Wyniki wyszukiwania dla zapytania „neutrocyty za niskie

  • Niskie ciśnienie - czy trzeba się martwić?

    27 marca 2013 14:08 →

    …zwane pierwotne niedociśnienie. U niektórych osób po prostu utrzymuje się niskie ciśnienie typu przewlekłego. Medycyna na obecną chwilę … leków. Istnieje co najmniej kilkanaście objawów zwiastujących niskie ciśnienie. Warto zauważyć, że nie zawsze dają … więcej →

  • Czy niskie ciśnienie trzeba leczyć?

    29 października 2013 12:58 →

    … to tak zwane niedociśnienie pierwotne. To sytuacja w której niskie ciśnienie występuje w sposób przewlekły. Niedociśnienie tego …Kiedy powinniśmy zdecydować się na wizytę u lekarza? Po pierwsze, jeśli niskie ciśnienie występuje u nas często. Dodatkowo, … więcej →

  • Mam za niskie ciśnienie. Co robić?

    28 stycznia 2013 12:49 →

    Niskie ciśnienie to dość częsty problem zdrowotny, o dość konkretnych objawach, stąd też takie hipotetyczne pytanie … najczęściej dotyka kobiety, które są szczupłe, wysokie i dość młode. Niskie ciśnienie typu wtórnego pojawia się zazwyczaj przy cukrzycy, … więcej →

  • Co oznacza niskie stężenie sodu we krwi?

    17 lutego 2014 12:17 →

    … ani za mało. Co dzieje się w przypadku, kiedy jest zbyt niskie stężenie sodu we krwi? To ten pierwiastek odpowiada za regulowanie… związany z zespołami chorobowymi, które zaatakowały nasz organizm. Niskie stężenie sodu, może być też efektem odwodnienia…. więcej →

  • Niskie poczucie własnej wartości sprzyja otyłości

    16 września 2009 11:23 →

    … mają kontroli nad swoim życiem i często się martwią są bardziej skłonne do nadwagi niż ich pewni siebie rówieśnicy. Niskie poczucie własnej wartości wpływa bardziej na dziewczynki niż chłopców. Naukowcy sugerują by z dziećmi o niskim poczuciu własnej … więcej →

  • Dlaczego mam zimne ręce?

    20 października 2014 08:32 →

    …. To skutkuje między innymi właśnie wychłodzeniem kończyn. Kolejny powód to niskie ciśnienie. Tej przyczyny w żądnym wypadku nie należy …. Co prawda lepsze z perspektywy naszego zdrowia jest niskie, a nie wysokie ciśnienie, ale na to pierwsze i  tak należy … więcej →

  • Homocysteina (HCY) a kwas foliowy

    19 czerwca 2008 08:36 →

    … wskutek niedoboru koenzymu): w wyniku niskiej ich podaży (niskie stężenie witamin z grupy B jest główną przyczyną 2/3…Downa (trisomia chromosomu 21) – możliwa nadprodukcja syntazy wówczas niskie stężenie homocysteiny a zatem niska zachorowalność na choroby… więcej →

  • Co zabija alpinistę?

    10 grudnia 2008 13:48 →

    …, brak tlenu który wywołuje obrzęk mózgu. Himalaiści narażeni są na ekstremalne warunki: niskie temperatury, silne wiatry, niskie stężenie tlenu w powietrzu. To właśnie niska zawartość tlenu sprawia, że himalaista cierpi na zawroty głowy,… więcej →

  • Na bakier z jedzeniem - anoreksja

    16 czerwca 2011 12:26 →

    … one takie same, jak przy każdej wyniszczającej głodówce. - niskie ciśnienie krwi, nieregularne tętno, zwiotczenie lewej przegrody serca, zmniejszenie się komór serca, któremu towarzyszy niskie ciśnienie krwi i mniejsza wydolność serca. Jeśli w … więcej →

  • Pomocne antyoksydanty

    8 maja 2012 08:56 →

    … do karotenoidów są zazwyczaj bardzo wrażliwe na światło, temperaturę, niskie pH i obecność metali ciężkich oraz innych reaktywnych … pewnych soli mineralnych w naczyniu, znaczne zakwaszenie (niskie pH) oraz nawet nieznacznie podwyższona temperatura. więcej →

