Wyniki wyszukiwania dla zapytania „obniżone ggtp

  • Enzymy wątrobowe

    19 marca 2008 12:18 →

    …wątrobowe – to substancje naturalne gromadzone i syntetyzowane w wątrobie. Ich funkcją jest udział w procesach metabolicznych oraz odpowiadają za ich prawidłowy przebieg. O nieprawidłowych czynnościach wątroby świadczą podwyższone enzymy AIAT, AspAT, GGTP. więcej →

  • Co to jest cukrzyca?

    5 maja 2008 10:03 →

    … jest główną przyczyną zgonów u chorych w tym typie cukrzycy. Pacjenci z cukrzycą typu II mogą mieć podwyższone, prawidłowe lub obniżone stężenie insuliny w osoczu krwi (co koreluje z ich masą ciała!). w początkowym okresie D. mellitus t. II następuje na … więcej →

  • Jak walczyć z depresją?

    7 maja 2008 10:01 →

    …się leczeniu. Objawy depresji: -długotrwały, zły nastrój -przy depresji, chory jest nie tylko smutny, ale także ma obniżone poczucie własnej wartości, brakuje mu energii do życia, ma trudności z odczuwaniem radości, -myśli samobójcze -problemy z… więcej →

  • Leczenie zaburzeń lipidowych

    27 maja 2008 09:21 →

    …. Żywice jonowymienne nie są lekami działającymi ogólnoustrojowo, są więc względnie bezpieczne w stosowaniu. Ich działanie powoduje obniżone stężenie cholesterolu w komórce wątrobowej co prowadzi do zwiększenia ekspresji receptorów LDL i na tej drodze do … więcej →

  • Heroina i opiaty

    8 sierpnia 2008 08:32 →

    … używania: ( duże dawki ) Nasilenie objawów występujących przy małych dawkach oraz sen, powolny, płytki oddech, obniżone ciśnienie krwi, zwolniona czynność serca. Objawy długotrwałego używania : Wyniszczenie fizyczne i psychiczne, huśtawka nastrojów,… więcej →

  • Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy

    27 sierpnia 2008 21:29 →

    … wrzodu trawiennego jest krwotok. Zwykle pojawia się nagłe zasłabnięcie. Towarzyszy mu niepokój, poty, częstoskurcz, wymioty i obniżone ciśnienie. Niekiedy w przypadku długotrwałej choroby z umiejscowieniem w odźwierniku lub dwunastnicy może dojść do … więcej →

  • Leczenie depresji

    7 listopada 2008 08:15 →

    …snu i apetytu. Chory traci także zainteresowanie czynnościami, które kiedyś sprawiały mu radość. Cierpi na nagłe ataki paniki oraz obniżone poczucie własnej wartości. Dodatkowo może go cechować poczucie winy i bezradności. Wszystkie te objawy prowadzą do … więcej →

  • Groźny rak piersi

    17 grudnia 2008 08:35 →

    … nad niekorzystnymi zmianami w psychice kobiety. Często chora kobieta boi się śmierci, popada w depresję, zamyka się w sobie, ma obniżone poczucie własnej wartości. Właściwa psychoterapia ma na celu likwidację stresów i lęku kobiety. Usuniętą pierś … więcej →

  • Jak przetrwać wyprzedaże?

    30 grudnia 2009 10:01 →

    … ceny. Jak nie zbankrutować przy tych wszystkich okazjach i jak przetrwać wyprzedaże? Czego się spodziewać Ceny będą na pewno obniżone na rzeczy w kolorze sezonu – jednak warto rozważyć czy w przyszłym roku ciągle będziemy miały ochotę nosić … więcej →

  • H jak hormony

    21 marca 2011 08:24 →

    …, brak wytrzymałości, ciągłe zmęczenie i obniżony nastój, osłabiona odporność, wypadanie włosów łonowych, słabe podparcie mięśni brzucha, obniżone libido, suchość skóry i oczu, a także nietolerancja głośnych dźwięków i pogorszona pamięć. więcej →

