Wyniki wyszukiwania dla zapytania „morfologia krwi podwyzszone RDWSD RDWCV

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    …, będziemy odpowiednio zareagować i zażegnywać rodzący się problem zdrowotny. Morfologia krwi to badanie, które spełnia ogromną rolę … jest ich za mało to ma to najprawdopodobniej związek z nagłą utratą krwi. Może to być spowodowane chociażby przez uraz…. więcej →

  • Kiedy warto robić badania krwi?

    10 października 2014 14:11 →

    … osłabienie układu odpornościowego. Dobrze będzie wykonanie badania krwi w takim wypadku. Kolejnym powodem dla którego warto je …  o skazie krwotocznej. Koniecznie trzeba przeprowadzić badanie krwi i sprawdzić, czy przypadkiem nie macie obniżonego poziomu … więcej →

  • Morfologia krwi

    19 maja 2008 13:56 →

    Morfologia krwi – to najczęściej wykonywane badanie krwi. Wyróżnia się mała i dużą morfologię krwi. W duże … skład poszczególnych grup krwinek białych, oceniając rozmaz krwi obwodowej.M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań laboratoryjnych”, … więcej →

  • Po co nam morfologia krwi

    28 lutego 2012 09:12 →

    … polega przede wszystkim na ilościowej i jakościowej analizie elementów krwi. Morfologia to jedno z najczęściej zlecanych przez lekarzy … tak zwane badanie biochemiczne. Wróćmy jednak do morfologii krwi. Jak wspomniałem sprawdza się – między innymi ilość i … więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    Badania morfotyczne (morfologia krwi) Badania laboratoryjne polegające na ocenie jakościowej oraz ilościowej elementów … stanach patologicznych na przykład: odwodnieniu, niedokrwistościach, utracie krwi, w chorobach serca, nerek, wątroby. Przyczyną … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … istnienie koncepcji odchudzania się zgodnie z swoją grupą krwi. Zaczniemy od diety, która określana jest jako najstarsza -…lubiących aktywność fizyczną. Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają , … więcej →

  • Grupa krwi 0, a nasze zdrowie

    12 marca 2014 14:33 →

    … nie występuje antygen A, ani B, to oznacza, że mamy grupę krwi 0. Niektórzy ze specjalistów wskazują, że zależnie od tego z … zwiększa ryzyko nadwagi. To z kolei powoduje, że osoby z tą grupą krwi są bardziej narażone na miażdżycę i choroby serca. Częściej… więcej →

  • Grupa krwi A , a nasze zdrowie

    4 marca 2014 12:38 →

    … ich rodzaje, odpowiednio A i B. Można mówić o czterech grupach krwi. Zależnie od wspomnianych antygenów mówimy o A, B, AB i 0. Ostatnia z … na tej oznaczonej literą A. Według danych, ta grupa krwi to około 30% populacji ludzi. Jej najważniejszą zaletą ma … więcej →

  • Dieta przy grupie krwi 0

    29 stycznia 2013 14:24 →

    …częste problemy związane z przemianą materii. Jednak osoby z grupą krwi 0 określa się często jako przywódców. Osoby takie powinny …przygotowywane ze zboża, a także roślin strączkowych. W przypadku grupy krwi 0 bardzo często nadwaga wynika właśnie z błędów … więcej →

  • [Hematolog] - K, 23 - morfologia niski poziom płytek krwi

    23 października 2014 02:37 →

    … co oznaczają malejące płytki krwi?? czuje się ostatnio bardzo osłabiona , pól roku temu moja morfologia wygladała tak … 4,1 Hemoglobina 12,0 Hematokryt 35 MCV 85 MCH 30 MCHC 34,7 Płytki krwi 170 Glukoza na czczo 93 Sód 139 Potas 4,17… więcej →

  • Badanie krwi - podwyzszone MCV i MXD

    23 października 2014 02:37 →

    … b, hashimoto(autoimmulogiczne zapalenie tarczycy) i przewlekle zapalenie zatok, jestem alergiczka. Martwie sie bo sporo przytylam i lekarz mi zlecil badania krwi. TSH mam w normie (1.23 a norma 0.25-5.0) jak i Choresteol (184 norma 140- 210) ALT 27.0 (… więcej →

  • Morfologia podwyzszone

    23 października 2014 02:37 →

    Witam. Czy mogłby ktoś mi wyjsanic czy mam powody do obaw w zwiazku z moimi wynikami krwi. Pare wskazan mam podwyzszonych: MCH 33,7pg Zakres 27-31 RDW-SD 46,2 Zak. 35,1-43,9 LYM% 50,6% Zak. 20-50 Ponizej mam tylko erytrocyty : 4,33 x10^3/ul … więcej →

  • [Hematolog] - K, 32 - morfologia

    23 października 2014 02:37 →

    … poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] morfologia: LEUKOCYTY 5,7 x10^3/uL 4,0 — 10,0 NEUTROCYTY % 45,9 % 45,0 — 70,0 MONOCYTY %  8,8 % 3,0 — 8,0 podwyzszone EOZYNOFILE %  5,1 % 1,0 — … więcej →

  • morfologia krwi

    23 października 2014 02:37 →

    … więc moje pytanie brzmi, dlaczego nie moglam oddac krwi? Czy lekarz się pomylila, czy ja coś źle interpretuje? Mam jeszcze … czy poradę. Proszę o pomoc..Pozdrawiam! Odpowiedź: zasadniczo morfologia krwi wygląda u Ciebie całkiem nieźle, mieści się… więcej →

  • podwyzszone proby watrobowe

    23 października 2014 02:37 →

    …serdecznie przy okazji oproblemow jelitowych robilem badania krwi i wyszly mi podwyzszone proby wartrobowe tzn aspat w normie … jamy brzusznej i wszystko ok. Mialem takze robione badania krwi na zoltaczke typu „b” i „c” – wyniki ujemne. Zastanawiam sie co … więcej →

  • morfologia krwi

    23 października 2014 02:37 →

    … mogło mieć duży wpływ na moje wyniki? Odpowiedź: w morfologii krwi obniżona jest nieznacznie hemoglobina i mch, co świadczy o … zdecyduje czy przepisać żelazo czy też wystarczy tylko dieta ze zwiększeniem ilości mięsa i kontrolna morfologia krwi więcej →

  • morfologia krwi

    23 października 2014 02:37 →

    Martinolatino: Witam, Ostanio robiłem sobie morfologię krwi i zastanawiaj mnie wyniki. Wszystko jest w … lat, waga :90 kg. (choroby : nadciśnienie tętnicze – leczone) Odpowiedź: morfologia krwi jest w porządku, te niewielkie odchylenia tych … więcej →

  • [Toksykolog] - K, 23 - podwyzszone cicnienie, dusznosci

    23 października 2014 02:37 →

    … to są dolegliwości:[/b] ciagłe wsłuchiwanie sie w odgłosy swojego ciała, podwyzszone cisnienie, dusznosci, chwilowe wrazenie osłabienia, [b]Od jak… do tej pory były wykonywane?[/b] EKG, badanie krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] wszystko w… więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 26 - Interpretacja wyników krwi

    23 października 2014 02:37 →

    …się tydzień temu i było bardzo obfite(dodam że byłam lekko przeziębiona) [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] morfologia krwi,tarczyca [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Wszystkie wyniki były … więcej →

Strona:
z
420