Wyniki wyszukiwania dla zapytania „leukocyty powyżej normy we krwi co to oznacza

  • Podstawowe badania krwi

    15 września 2011 09:59 →

    … białych i czerwonych krwinek oraz płytek krwi. Ilość krwinek powyżej normy świadczyć może o toczącym się w naszym …, badanie wykonuje się w celu określenia rodzaju zakażenie – rozmaz krwi obwodowej służy do różnicowania między zakażeniem bakteryjnym, a … więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Co oznacza niskie stężenie sodu we krwi?

    17 lutego 2014 12:17 →

    … w przypadku, kiedy jest zbyt niskie stężenie sodu we krwi? To ten pierwiastek odpowiada za regulowanie gospodarki wodnej naszego organizmu. … mmol/l. Gdzie szukać przyczyn zbyt niskiego stężenia sodu we krwi? Taki stan rzeczy zazwyczaj jest związany z … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … (white blood cells – białe krwinki = leukocyty), PLT (Platelets – płytki krwi = trombocyty = płytki Bizzozera), HCT … krwi krążącej. Norma: 2 – 5minut. NORMY – WARTOŚCI REFERENCYJNE Hemoglobina mężczyźni: 14 – 18g/100ml (średnio 16g/100ml… więcej →

  • Grupa krwi 0, a nasze zdrowie

    12 marca 2014 14:33 →

    … czerwonych płytek nie występuje antygen A, ani B, to oznacza, że mamy grupę krwi 0. Niektórzy ze specjalistów wskazują, że … zwiększa ryzyko nadwagi. To z kolei powoduje, że osoby z tą grupą krwi są bardziej narażone na miażdżycę i choroby serca. Częściej … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … istnienie koncepcji odchudzania się zgodnie z swoją grupą krwi. Zaczniemy od diety, która określana jest jako najstarsza -…lubiących aktywność fizyczną. Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają , … więcej →

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    … z układem białokrwinkowym. Za przykład niech posłużą leukocyty. W wynikach morfologii krwi opisywane są one skrótem WBC. …kolei jest ich za mało to ma to najprawdopodobniej związek z nagłą utratą krwi. Może to być spowodowane chociażby przez uraz. To… więcej →

  • Dieta przy grupie krwi 0

    29 stycznia 2013 14:24 →

    Naukowcy utrzymują, że to najstarsza grupa krwi. Jej posiadanie oznacza pewne zalety, ale – jak to w …które są przygotowywane ze zboża, a także roślin strączkowych. W przypadku grupy krwi 0 bardzo często nadwaga wynika właśnie z błędów żywieniowych poprzez … więcej →

  • Grupa krwi A , a nasze zdrowie

    4 marca 2014 12:38 →

    … ich rodzaje, odpowiednio A i B. Można mówić o czterech grupach krwi. Zależnie od wspomnianych antygenów mówimy o A, B, AB i 0. Ostatnia z … na tej oznaczonej literą A. Według danych, ta grupa krwi to około 30% populacji ludzi. Jej najważniejszą zaletą ma … więcej →

  • Kto może zostać dawcą krwi

    17 maja 2011 09:41 →

    … wirusa HIV. Przeciwwskazaniem jest również m.in. cukrzyca, choroby krwi i nerek, gruźlica, nowotwory, padaczka i astma. Ankieta,… czasu aby się zregenerował. W okresie 7 dni przed pobraniem krwi nie należy umawiać się na żadne zabiegi chirurgiczne, … więcej →

  • ALAT powyżej normy

    1 sierpnia 2014 09:48 →

    …, we wrzesniu 2010 r. mialem wykonane ogolne badanie krwi. Wszystkie wyniki w normie, poza podwyzszonym tylko ALATem… zadnych nieprawidlowosci. W kwietniu biezacego roku powtorzylem badanie krwi i ALAT wyszedl na poziomie 53 U/l, pozostale wyniki w normie… więcej →

  • puchną nogi i są zeczerwienione powyżej kolan co robić

    1 sierpnia 2014 09:48 →

    Witam puchna mi nogi i są zaczerwienione do kolan prosze o radę więcej →

  • [Hematolog] - M, 2 - niski poziom żelaza we krwi

    1 sierpnia 2014 09:48 →

    …1 – 5 Limfocyty 62 % 25 – 50 Monocyty 7 % 1 – 6 Morfologia krwi: Leukocyty 6,80 tys/ul 6,00- … więcej →

  • guz powyżej nadgarstka po zabiegu

    1 sierpnia 2014 09:48 →

    … nowy wątek, gdyż mam pewien problem, który mnie niepokoi, a mianowicie: Niedawno miałam zabieg wycinania narośli kostnej powyżej nadgarstka (narośl powstała kilka lat temu ponieważ lekarz nie wykrył złamania kości, kośc zle sie zrosła i niedawno … więcej →

  • za mało płytek we krwi i obnizone leukocyty

    1 sierpnia 2014 09:48 →

    Witam. Zrobiłam badanie krwi i strasznie martwi mnie to, ze leukocyty 3.1 i płytki krwi 127 . prosze o jakad porade co to znaczy? więcej →

  • Ból nogi powyżej kostki

    1 sierpnia 2014 09:48 →

    Witam .Proszę mi podpowiedzieć jaki lekarz będzie mi mógł pomóc. Od 4 m-cy powyżej kostki nogi lewej od wewnętrznej strony mam spuchniętą noge I bardzo silny ból przy dotyku. Miejsce to jest ciepłe ,zaczerwienione i teraz jest wyczuwalneW … więcej →

  • ALAT 2-krotnie powyżej nomy

    1 sierpnia 2014 09:48 →

    … 42 U/L, ALAT 75 U/L, GGTP 104 U/L. Kilka dni temu powtórzyłem wyniki i wyszło mi ASAT 26 U/L, ALAT 81 U/L czyli nadal pow.normy, natomiast GGTP 48 U/L więc znaczna poprawa. Martwi mnie wynik ALAT, około miesiac temu mialem silne kucie w nadbrzuszu z lewej… więcej →

  • Puls powyżej 100

    1 sierpnia 7086 13:28 →

    Witam, mam problem z pulsem i nie wiem od czego tak mi się dzieje. Puls w spoczynku mam 103 ciśnienie 125×80. Zawsze puls miałem w granicach 66-76 a teraz takie coś. Nie wiem może to z nerwów bo w ubiegłą sobotę bardzo się zdenerwowałem pewną sytuacją i … więcej →

  • D-dimery powyżej normy

    1 sierpnia 6560 13:53 →

    kilka lat temu usunięto mi śledzionę. mój poprzedni ginekolog zakazał mi stosowania antykoncepcji hormonalnej, ponieważ twierdził, że brak śledziony wpływa na zakrzepice żylną podczas stosowania hormonów. Moja obecna ginekolog zleciła mi badanie … więcej →

  • czy to może być chłoniak? co robić?

    1 sierpnia 2014 09:48 →

    …wykonywano szereg różnych badań krwi: rozmaz ręczny mikroskopowy, CRP (zawsze powiększone ok. 10-15), OB. (zawsze powyżej 33 nawet … Co istotne wartości eozynocytów i bazocytów poniżej normy/na granicy dolnej normy (wyklucza alergię i choroby pasożytnicze i… więcej →

Strona:
z
171