Wyniki wyszukiwania dla zapytania „niski poziom crp(białko creaktywne)

  • Białko całkowite

    7 czerwca 2011 10:09 →

    … biochemiczne. Białko całkowite Badanie biochemiczne pozwalają na oznaczenie składu osocza krwi. Oznacza się poziom …. Wykonywanie badań biochemicznych ma ogromne znaczenie profilaktyczne. Białko całkowite (B.c. lub T. p.) – białka, które stanowią … więcej →

  • Badania - białko całkowite

    9 czerwca 2011 09:54 →

    … biochemiczne. Białko całkowite Badanie biochemiczne pozwalają na oznaczenie składu osocza krwi. Oznacza się poziom …. Wykonywanie badań biochemicznych ma ogromne znaczenie profilaktyczne. Białko całkowite (B.c. lub T.p.) – białka, które stanowią … więcej →

  • Białko w diecie a zdrowie

    11 sierpnia 2011 08:09 →

    … w momencie kiedy któregoś z nich zabraknie, bądź jest go za dużo. Białko powinno stanowić około 14% dziennej dawki energii. Jeśli … o tym, że duże ilości białka zwierzęcego to wysoki poziom cholesterolu, a ten grozi np. miażdżycą. Co ciekawe wystarczy tak … więcej →

  • Dieta w cukrzycy

    18 czerwca 2008 08:51 →

    … takie jak soja, soczewica czy groch. Dzienne zapotrzebowanie na białko u osoby chorej na cukrzycę wynosi 0,7 – 0,8 g/kg masy ciała. …z diety, ze względu na to, że po ich spożyciu gwałtownie wzrasta poziom glukozy we krwi. Starajmy się jeść jak najmniej … więcej →

  • Ferrytyna

    19 marca 2008 13:23 →

    Ferrytyna – to białko odpowiadające za gromadzenie żelaza w organizmie. Zbyta wysoki poziom w organizmie sugeruje stany zapalne, uszkodzenie wątroby, zmiany nowotworowe, zaś zbyt niski poziom świadczy o niedoborze żelaza. Ilość zgromadzonego żelaza… więcej →

  • Uzupełnij niedobór magnezu

    19 sierpnia 2011 08:36 →

    … o czym powinniśmy pamiętać. W czasie kiedy próbujemy wyrównać poziom magnezu w naszym organizmie wyłączmy z diety – na jakiś okres rzecz jasna – produkty bogate w kwas szczawiowy. Również białko zwierzęce sprawia, że nasz pierwiastek jest przyswajany w … więcej →

  • Jeść soję, czy nie?

    23 stycznia 2012 08:20 →

    … skalę) dodają tę roślinę do swoich produktów. Po co to robią? Po pierwsze, białko soi jest tańsze w produkcji, a po drugie roślina ta … regularne jedzenie produktów z tej rośliny pozwala obniżyć poziom cholesterolu, a także zmniejsza ryzyko zachorowań na … więcej →

  • Rośliny strączkowe

    30 czerwca 2008 08:54 →

    … kotletów i wszelkich dań zawierających orzechy. – Soczewica obfituje w białko, skrobię, błonnik, dostarcza żelaza, cynku, potasu i … może być lekiem w nadkwasocie; groch i fasola obniżają poziom cholesterolu we krwi; fasola jest pomocna w zapobieganiu … więcej →

  • Dieta na masę mięśniową

    19 marca 2012 11:47 →

    …. Ostatnim z ważnych składników diety na masę mięśniową jest białko. Można by nawet powiedzieć, że to najważniejszy z nich, bo w … masy mięśniowej są witaminy z grupy B. Oczywiście należy kontrolować poziom wszystkich, ale to właśnie ta grupa jest nam w … więcej →

  • Obniżamy cholesterol

    14 października 2013 09:52 →

    …stał się on już problemem „cywilizacyjnym”. I mają rację. Wysoki poziom cholesterolu, to naprawdę poważny problem dla naszego organizmu. W … zawierają w sobie (mają też ważne dla naszego organizmu białko). Uważajcie jednak na nie, jeśli macie problemy z … więcej →

  • ciąża niski ciężar właściwy moczu

    2 września 2014 11:17 →

    … słomkowy przejrzystość lekko mętny ciężar właściwy 1010 pH 7,0 białko nieobecne glukoza nieobecne urobilinogen norma bilirubina … lekko mętny ciężar właściwy 1010 pH kwaśny białko nieobecne glukoza nieobecne urobilinogen norma bilirubina … więcej →

  • Czy to zapalenie kości czy mięśnia?

