Wyniki wyszukiwania dla zapytania „interpretacja wyniku Plt

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … blood cells – białe krwinki = leukocyty), PLT (Platelets – płytki krwi = trombocyty = płytki… więcej →

  • Przemiany aminokwasów

    2 lipca 2008 09:15 →

    … upośledzonej aktywności syntetazy karbamoilofosforanowj, w wyniku których nie dochodzi do sprawnego przekształcenia…aminotransferazy tyrozynowej wątroby (tyrozyna à p-hydroksyfenylopirogronian). W wyniku defektu dochodzi do wzrostu stężenia tyrozyny… więcej →

  • Walina, leucyna i izoleucyna

    10 czerwca 2008 08:22 →

    … cytoplazmy powstaje alfa-ketoizokapronian, natomiast w wyniku dekarboksylacji oksydacyjnej zachodzącej na terenie mitochondriom…w syntezie cholesterolu. PRZEMIANA IZOLEUCYNY W wyniku transaminacji izoleucyny powstaje alfa-keto-beta-metylowalerianian, który… więcej →

  • Zatrucie tlenkiem węgla

    28 kwietnia 2008 09:26 →

    …karboksyhemoglobiny w ustroju, dlatego w wyniku relatywnie niewielkiego narażenia na dodatkowe … czyli oksyhemoglobina (HbO). W wyniku połączenia tlenku węgla (II) z …i nasilenie powyższych objawów. – W wyniku ostrej niewydolności oddechowej i co za tym… więcej →

  • Homocysteina (HCY) a kwas foliowy

    19 czerwca 2008 08:36 →

    … homocysteina ulega reakcji transsulfuracji w wyniku której powstaje cysteina (reakcję tą …: występuje autooksydacja homocysteiny, w wyniku której powstają wolne rodniki oraz…działaniu oksydazy lizylowej) w wyniku czego powoduje upośledzenie funkcji … więcej →

  • Wymioty i biegunka u dzieci

    10 marca 2011 08:17 →

    …bezpiecznym. Czasem niemowlęta wymiotują w wyniku spożywania mieszanki, której dobrze … bakterie, po długiej antybiotykoterapii w wyniku, której przewód pokarmowy jest mocno…? Na pewno jeśli dziecko w wyniku uporczywej biegunki ma bardzo suche wargi… więcej →

  • Witaminy czyli substancje umożliwiające życie

    6 kwietnia 2011 11:13 →

    … powstaje z acetylokoenzymu A. W wyniku działań enzymów z kwasu mewalonowego … (który może wystąpić np. w wyniku rzadkiego przebywania w miejscach nasłonecznionych) …O ile niedobór wystąpi (np. w wyniku upośledzenia wchłaniania tej witaminy z przewodu… więcej →

  • Terapia śmiechem - śmiech w poważnych przypadkach

    14 kwietnia 2011 09:49 →

    …powstała w latach sześćdziesiątych w wyniku poczynionych obserwacji i doświadczeń przez … zniwelowane zostaje w 90 procentach w wyniku rozbawienia. Wesoły nastrój zapewnia właściwą…w małych grupach i w wyniku rosnącego zainteresowania otworzył Kluby Śmiechu… więcej →

  • Pomocne antyoksydanty

    8 maja 2012 08:56 →

    …funkcjami powstający cyklicznie RFT, w wyniku rozmaitych przemian fizjologicznych (często …szkodliwe promieniowanie kosmiczne; a także w wyniku: – wzmożonego uprawiania sportu i … na peroksydacji lipidów. W wyniku peroksydacji czyli utleniania się lipidów… więcej →

  • Przedłużanie paznokci

    4 sierpnia 2008 08:32 →

    …• pęcherzyki powietrza – powstają w wyniku nieprawidłowego nakładania produktu, • odwarstwienie… odwarstwienia może dojść w wyniku nieprawidłowego nakładania masy przez stylistkę… – może powstać w wyniku przeprowadzenia nieprawidłowego procesu odtłuszczenia … więcej →

  • Interpretacja wyniku badania krwi

    23 stycznia 2018 16:38 →

    … danych: HGB: 12,2g/dl HCT: 36,1% RBC: 4.24*10^12/1 WBC: 7*10^9/1 PLT: 342*10^9/1 MCH: 28.8PG MCHC: 33.8g/dl MCV… więcej →

  • [Kardiolog] - K, 55 - Interpretacja wyniku RTG klatki piersiowej i wyniku badania echokardiograficznego.

    23 stycznia 2018 16:38 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Kardiolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 55 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to … więcej →

  • Interpretacja Rozmazu krwi

    23 stycznia 2018 16:38 →

    … – 4,6 RBC – 4,22 HGB – 13,0 HCT – 38,5 PLT – 135 PCT – 0,096 MCV – 91 MCH… – 6,35 MCV – 89,4 MCHC – 36,8 MCH – 32,9 RDW – 11,7% PLT – 129 PDW – 10,7 MPV – 10,0 PCT – 0,13% NEU… klatki piersiowej i USG. Wnioski z wyniku USG są następujace: powiększona w osi … więcej →

  • [Nefrolog] - K, 32 - Interpretacja wyniku Kreatynina i eGFR

    23 stycznia 2018 16:38 →

    … tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Interpretacja wyniku Kreatynina i eGFR [b]Jakie badania do tej…?[/b] Odbiegające od normy: Kreatynina 1,04 mg/dl (norma wskazana na wyniku to 0.9) eGFR >60 cholesterol lekko podniesiony mg/dl 224… więcej →

  • [Neurolog] - M, 28 - Interpretacja wyniku rezonansu magnetycznego

    23 stycznia 2018 16:38 →

    … tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Interpretacja wyniku rezonansu magnetycznego Lewostronna skolioza lędźwiowa… więcej →

  • [Ortopeda] - K, 44 - interpretacja wyniku RTG

    23 stycznia 2018 16:38 →

    … tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] interpretacja wyniku badania radiologicznego – RTG stawów biodrowych… więcej →

  • Interpretacja wyniku badania

    23 stycznia 2018 16:38 →

    Witam serdecznie.Proszę o interpretacje tego wyniku badania: WIRUS ZAPALENIA WĄTROBY TYP B. … więcej →

  • interpretacja wyniku badania MR

    23 stycznia 2018 16:38 →

    Witam, bardzo proszę o interpretacje wyniku badania. Dodam, że radiolog który wykonywał … więcej →

  • interpretacja wyniku

    23 stycznia 2018 16:38 →

    … rezonans kręgosłupa. Bardzo proszę o wyjaśnienie mi wyniku badania: Badanie wykonano w sekwencji SE,TSE… więcej →

  • Interpretacja wtyników - wysoki poziom PLT

    23 stycznia 2018 16:38 →

    … – 4,61 (3,5-5,2) HGB – 13,4 (11,2-15,4) HCT – 39,8 (33-46) PLT – 532 (130-440) MCV – 86,4 (80-100) MCH… więcej →

Strona:
z
164