  • [Ginekolog] - K, 21 - zimne poty, niskie ciśnienie, mdlosci 26 tydzień ciąży

    25 października 2014 16:33 →

    … [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] W nocy okolo 2 : objawiają mnie zimne poty, robi mi się duszno i słabo, mam strasznie niskie ciśnienie 72/65 akcja serca 85, czasami występują omdlenia, ostatnio nie widzilam jakis czas na jedno oko [b]Od jak dawna się … więcej →

  • Niskie ciśnienie i niskie tętno

    25 października 2014 16:33 →

    Witam. Mam 22 lata i jestem niskociśnieniowcem- moje ciśnienie zwykle wynosi ok. 90/60 czasami nawet 75/50, miałam robione badania, które nic nie wykazały. Moje pytanie dotyczy tętna, jakie wartości są prawidłowe? Raczej nie zwracałam na to uwagę, … więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 25 - Bardzo niskie cisnienie

    25 października 2014 16:33 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Lekarz rodzinny [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 25 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] Nerwica natrectw od 4 lat [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] … więcej →

  • Niskie cisnienie

    25 października 2014 16:33 →

    …czasu gdzies od maja cisnienie zrobilo sie bardzo niskie. Oto kilka przykladow: 96/49, 97/48, 96/51,81/56, 89/48, 91/44, 97/44, 97/49, 84/52, 92/52, 97/44 I do tego czesto … one tak nagle zrobilo sie takie niskie? Skoro do lutego bylo Prawidlowe? Mozna … więcej →

  • [Kardiolog] - K, 19 - Niskie ciśnienie

    25 października 2014 16:33 →

    … które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] niskie ciśnienie [b]Od jak dawna się pojawiają:[/b] od zawsze [b]Jak … się lokalizują?[/b] zawsze jak mierzę mam bardzo niskie [b]Jakie mają nasilenie?[/b] bóle głowy częste [b]… więcej →

  • [Hematolog] - M, 42 - niskie PLT

    25 października 2014 16:33 →

    … wątroba bez zmian,natomiast powiększona śledziona 175×95,w morfologii niskie płytki krwi 55.Po pobycie w kwietniu na oddziale zakażnym dostał …i kwas foliowy.Bardzo martwię się stanem zdrowia męża.Czy te niskie płytki mają związek z HCV.Proszę mi poradzić … więcej →

  • niskie ciśnienie

    25 października 2014 16:33 →

    … je i miałam 85/40. Bardzo lubię jazdę na rowerze, ale zrezygnowałam z tego na razie, gdyż czuję się jakby ktoś ze mnie całą siłę „wypompował”. Dodam, że generalnie mam bardzo niskie ciśnienie. Proszę o poradę, czy można jakoś podwyższyć to ciśnienie? więcej →

  • Arytmia (?), niskie ciśnienie

    25 października 0186 12:50 →

    Witam. Od dość długiego czasu mam niskie ciśnienie. Skurczowe waha się w granicach 105-80, a rozkurczowe 60-40 (raz się zdarzyło, że miałam 33). 105/60 to moje rekordowe najwyższe ciśnienie po wysiłku fizycznym. Tętno mam zazwyczaj w granicach 140-90. … więcej →

  • niskie ciśnienie wysoki puls....

    25 października 2014 16:33 →

    mam pytanie dotyczące ciśnienia. Nie bardzo się orientuje jak niskie ciśnienie jest niepokojące, moje oscyluje w granicach od 90/60 do maksymalnie 115/74, ale częściej jest to poniżej 100/70… czy to ciśnienie powinno mnie niepokoić? A do tego zawsze mam … więcej →

  • co oznaczają za niskie trójglicerydy?

    25 października 2014 16:33 →

    … (norma 0,35-4,94) -cholesterol 170 (norma 140-200) -HDL 79 (norma 35-90) -LDL 82 (norma 0-130) -trójglicerydy 46 (norma 60-165) Robię jeszcze ferrytynę i ft4, ale nie mam jeszcze wyników. Niepokoi mnie ten wzorzec: wysoka glukoza – niskie żelazo. więcej →

Strona:
z
34