    2 września 9195 13:54 →

    … dolnych krawędziach barkowych końców obojczyków. Badania krwi: Białko C rekatywne 0,40mg/l, Odczyn biernackiego 5mm/h, leukocyty … to coś poważnego? Wychodzi na to, ze mam tylko podwyższony poziom leukocytów. Co to może w końcu być? Tylko stan zapalny… więcej →

  • Obrzęki i bóle kończyn, zmęczenie, wypadanie włosów

    2 września 2014 11:17 →

    … OK. Biochemia: sód 140 mmol/l (norma 135 – 145) potas 4,25 mmol/l (norma 3,5 – 5) CRP 0,16 mg/l (norma 0 – 6) Aspart 21,22U/L (norma 0 – 38) Alat 22,18U/L (norma 0 – 41) Białko całkowite 5,81 g/dl (norma 6 – 8) … więcej →

  • CRP badanie "w toku"

    2 września 2014 11:17 →

    Sylvana: Dobry wieczór,mam wielką prośbe czy mógłby mi Pan wyjaśnic wynik babania Białko CRP-ilościowo, w miejscu wynik pisze „w toku”.Nie mogę nigdzie znaleśc wyjaśnienia tego wyniku. Z góry dziękuje Odpowiedź: określenie „badanie w toku” … więcej →

  • Wysoki poziom mocznika i kwasu moczowego

    2 września 8691 13:41 →

    Mam 61 lat i jestem po przeszczepie nerki.Wczorajszy wynik to: białko c-reaktywne 4.74mg/dl , kreatynina 1.2mg.dl , eGFR(MDRD) 45.82 , kwas moczowy 8.5mg/dl , mocznik 76mg/dl. Proszę bardzo powiedzieć mi co powinnam jeść,bo jak czytam wszystkie wiadomości … więcej →

  • Interpretacja wtyników - wysoki poziom PLT

    2 września 2014 11:17 →

    …) MCH – 29,1 (27-34) MCHC – 33,7 (32-37) RDW – 12,0 (11,5-14,5) MPV – 8,2 (7,2-11,1) limfocyty – 27,3 MOCZ color żółty GLU nieobecna BIL n/b KET n/b ciezar wlasviwy 1,025 Białko n/b pH 6.0 URO 0,2 E. U. /dL lEU ujemny azotany nieobecne więcej →

  • Bardzo wysoki poziom żelaza

    2 września 2014 11:17 →

    … wyniki z krwi obwodowej są w normie. Jednak badanie moczu też wyszło żle tj. w moczu obece są : azotyny, białko, bilirubina, erytrocyty (++)leukocyty (10) nabłonki płaskie (76), wałeczki (13,88) bakterie (5867) wałeczki patologidzne (13,54) erytrocyty … więcej →

  • Marskość wątroby? Żółtaczka...

    2 września 2014 11:17 →

    … całkowita – 1.38 (0,2-1) ! Bilirubina bezpośrednia – 0,43 (0-0,2) ! Białko całkowite – 8,06 (6,3-8,3) Albumina – 5,62 (3,5-5) ! Bilirubina …00-160,00) Sód – 138 (136-148) Potas – 3,78 (3,6-5,1) CRP – 0,49 (0,0-6,0) TSH III – 2,670 (0,27-4… więcej →

  • [Dermatolog] - K, 31 - TRĄDZIK OD OKRESU DOJRZEWANIA

    2 września 4139 14:06 →

    … z moimi problemami, szczególnie w sytuacjach stresowych… Wyniki wskazują także na niski poziom testosteronu, co zresztą zgadza się z moim libido bliskim 0 :( Pozwoliłam sobie przedstawić te wyniki, ponieważ sama nie … więcej →

  • wyniki morfologii w ciązy

    2 września 4224 13:29 →

    …% 5,8 0,0-12 Eozynofile % 1,5 0,0-7 Bazofile % 0,2 0,0-2,5 białko CRP 12,52 PONIŻEJ 5 ponieważ leukocyty przekroczyly 15 I CRPwięcej →

Strona:
z
11