2014 17:24 →

    Bardzo prosze o interpretacje wynikow badan moich i moich dzieci Chlopiec 9 miesiecy Leukocyty 10,6 5,0-19,5 eytrocyty 4,1 3,9-5,1 hemoglobina 11,2 10,1-13,0 hematokryt 32,00 30,00-38,00 MCV… więcej →

  • interpretacja wynikow eeg

    22 października 2014 17:24 →

    … rownej lub wyzszej od czynnosci podstawowej,Hw i Fs nie aktywuja EEG Orzeczenie:Zapis nieprawidlowy,zmiany pod postacia zwiekszenia indeksu fal theta w okolicach czolowo skroniowych. Czy to cos oznacza? Prosze o pomoc w interpretacji wynikow więcej →

  • interpretacja wynikow

    22 października 2014 17:24 →

    Witam Proszę o intepretacje wynikow. Wiem, ze wiekoszosc jest pawidlowa, ale nie znam sie na tym za dobrze, wiec podaje wszystkie, bo moze nadmiar jakis wynika z innych tutaj podanych. Chodzi mi w szczegolnosci o zelazo oraz bilirubine. Podniesione … więcej →

  • Interpretacja Wynikow Laboratoryjnych

    22 października 2014 17:24 →

    Witam Chcialbym prosic o interpretacje wynikow morfologii krwi: Mezczyzna, lat 30 Leukocyty 5,1 erytrocyty 4,5 hemoglobina 13.5 Hematokryt 40.1 MCV 89 MCH 30 MCHC 33,7 Plytki krwi 303 LYM 29.5 MXD 8,3 NEU 62,2 PDW 10.8 MPV 8.8 P-LCR … więcej →

  • INTERPRETACJA WYNIKOW BADAN

    22 października 0208 13:30 →

    Witam. Bardzo prosze o pomoc- tj interpretache wynikow badan mojego 13 miesiecznego synka. MIAŁ ROBIONĄ mofrologię i crp. crp – poniżej 1. morfologia większość w normie poza LIMFOCYTAMI KTÓRYCH JEST 61,4 i MONOCYTAMI 10,1. Co to oznacza ???? czytam … więcej →

Strona:
z
91