Wyniki wyszukiwania dla zapytania „interpretacja wyników badań krwi granulocyty

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … stanach patologicznych na przykład: odwodnieniu, niedokrwistościach, utracie krwi, w chorobach serca, nerek, wątroby. Przyczyną wzrostu… określanie jej stanowi jedno z podstawowych badań hematologicznych) we krwi obwodowej. Można również wykonać badania… więcej →

  • Po co nam morfologia krwi

    28 lutego 2012 09:12 →

    …, dlatego aby ich nie „zafałszować” należy przyjść na nie na czczo. Interpretacją wyników zajmuje się rzecz jasna lekarz i w największym …. Normy to jedno, ale proces diagnostyczny to ciąg wielu badań i one też mają, a w zasadzie powinny mieć wpływ na … więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Medycyna - Centrum Badań DNA

    23 kwietnia 2009 11:13 →

    … ośrodkami naukowymi i diagnostycznymi w Polsce i za granicą. Centrum Badań DNA przyczynia się do tego, że najnowocześniejsze osiągnięcia … w to SEPSĘ - Choroby i predyspozycje genetyczne. Centrum Badań DNA zajmuje się również genetyczną identyfikacją … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … istnienie koncepcji odchudzania się zgodnie z swoją grupą krwi. Zaczniemy od diety, która określana jest jako najstarsza -…lubiących aktywność fizyczną. Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają , … więcej →

  • Grupa krwi 0, a nasze zdrowie

    12 marca 2014 14:33 →

    … nie występuje antygen A, ani B, to oznacza, że mamy grupę krwi 0. Niektórzy ze specjalistów wskazują, że zależnie od tego z … zwiększa ryzyko nadwagi. To z kolei powoduje, że osoby z tą grupą krwi są bardziej narażone na miażdżycę i choroby serca. Częściej… więcej →

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    To jedno z częściej zlecanych badań. Morfologię krwi powinno się wykonywać raz w roku. Dzięki takiej regularności nie … z kolei jest ich za mało to ma to najprawdopodobniej związek z nagłą utratą krwi. Może to być spowodowane chociażby przez uraz. To … więcej →

  • Grupa krwi A , a nasze zdrowie

    4 marca 2014 12:38 →

    … ich rodzaje, odpowiednio A i B. Można mówić o czterech grupach krwi. Zależnie od wspomnianych antygenów mówimy o A, B, AB i 0. Ostatnia z … na tej oznaczonej literą A. Według danych, ta grupa krwi to około 30% populacji ludzi. Jej najważniejszą zaletą ma … więcej →

  • Dieta przy grupie krwi 0

    29 stycznia 2013 14:24 →

    …częste problemy związane z przemianą materii. Jednak osoby z grupą krwi 0 określa się często jako przywódców. Osoby takie powinny …przygotowywane ze zboża, a także roślin strączkowych. W przypadku grupy krwi 0 bardzo często nadwaga wynika właśnie z błędów … więcej →

  • Kto może zostać dawcą krwi

    17 maja 2011 09:41 →

    … wirusa HIV. Przeciwwskazaniem jest również m.in. cukrzyca, choroby krwi i nerek, gruźlica, nowotwory, padaczka i astma. Ankieta,… czasu aby się zregenerował. W okresie 7 dni przed pobraniem krwi nie należy umawiać się na żadne zabiegi chirurgiczne, … więcej →

  • [Internista] - K, 24 - wynik badań z krwi

    23 lipca 2014 03:40 →

    … do tej pory były wykonywane?[/b] Witam. Dziś odebrałam wyniki z krwi i nie ukrywam że zaniepokoil mnie wynik bilirubiny: 1,7 jeden. … tatuaż? [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Witam. Dziś odebrałam wyniki z krwi i nie ukrywam że zaniepokoil mnie … więcej →

  • [Hematolog] - M, 45 - wynik badań krwi

    23 lipca 2014 03:40 →

    … [b]Wiek:[/b] 45 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] Zrobiłem dzisiaj badanie kontrolne krwi i mam napisane ze Surowica Silnie Lipemiczna pozostałe wyniki morfologia,crp,ob,alat,aspat,amylaza w normie coś mi mówili w … więcej →

  • interpretacja morfologii krwi

    23 lipca 2014 03:40 →

    … MID [tys./ul] 0,40 GRA [tys./ul] 4,8 LYM% 33,1 MID% 4,1 GRA% 62,8 Rozmaz krwi obwodowej granulocyty pałeczkowate 0% (1-5) granulocyty … wcześniej odpisywałem, ale podałaś teraz dokładniejsze wyniki badań więc piszę jeszcze raz nadal w tym … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    23 lipca 2014 03:40 →

    Witam, bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników. Krwinki białe (WBC) 5,80 x10^3/ul Krwinki …PDW 10,6 MPV 9,8 P-LCR 23,1% Rozmaz mikroskopowy Granulocyty segmentowane 50% Granulocyty kwasochłonne 1% Limfocyty 47% Monocyty 2% OB po 1h 3mm… więcej →

  • interpretacja wyników badań u niemowlaka

    23 lipca 2895 13:57 →

    Witam, proszę o zinterpretowanie badań mojej 3 miesięcznej córki: leukocyty 7,4 erytrocyty 3,7 hemoglobina 9,9 hematokryt 30,4 MCV 82,22 (84-98) MCH 26,8 MCHC 32,6 (33-36,6) płytki krwi 419,1 limfocyty % 78,71 (20-70) limfocyty # 5,8 RDW-CV … więcej →

  • interpretacja badań

    23 lipca 2014 03:40 →

    …była 10,26 mam zawroty głowy i ostatio niskie ciśnienie w granicach 90/60/65 Odpowiedź: nie masz anemii, w zasadzie morfologia krwi jest w porządku, leukocyty są trochę obniżone, limfocyty procentowo wyższe a neutrofile niższe, ale nie na tyle aby … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi.

    23 lipca 2014 03:40 →

    Mam 16 lat i zrobiłem sobie badania krwi. Podaje niektóre wyniki i czekam na opinie co znaczą te podwyższone lub za małe wartości wartości. Neutrocyty 38,4% (norma 40,0- 75%) Limfocyty 45,20% (norma 21,0- 40,0%) Monocyty 11,6% (norma 3,0- 10,0%) … więcej →

  • Interpretacja wyników badań

    23 lipca 2014 03:40 →

    Witam, Mam 30 lat i od dłuższego czasu problemy z żołądkiem. Refluks i wymioty. Ostatnio jestem bardzo osłabiony. Zrobiłem badanie krwi i będę wdzięczny za interpretację: WBC: 5.1 RBC: 4.98 HGB: 14,6 HCT: 44.9 PLT: 153 PCT: 0.158 MCV: 90 MCH: … więcej →

  • Interpretacja Rozmazu krwi

    23 lipca 2014 03:40 →

    … w rozmazie wygląda to tak: granulocyty pałeczkowate – 1% granulocyty podzielone – 9% granulocyty kwasochłonne – 3% limfocyty – 87% Wyniki …zastój moczu w nerce lewej. Reszta OK. Proszę o interpretację wyników gdyż w internecie „możliwości” pasujących… więcej →

  • Interpretacja wyników badań

    23 lipca 2014 03:40 →

    Proszę o interpretacje wyników badań mojej 6 letniej córki Morfologia: WBC{tys/ul} 14,10 (5.00-14.50) RBC {mln/ul} 4,90 (4.00-5,20) HGB {g/dl} 13,60 (11.50-13.00) HCT %, 40,30… więcej →

Strona:
z
132