  • [Ginekolog] - K, 19 - Brak miesiaczki, podwyższone limfocyty i magnez obniżone neutrofile

    20 sierpnia 2014 12:41 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Ginekolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 19 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to … więcej →

  • Obniżone WBC

    20 sierpnia 2014 12:41 →

    …. Mam 33 lata. Rok temu pierwszy raz wyszło mi obniżone WBC (3,8). Teraz powtórzyłam 2 krotnie badania i wyszły następujące…stawy (głównie dłoń, czasem łokcie i kolana). Prosze o opinie czy obniżone WBC może wskazywać na coś poważniejszego. Będę wdzięczna … więcej →

  • obniżone TSH

    20 sierpnia 3057 13:19 →

    co może oznaczać obniżone TSH? czy to już świadczy o nadczynności tarczycy? więcej →

  • [Endokrynolog] - M, 23 - Obniżone laktaty po wysiłku

    20 sierpnia 2014 12:41 →

    … po wysiłku, po alkocholu na nast. dzień, po emocjach – uczucie lekkości ciała – coś jakby z koordynacją oko – ręka. Trochę obniżone ciśnienie (niegdyś około 125/80, teraz od 95 do 100/ 60 do 80 – najniższe rano), przy wysiłku starsznie wychodzą żyły … więcej →

  • PLT obniżone

    20 sierpnia 2014 12:41 →

    witam, co w morfologii krwi może oznaczać obniżony poziom płytek krwi (PLT)? więcej →

  • obniżone GFR, niższy ciężar moczu

    20 sierpnia 2014 12:41 →

    Witam. robiłam niedawno badania moczu – w sumie 3 krotnie w ciągu ok. miesiąca. Dwa razy wyszło mi, że mam ciężar moczu nieco niższy niż norma.Raz robiłam kreatyninę i GFR – kreatynina w normie, GFR „łagodnie obniżony”. zauważyłam, że jak wypiję coś co … więcej →

  • obniżone limfocyty-jaka przyczyna?

    20 sierpnia 2014 12:41 →

    Moje wyniki morfologi:Kobieta Moje Norma RBC 4,0(3,5-5) HCT 0,40(0,36-0,46) MCV 99(82-99) MCH 2,1(1,71-2,05) MCHC 21,50(20,21-22,44) PLT 167(140-440) RDW-CV 14,1(11,5-15) PDW 11,0(11,5-14,5) MPV 9,6(7-13) HGB 8,5(7,4-9,9) WBC 5,3(4-10) … więcej →

  • Badanie krwi obniżone WBC i PLT

    20 sierpnia 2014 12:41 →

    Witam jestem mężczyzną mam 23 lata o to wyniki mojej krwi czy mógłby ktoś mi pomóc powiedzieć jak podwyższyć WBC oraz PLT co spożywać?Żeby przy następnym badaniu było już w normie, oraz czym mogą być spowodowane takie słabe wyniki.Dodam, że piję 3 razy w … więcej →

  • Obniżone limfocyty

    20 sierpnia 2014 12:41 →

    …(najczęściej pod 1 okiem, powieki są spuchnięte)chociaż nigdy nie miałam problemów ze skórą. W morfologii wszystko ok, mam tylko minimalnie obniżone limfocyty 1,48 (norma 1,5-3,5). Mam 20 lat. Czy powinnam zrobić dodatkowe badania czy wystarczy odpoczynek? więcej →

  • Obniżone WBC

    20 sierpnia 2014 12:41 →

    Dzień dobry Proszę o odczytanie moich wyników krwi. Mam 30 lat i zauważyłem obniżone WBC i podwyższone OB co to może oznaczać Pierwsze badanie krwi zrobiłem miesiąc temu. Wynik badania: WBC 3,6 LYMPH 1,9 LYM% 52,9 MID 0,2 MID% 6,8 GRAN 1,5 GRAN… więcej →

Strona:
z
16