Wyniki wyszukiwania dla zapytania „leukocyty dużo powyżej normy we krwi co to oznacza

  • Grupa krwi 0, a nasze zdrowie

    12 marca 2014 14:33 →

    … czerwonych płytek nie występuje antygen A, ani B, to oznacza, że mamy grupę krwi 0. Niektórzy ze specjalistów wskazują, że … zwiększa ryzyko nadwagi. To z kolei powoduje, że osoby z tą grupą krwi są bardziej narażone na miażdżycę i choroby serca. Częściej … więcej →

  • Podstawowe badania krwi

    15 września 2011 09:59 →

    … białych i czerwonych krwinek oraz płytek krwi. Ilość krwinek powyżej normy świadczyć może o toczącym się w naszym …, badanie wykonuje się w celu określenia rodzaju zakażenie – rozmaz krwi obwodowej służy do różnicowania między zakażeniem bakteryjnym, a … więcej →

  • Dieta dla grupy krwi A

    15 czerwca 2011 09:40 →

    … jest rolnicza. Co ciekawe w przypadku tej grupy krwi najłatwiej ponoć zostać wegetarianinem. W przypadku diety … produktów, a skupienia się na innych. W przypadku osób z grupą krwi A największych wrogiem dla utrzymywania prawidłowej diety są … więcej →

  • Dieta dla grupy krwi 0

    15 czerwca 2011 09:53 →

    … ewentualnymi problemami. Co ciekawe przy diecie dla ludzi z grupą krwi 0 powinniśmy ograniczyć… produkty mleczne i zbożowe. W …. Unikajmy bekonu, wieprzowiny i gęsiny. Ludzie z grupą krwi 0 mają często problem z niedoczynnością tarczycy, dlatego … więcej →

  • Dieta dla grupy krwi B

    16 czerwca 2011 10:55 →

    … na raka i choroby serca. Niestety osoby z tą grupą krwidużo bardziej narażone na chronicznie zmęczenie, stany … i jagnięcinę. Natomiast świetnie w przypadku osób z grupą krwi B sprawdzają się produkty zawierające kultury bakterie (wszelkie … więcej →

  • Hemofilia - choroba krwi

    5 czerwca 2012 08:27 →

    … poważnych powikłań. Jest to choroba, która polega na nieprawidłowym krzepnięciu krwi. Osoby, które są na nią chore narażone bywają na…funkcjonowanie. Chory musi bardzo uważać, chociaż nie oznacza to całkowitego zamknięcia się w domu. Faktem jest natomiast,… więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Co oznacza niskie stężenie sodu we krwi?

    17 lutego 2014 12:17 →

    … poziomie. Nie może go być w naszej diecie, ani zbyt dużo, ani za mało. Co dzieje się w przypadku, kiedy jest zbyt niskie stężenie sodu we krwi? To ten pierwiastek odpowiada za regulowanie gospodarki wodnej naszego organizmu. … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … (white blood cells – białe krwinki = leukocyty), PLT (Platelets – płytki krwi = trombocyty = płytki Bizzozera), HCT … krwi krążącej. Norma: 2 – 5minut. NORMY – WARTOŚCI REFERENCYJNE Hemoglobina mężczyźni: 14 – 18g/100ml (średnio 16g/100ml… więcej →

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    … z układem białokrwinkowym. Za przykład niech posłużą leukocyty. W wynikach morfologii krwi opisywane są one skrótem WBC. …krwinek we krwi.  Jeśli jest ich za dużo – co oczywiście może stwierdzić lekarz – to najprawdopodobniej mamy do czynienia ze stanem… więcej →

  • czy to może być chłoniak? co robić?

    23 lipca 2014 22:08 →

    …wykonywano szereg różnych badań krwi: rozmaz ręczny mikroskopowy, CRP (zawsze powiększone ok. 10-15), OB. (zawsze powyżej 33 nawet … Co istotne wartości eozynocytów i bazocytów poniżej normy/na granicy dolnej normy (wyklucza alergię i choroby pasożytnicze i… więcej →

  • Co to może być ?

