Wyniki wyszukiwania dla zapytania „niski poziom crp(białko creaktywne)

  • Białko całkowite

    7 czerwca 2011 10:09 →

    …. Białko całkowite Badanie biochemiczne pozwalają na oznaczenie składu osocza krwi. Oznacza się poziom… badań biochemicznych ma ogromne znaczenie profilaktyczne. Białko całkowite (B.c. lub T. p.) – białka, które stanowią… więcej →

  • Badania - białko całkowite

    9 czerwca 2011 09:54 →

    …. Białko całkowite Badanie biochemiczne pozwalają na oznaczenie składu osocza krwi. Oznacza się poziom… badań biochemicznych ma ogromne znaczenie profilaktyczne. Białko całkowite (B.c. lub T.p.) – białka, które stanowią… więcej →

  • Białko w diecie a zdrowie

    11 sierpnia 2011 08:09 →

    … zabraknie, bądź jest go za dużo. Białko powinno stanowić około 14% dziennej dawki…ani błonnika. Jeśli faktycznie poziom tego składnika znacznie przewyższa … że duże ilości białka zwierzęcego to wysoki poziom cholesterolu, a ten grozi np. miażdżycą. … więcej →

  • Dieta w cukrzycy

    18 czerwca 2008 08:51 →

    …, soczewica czy groch. Dzienne zapotrzebowanie na białko u osoby chorej na cukrzycę wynosi 0,7 -…na to, że po ich spożyciu gwałtownie wzrasta poziom glukozy we krwi. Starajmy się jeść…(95), chleb biały (95). Natomiast niski indeks glikemiczny mają: jogurt … więcej →

  • Rośliny strączkowe

    30 czerwca 2008 08:54 →

    … 22%, suchy groch zaś 25%. Jednak samo białko jest niepełnowartościowe, należy je łączyć z innymi… nadkwasocie; groch i fasola obniżają poziom cholesterolu we krwi; fasola jest …strąków fasoli działa moczopędnie i obniża poziom cukru we krwi, jest pomocny… więcej →

  • Obniżamy cholesterol

    14 października 2013 09:52 →

    … co pewien czas grzmią, że wysoki poziom cholesterolu prowadzić może do wielu chorób… „cywilizacyjnym”. I mają rację. Wysoki poziom cholesterolu, to naprawdę poważny problem dla… też ważne dla naszego organizmu białko). Uważajcie jednak na nie, jeśli… więcej →

  • Jedzenie, które odchudza

    24 stycznia 2011 08:54 →

    …, że cynamon ma stabilizujące działanie na poziom cukru w organizmie. To hamuje apetyt,… bulgur. Jest bogate w błonnik i białko, ale ubogie w tłuszcz i kalorie….Studia sugerują, że orzechy poprawiają poziom cholesterolu jeżeli jedzone są w umiarkowanych… więcej →

  • Ferrytyna

    19 marca 2008 13:23 →

    Ferrytyna – to białko odpowiadające za gromadzenie żelaza w organizmie. Zbyta wysoki poziom w organizmie sugeruje stany zapalne… wątroby, zmiany nowotworowe, zaś zbyt niski poziom świadczy o niedoborze żelaza. Ilość zgromadzonego… więcej →

  • Rytm dnia

    21 kwietnia 2008 11:17 →

    … godzinach od śniadania, gdy spada poziom glukozy we krwi, czujesz się …nabiałem lub wędliną drobiową – dostarczają białko potrzebne mięśniom. Pamiętaj o warzywach… warzywną przekąskę. Wieczorem – białko Wieczorem do warzyw dołóż białko – chude ryby, nabiał… więcej →

  • Zdrowe jedzenie

    22 kwietnia 2008 08:28 →

    …i produktach zwanych „pełnymi”. Obniża poziom cukru we krwi, zmniejsza przyswajalność …wieńcowej, cukrzycy typu II, zwiększa poziom trójglicerydów i cholesterolu. Ważne jest …zawiera witaminę D, A, B12, potas, białko, ryboflaminę, niacynę, fosfor. Produkty:… więcej →

  • Czy to zapalenie kości czy mięśnia?

    29 listopada 9195 13:54 →

    … barkowych końców obojczyków. Badania krwi: Białko C rekatywne 0,40mg/l, Odczyn biernackiego 5mm… poważnego? Wychodzi na to, ze mam tylko podwyższony poziom leukocytów. Co to może w końcu być? Tylko… więcej →

  • ciąża niski ciężar właściwy moczu

    29 listopada 2014 02:11 →

    … lekko mętny ciężar właściwy 1010 pH 7,0 białko nieobecne glukoza nieobecne urobilinogen norma… mętny ciężar właściwy 1010 pH kwaśny białko nieobecne glukoza nieobecne urobilinogen norma… więcej →

  • Obrzęki i bóle kończyn, zmęczenie, wypadanie włosów

    29 listopada 2014 02:11 →

    …/l (norma 3,5 – 5) CRP 0,16 mg/l (norma 0 – 6) Aspart 21,22U/L (norma 0 – 38) Alat 22,18U/L (norma 0 – 41) Białko całkowite 5,81 g/dl (norma… więcej →

  • Wysoki poziom mocznika i kwasu moczowego

    29 listopada 8691 13:41 →

    … i jestem po przeszczepie nerki.Wczorajszy wynik to: białko c-reaktywne 4.74mg/dl , kreatynina 1.2mg.dl , eGFR… więcej →

  • CRP badanie "w toku"

    29 listopada 2014 02:11 →

    … mógłby mi Pan wyjaśnic wynik babania Białko CRP-ilościowo, w miejscu wynik pisze „w toku… więcej →

  • Interpretacja wtyników - wysoki poziom PLT

    29 listopada 2014 02:11 →

    … BIL n/b KET n/b ciezar wlasviwy 1,025 Białko n/b pH 6.0 URO 0,2 E. U. /dL lEU ujemny azotany nieobecne więcej →

  • Bardzo wysoki poziom żelaza

    29 listopada 2014 02:11 →

    … wyszło żle tj. w moczu obece są : azotyny, białko, bilirubina, erytrocyty (++)leukocyty (10) nabłonki płaskie… więcej →

  • Marskość wątroby? Żółtaczka...

    29 listopada 2014 02:11 →

    …1.38 (0,2-1) ! Bilirubina bezpośrednia – 0,43 (0-0,2) ! Białko całkowite – 8,06 (6,3-8,3) Albumina – 5,62 (3,5-5) !… – 0,36 (0,34-2,4) Mocznik – 32,0 (16,7-45,9) BUN – 15,0 (7,8-21,4) CRP – 0,3 <5 OB - 2 mm <8 Proteinogram: Albuminy - 5,44 (3,5-5,1) ! 67,5%... więcej →

  • wyniki morfologii w ciązy

    29 listopada 4224 13:29 →

    …% 0,2 0,0-2,5 białko CRP 12,52 PONIŻEJ 5 ponieważ leukocyty przekroczyly 15 I CRP powyzej normy lekarz… 2,3 0,0-7 Bazofile % 0,2 0,0-2,5 Białko CRP 11,5 PONIŻEJ 5 Brak poprawy- kolejny antybiotyk… mnie wzroastajacy ciągle poziom leukocytów i neutrofili,… więcej →

  • Bóle mięśni i stawów,osłabienie

    29 listopada 2014 02:11 →

    … w surowicy,Kreatynina,Kwas moczowy,Białko całkowite,CRP,Cholesterol,Sód,Potas,Bilirubina,AST… więcej →

Strona:
z
11