Wyniki wyszukiwania dla zapytania „nadmiar SODU we krwi

  • Choroba niedokrwienia serca

    19 marca 2008 11:05 →

    Choroba niedokrwienia serca -to przewlekłe lub ostre uszkodzenie serca powstałe w wyniku zbyt małego dopływu krwi do serca. Skutkiem niedokrwienia serca jest martwica, zwłóknienie, tętniak. więcej →

  • Densytometr

    19 marca 2008 11:09 →

    Densytometr – to urządzenie służące do pomiaru gęstości krwi. więcej →

  • Dializa otrzewnowa

    19 marca 2008 11:17 →

    Dializa otrzewnowa – to oczyszczanie krwi z substancji toksycznych, rolę błony dializacyjnej czyli filtra spełnia otrzewna. więcej →

  • Erytropoeza

    19 marca 2008 12:30 →

    Erytropoeza – to proces powstawania i dojrzewania erytrocytów w szpiku kostnym. Stężone erytropoetyny we krwi regulują ten proces. więcej →

  • Fenyloalanina

    19 marca 2008 12:50 →

    … tych aminokwasów powodują wzrost ciśnienia krwi oraz napady migrenowego bólu głowy… więcej →

  • Glukoza

    19 marca 2008 14:30 →

    …. Wysoki poziom cukru w moczu lub krwi może sugerować cukrzycę. Dzienna dawka… więcej →

  • Hemodializa

    20 marca 2008 09:15 →

    Hemodializa – jest to metoda oczyszczania krwi z różnych substancji toksycznych. Krew prowadzona do … więcej →

  • Hemoliza

    20 marca 2008 09:22 →

    Hemoliza – to przechodzenie hemoglobiny do osocza krwi spowodowane zniszczeniem erytrocytów (krwinek czerwonych). … więcej →

  • HIV

    20 marca 2008 09:34 →

    … lub ELISA (wykrywa przeciwciała wirusa we krwi), test potwierdzający lub Westernblot (test… więcej →

  • Kreatynina

    20 marca 2008 13:51 →

    … wraz z moczem. Wysoki poziom kreatyniny we krwi może świadczyć o zaburzeniach pracy nerek… więcej →

  • analiza wyników krwi

    22 grudnia 3917 13:26 →

    Bardzo prosze o analizę wyników mojego 6letniego dziecka:WBC 13.43 RBC 4,51 HGB 13.0 HCT 38,2 PLT 383,0 PCT 0,1 MCV 84,7 MCH 28,8 MCHC 34,0 RDW-CV 12,6 LEUKOCYTY:NEUT 54,4% EOS 4,8% BASO 0,9% MONO 9,7% LYM 30,2% NEUT 7,31 EOS 0,64 BASO 0,12 MONO 1,3 LYM … więcej →

  • morfologia krwi

    22 grudnia 2014 05:56 →

    co oznacza podwyszone EOi EO% więcej →

  • Prosze o interpretacje wynikow badan krwi

    22 grudnia 8352 13:28 →

    Prosze o zinterpertowanie badan jestem mezczyna w wieku 27 lat MCH 32,5 norma 26.0-32.0 i HCT 41,9 % norma 42,0-52,0 więcej →

  • nadmiar zelaza

    22 grudnia 2014 05:56 →

    Moja 6-letnia córka ma wysoki poziom żelaza 177.3 ug/dL oraz morfologii PLT 442.00 MCV 88.20 HCT 41.00 Proszę podać przyczynę tych wysokich wyników więcej →

  • morfologia krwi

    22 grudnia 2014 05:56 →

    witam. ostatnio źle sie czuje tj.mam zawroty głowy, przy czym oblewa nie zimny pot.choruje na tarczycę,ale wynik mam w normie, tylko moja morfologia jest dla mnie nie jasna.monocyty i bazofile mam powyżej normy, zas poniżej eozynofile. czy takie wyniki … więcej →

  • wyniki badania krwi

    22 grudnia 2014 05:56 →

    mam pytanie, odebrałam wyniki badania krwii i wszystko jest w normie poza PDF I MON-em. oto wyniki: WBC 8.20 (4.5-13.5) RBC 4.28 (4,1-5,1) HGB 13.3 (12-16) HCT 40.2 (36-46) MCV 94 (78-102) MCH 31.1 (25-35) MCHC 33.1 (31-37) RDW 12.7 (11-16) PDW 10.5 (12…. więcej →

  • Interpretacja wyników krwi..

    22 grudnia 8277 13:30 →

    Witam, mam 20lat, zrobilam rutynowo badania + dodatkowo na tarczyce, bo nigdy nie mialam tego robione i oto moje wyniki: HTC-45,1 ( 37,0-47,0) RBC-4,79 ( 4,20-5,40) HGB-15,1 ( 12,0-16,0) WBC-10,1 ( 4,5-11,0) MCV- 94,3 H ( 81,0-94,0) MCHC- 33,5 (33,0-38) … więcej →

  • Nadmiar śliny w ustach

    22 grudnia 2014 05:56 →

    Witam, od paru dni dotyczy mnie problem nadmiaru śliny w ustach. Jest to dosyć denerwujące, zazwyczaj w ciągu dnia występuje losowo, pod wieczór i przy zasypaniu niemal codziennie w tym okresie. Wydaje mi się, iż określenie ślinotok byłoby przesadą. … więcej →

  • badanie moczu i krwi prosze ocenić

    22 grudnia 8930 13:32 →

    wydaje mi się że z tym moczem coś jest nie tak. z góry dziekuje za odpowiedź więcej →

  • złe wyniki krwi

    22 grudnia 2014 05:56 →

    mam prośbe o interpretacje wyników mojego męża 29 lat morfologia: WBC 9.2 RBC 4.85 HGB 16.7 HCT 47.9 MCV 98.8 MCH 34.4 MCHC 34.9 PLT 290.00 PDW 11.7 MPV 9.7 GRAN% 33.7 MXD% 12.7 Lymph% 53.6 GRAN# 3.1 MXD#1.2 Lymph# 4.9 OB 3 CUKIER 101 BIOCHEMIA cholesterol… więcej →

Strona:
z
405