    23 lipca 2014 22:08 →

    … lat mam lekko stłumione zmysły, mianowicie: Słabiej czuje zimno (Dużo słabiej), ciepło i zapach. Od tamtego czasu także nie zdarzyło mi się wyspać mimo długiego snu powyżej 10 godzin. Mam 17 lat i zastanawia mnie to czemu dzieje się… więcej →

  • Czy to objawy raka?

    23 lipca 2014 22:08 →

    …. Czasem wydalam go, wydaje mi się, że było go mało a jest go bardzo dużo w muszli. Jest on przekroju spłaszczonego koła o przekroju … – norma 40 – 130) - amylaza we krwi – na dolnej granicy - Fe we krwi – lekko powyżej normy (169 ug/dL – norma 59-158) -… więcej →

  • interpretacja wyników krwi

    23 lipca 2014 22:08 →

    … podanej przez laboratorium 2 wyniki są poniżej normy i 3 wyniki powyżej normy. Morfologię dla drugiego syna … powyżej pępka. jego wyniki przedstawiają się następująco: leukocyty 5,5 tys/ul, erytrocyty 4,6 mln/ul, hemoglobina 12,0 g/dl, hematokryt 38%, … więcej →

  • Grasiczak ? Czy coś innego

    23 lipca 2014 22:08 →

    …. Podejrzewając astmę. Wykonano mi dużą liczbę badan krwi, testy alergiczne, spirometrię bronchoskopię. Wszystko wyszło …wyniku wyczytuję . W tkance tłuszczowej w śródpiersiu przednim do przodu i powyżej luku aorty uwidacznia się niejednorodne lite ognisko… więcej →

  • Szereg objawów,czy to cukrzyca,nerwica,czy nadczynność tarczycy?

    23 lipca 2014 22:08 →

    … lękowe z depresyjnymiudałam się do lekarza gdyż cukru na czczo miałam powyżej 126 mg,lekarz rodzinny dał mi skierowanie na badania … nową pracę kosztowało mnie to dużo stresu. Proszę o poradę co mi dolega,co z wyniku tarczycy oznacza wysokie FT3 przy … więcej →

  • Wyniki badań krwi - pytania.

    23 lipca 2014 22:08 →

    …Żelazo-B12-kwas foliowy – czy to pomoże? Pyt 2. – Cholesterol: - Cholesterol 240 mg/dl [powyżej 240 wysokie ryzyko miażdżycy] - Cholesterol HDL …lat jestem szczupły 74kg / 186cm uprawiam bardzo dużo sportu i trzymam diętę (zawartość procentowa tłuszczu… więcej →

  • Przypadek dla dr House, wyniki krwi, wątroby i Borelia

    23 lipca 5229 13:00 →

    … 12, min 20 max 45 L Elisa Borelia IgG 25,47 wynik dodatni powyżej 22 Elisa Borelia IgM 7,86 wynik ponizej 16 ujemny 2 tygodnie … podaja, ze ten antybiotyk wygania borelie do krwi jesli od zakazenia uplynelo duzo czasu. Czy tak sie stalo u mnie? Czy … więcej →

  • Morfologia Krwi wyniki

    23 lipca 2014 22:08 →

    Witam otóż mam problem czy ktoś poradzi co się ze mną dzieje ? Mam jak powyżej opisałam w temacie OB-3.00 mm/h – 5.00-12.00 RBC-5.19 M/uL – 4.10-5.10 NEU%-48.50 %G – 50.00-70.00 . Badania zrobiłam ze względu że mam na szyi powiększony węzeł chłonny i … więcej →

  • Problem diagnostyczny - bardzo proszę o pomoc

    23 lipca 7913 12:07 →

    …, psychopatii czy chorób psychicznych większego kalibru i inteligencja powyżej przeciętnej. Badania robiłam w państwowej, znanej przychodni, …mogę, ale to nie pomaga;). A zanim wszystko wróci do normy muszę chwilę posiedzieć, bo z powodu braku powietrza nie… więcej →

Strona:
z
280