Wyniki wyszukiwania dla zapytania „niskie płytki krwi rak jelita

  • Rak jelita grubego

    6 marca 2013 12:28 →

    … kwestie środowiskowe (na nie na szczeście mamy spory wpływ). To czy rak jelita grubego wystąpi jest zależne między innymi … choroby. Ostatnim czynnikiem, które może doprowadzić do raka jelita grubego to palenie papierosów. Istnieje kilkanaście znanych … więcej →

  • Rak jelita – czynniki ryzyka i objawy

    5 lutego 2014 14:05 →

    … wyrostek robaczkowy i odbytnicę. Może również rozwijać się w okrężnicy. Rak jelita grubego według danych zajmuje drugie miejsce na … (sygnałów), które powinny nas zaniepokoić. Po pierwsze, obecność krwi w stolcu powinna być dla nas ostrzeżeniem. Częste … więcej →

  • Dieta przy zespole jelita drażliwego

    30 lipca 2014 12:48 →

    … znaleźć nie może. Nie inaczej jest w przypadku zespołu jelita drażliwego. Według statystyk to jedna z częściej występujących dolegliwości … się nawet u co piątego mieszkańca naszego kraju. Zespół jelita drażliwego objawia się między innymi biegunką, ale i… więcej →

  • Płytki krwi (trombocyty)

    20 marca 2008 09:07 →

    Płytki krwi (trombocyty) – są to małe bezjądrowe komórki o nieregularnych kształtach, które powstają w szpiku i po 1-2 … w wątrobie i śledzionie. Odgrywają ważna rolę w krzepnięciu krwi. W przypadku uszkodzenia naczynia krwionośnego przylegają do ściany … więcej →

  • Białaczka (rak krwi)

    6 maja 2008 08:52 →

    Białaczka (rak krwi) – to złośliwa choroba nowotworowa białych krwinek, w której dochodzi do niekontrolowanego rozmnażania … białaczka limfatyczna, - ostra białaczka limfoblastyczna, W białaczce we krwi znajduje się dużo niedojrzałych postaci krwinek … więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Co oznacza niskie stężenie sodu we krwi?

    17 lutego 2014 12:17 →

    … się w przypadku, kiedy jest zbyt niskie stężenie sodu we krwi? To ten pierwiastek odpowiada … przyczyn zbyt niskiego stężenia sodu we krwi? Taki stan rzeczy zazwyczaj jest … chorobowymi, które zaatakowały nasz organizm. Niskie stężenie sodu, może być też… więcej →

  • Rak jelita

    13 lutego 2009 09:56 →

    Regularne ćwiczenia fizyczne zmniejszają ryzyko występowania raka jelita o 25 procent. Wystarczy nawet systematyczne spacerowanie. … regularnie się ruszali obniżyli swe ryzyko raka jelita o 24 procent. Zyskują zarówno kobiety i mężczyźni. więcej →

  • Grupa krwi a rak trzustki

    11 marca 2009 12:40 →

    … ryzyko zachorowania na raka trzustki, z kolei ludzie z grupą krwi B są najbardziej zagrożeni zachorowaniem na tę groźną chorobę. … najlepsze metody leczenia. Badanie to wykazało, że grupa krwi (determinowana przez gen na dziewiątym chromosomie) … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … – białe krwinki = leukocyty), PLT (Platelets – płytki krwi = trombocyty = płytki Bizzozera), HCT (hematokryt), MCH…krwince czerwonej (MCH = Hb[g/100ml]/ 100000*Er) NORMA : 27 – 32pg Niskie wartości oznaczają mikrocytozę i wynikają z obniżonej lub … więcej →

  • niskie leukocyty i płytki krwi

    16 września 2014 02:53 →

    … temu dostałam kroplówkę i tabletki Terceva. Spadły mi bardzo leukocyty i płytki krwi. Pytałam się lekarza czym je podwyższyć, dostałam odpowiedź…. Może ktoś wie co stosować na podwyższenie leukocytów i płytek krwi (obecnie biorę buraka w tabletkach – sama) więcej →

  • [Hematolog] - M, 36 - Płytki krwi

    16 września 2014 02:53 →

    …kiedy wyniki miałem lepsze. Czy oddawanie krwi ( ponad 12 litrów, oddawałem również same płytki ) mogło wpłynąć na obniżenie …tej pory były wykonywane?[/b] Tylko morfologia przed oddaniem krwi [b]Jakie było dotychczas leczenie?[/b] Próbowałem brać preparaty… więcej →

  • płytki krwi

    16 września 2014 02:53 →

    zrobiłam morfologie i okazało sie że mam niskie płytki krwi 132 000 a norma 150000-450000 MPV9,1fl norma 7,5-12. RBC4.36 norma 4-5.2 WBC4,9 norma 4-10 poniżej normy RDW-CV 12,3% norma 12,7-20,7 MCV90fl … więcej →

  • [Hematolog] - K, 1 - wysokie płytki krwi u 15 miesięcznego dziecka

    16 września 2014 02:53 →

    … jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Wysokie płytki krwi – 917 tys. Pozostałe parametry krwi z rozmazem prawidłowe. Wiek dziecka -15 miesięcy więcej →

  • Spadające płytki krwi

    16 września 2014 02:53 →

    …, mam zawroty głowy. Kilka dni temu zrobione wyniki krwi: żelazo 80,ferrytyna 32, hemoglobina, hematokryt,czerwone i białe krwinki w …, TSH 1,7. Jednak zaniepokoił mnie znaczny spadek płytek krwi. Wynik z końca stycznia to 415tyś, z maja 245tyś, a obecnie … więcej →

  • płytki krwi

    16 września 2014 02:53 →

    … 11,9 w chwili obecnej wzrosła do 13,1 przyjmuję żelazo (tardyferon fol)czyli w tym temacie jest ok, martwi mnie natomiast spsdek płytek krwi, przy pierwszym badaniu było ich ponad 300 przy drugim badaniu płytek było ponad 200 a na chwilę obecną wyszło mi … więcej →

  • płytki krwi

    16 września 2014 02:53 →

    Mąż odebrał dzisiaj wyniki badania krwi wszystko jest w normie oprócz płytek krwi których ma 47 a norma jest od 130 do 400.Co to może oznaczać. więcej →

  • spadające płytki krwi

    16 września 3471 13:24 →

    obecnie mam na poziomie 90 tyś. w czerwcu było tylko 78 tyś byłam w szpitalu na badaniach pobrano mi szpik ale nie było w nim zmian patalogicznych 4 lata temu miałam krwawienie podpajeczynówkowe od tego czasu biorę betaloc zet 50 i enarenal 5 mg pół roku … więcej →

  • płytki krwi

    16 września 2014 02:53 →

    mam 29lat ostatnio co trzy miesiace robie sobie morfologie krwi ze wzgledu na tarczyce ale ona jest w normie niepokoi mnie ze co badanie podnosi mi sie poziom plytek krwi teraz mam 366 (a norma jest 350)a czerwone krwinki sa na … więcej →

  • Czy to rak płuc ?

    16 września 2014 02:53 →

    Witam ! Nazywam się Michał, w grudniu 2013 roku skończę 29 lat. Od 16 roku życia (tj. od 2000 roku) nałogowo palę papierosy, ok. 1 – 2 paczek dziennie, zdarza się, że bez filtra. Od trzech lat odczuwam duszności, oraz mam kaszel. Przez trzy lata kaszel … więcej →

Strona:
z
211