Wyniki wyszukiwania dla zapytania „obniżone MCH

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    …= płytki Bizzozera), HCT (hematokryt), MCH (średnia masa hemoglobiny w erytrocycie), MCV…Obejmuje diagnostykę polegającą na oznaczeniu: MCH – średnią masę hemoglobiny w krwince… czerwonej (MCH = Hb[g/100ml]/ 100000*Er) NORMA : 27 –… więcej →

  • Co to jest cukrzyca?

    5 maja 2008 10:03 →

    … II mogą mieć podwyższone, prawidłowe lub obniżone stężenie insuliny w osoczu krwi (co koreluje… więcej →

  • Jak walczyć z depresją?

    7 maja 2008 10:01 →

    … nie tylko smutny, ale także ma obniżone poczucie własnej wartości, brakuje mu energii… więcej →

  • Leczenie zaburzeń lipidowych

    27 maja 2008 09:21 →

    … bezpieczne w stosowaniu. Ich działanie powoduje obniżone stężenie cholesterolu w komórce wątrobowej co prowadzi… więcej →

  • Heroina i opiaty

    8 sierpnia 2008 08:32 →

    … oraz sen, powolny, płytki oddech, obniżone ciśnienie krwi, zwolniona czynność serca… więcej →

  • Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy

    27 sierpnia 2008 21:29 →

    …. Towarzyszy mu niepokój, poty, częstoskurcz, wymioty i obniżone ciśnienie. Niekiedy w przypadku długotrwałej choroby… więcej →

  • Leczenie depresji

    7 listopada 2008 08:15 →

    …. Cierpi na nagłe ataki paniki oraz obniżone poczucie własnej wartości. Dodatkowo może… więcej →

  • Groźny rak piersi

    17 grudnia 2008 08:35 →

    …, popada w depresję, zamyka się w sobie, ma obniżone poczucie własnej wartości. Właściwa psychoterapia… więcej →

  • Jak przetrwać wyprzedaże?

    30 grudnia 2009 10:01 →

    … się spodziewać Ceny będą na pewno obniżone na rzeczy w kolorze sezonu – jednak warto… więcej →

  • H jak hormony

    21 marca 2011 08:24 →

    … łonowych, słabe podparcie mięśni brzucha, obniżone libido, suchość skóry i oczu, a także… więcej →

  • obniżone MCV, MCH, podwyższone MPV

    18 grudnia 2014 18:22 →

    … – moj wynik 80,7 fl (norma Medicover od 83 – 103) 2. MCH – moj wynik 26,8 pg (norma Medicover 28 – 34) 3. MPV… wynik 13,7 fl (norma Medicover 9 – 12,6) tendencja z MCV i MCH utrzymuje sie na podobnym poziomie od 3 lat… więcej →

  • Obniżone WBC

    18 grudnia 2014 18:22 →

    …Rok temu pierwszy raz wyszło mi obniżone WBC (3,8). Teraz powtórzyłam 2 krotnie … (11,5-15,5) HCT – 35,7 (37-47) MCV – 84,4 (80-95) MCH – 30 (27-31) MCHC – 35,6 (33-37) PLT – 197… kolana). Prosze o opinie czy obniżone WBC może wskazywać na coś poważniejszego… więcej →

  • Obniżone WBC

    18 grudnia 2014 18:22 →

    …wyników krwi. Mam 30 lat i zauważyłem obniżone WBC i podwyższone OB co to może oznaczać…% 40,3 RBC 4,53 HGB 13,6 HCT% 41 MCV 90,5 MCH 30 MCHC 33,2 RDW% 13,4 PLT 264 MPV…GRAN% 45,5 RBC 4,75 HGB 14,3 HCT% 42,8 MCV 90,2 MCH 30,1 MCHC 33,4 RDW% 12,6 PLT 266 MPV… więcej →

  • obniżone limfocyty-jaka przyczyna?

    18 grudnia 2014 18:22 →

    … 4,0(3,5-5) HCT 0,40(0,36-0,46) MCV 99(82-99) MCH 2,1(1,71-2,05) MCHC 21,50(20,21-22,44) PLT 167… więcej →

  • Badanie krwi obniżone WBC i PLT

    18 grudnia 2014 18:22 →

    …. [b]WBC 3.7[/b] RBC 4.85 HGB 14.6 HCT 44.9 MCV 92.6 MCH 30.2 MCHC 32.6 [b]PLT 143[/b] LYM% 44.2 MID… więcej →

  • Obniżone limfocyty

    18 grudnia 2014 18:22 →

    …. W morfologii wszystko ok, mam tylko minimalnie obniżone limfocyty 1,48 (norma 1,5-3,5). Mam 20 lat… więcej →

  • obniżone TSH

    18 grudnia 3057 13:19 →

    co może oznaczać obniżone TSH? czy to już świadczy o nadczynności tarczycy? więcej →

  • obniżone GFR, niższy ciężar moczu

    18 grudnia 2014 18:22 →

    Witam. robiłam niedawno badania moczu – w sumie 3 krotnie w ciągu ok. miesiąca. Dwa razy wyszło mi, że mam ciężar moczu nieco niższy niż norma.Raz robiłam kreatyninę i GFR – kreatynina w normie, GFR „łagodnie obniżony”. zauważyłam, że jak wypiję coś co … więcej →

  • [Endokrynolog] - M, 23 - Obniżone laktaty po wysiłku

    18 grudnia 2014 18:22 →

    … jakby z koordynacją oko – ręka. Trochę obniżone ciśnienie (niegdyś około 125/80, teraz… więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 11 - obniżone granulocyty u osoby ćwiczącej

    18 grudnia 2014 18:22 →

    … [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] obniżone granulocyty 41,5% oraz podwyższone limfocyty… więcej →

Strona:
z
17