Wyniki wyszukiwania dla zapytania „helicobacter pylori jak czytać wynik krwi

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Zakażenie Helicobacter pylori

    1 grudnia 2008 08:50 →

    … żołądka i pierwotnych nieziarniczych chłoniaków. Bakterie z rodzaju Helicobacter są to Gram-ujemne, spiralne pałeczki posiadające wici. … dochodzi najczęściej już w dzieciństwie. JAK DZIAŁA HELICOBACTER PYLORI? Bakteria ta ma zdolność produkcji … więcej →

  • Niebezpieczna Helicobacter pylori

    8 kwietnia 2011 07:08 →

    … osób zakażonych nie dochodzi do rozwoju choroby). Jak wiadomo, Helicobacter pylori odpowiedzialna jest za 80 % przypadków choroby …, czyli odźwiernik, zakażenie następuje drogą pokarmową. Helicobacter pylori jest świetnie przystosowana do bytowania w … więcej →

  • Co wiemy o helicobacter pylori?

    5 marca 2013 14:22 →

    …. Nie zdajemy sobie również sprawy, jak duża jest liczba osób zakażonych … właśnie od tej ostatniej kwestii. Bakteria helicobacter pylori zaliczana jest do rodziny pałeczek… tej bakterii? Możliwości jest, podobnie jak w kwestii sposobu zarażenia, kilka dróg… więcej →

  • Jak pozbyć się cukru z diety?

    16 czerwca 2014 09:41 →

    …tego składnika w naszym jadłospisie? Po pierwsze, musimy nauczyć się czytać etykiety na których znajdują się informacje dotyczące składu… dostarczaliśmy go do organizmu w nadmiernej ilości. Niektóre produkty jak zostało wspomniane, na pierwszy rzut oka nie… więcej →

  • Jak dbać o naczynia krwionośne?

    11 lipca 2014 12:13 →

    Służą one do transportowania krwi w organizmie. Wyróżnia się trzy główne rodzaje naczyń krwionośnych: tętnice, żyły i naczynia włosowate. Wiele chorób atakuje właśnie je. Przykładowo zniszczyć mogą je zmiany miażdżycowe, czy zakrzepy. To z kolei ma ogromny… więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … (DIC) czas trombinowy jest nieoznaczalny. Prawidłowy wynik : 14 – 16s. Oznaczanie kurczliwości skrzepu Badanie stopnia … czynnika kontaktu, czas krzepnięcia krwi jest jednakowo długi w probówce szklanej jak i w silikonowej, ale ZAWSZE wydłużony … więcej →

  • Dieta przy grupie krwi 0

    29 stycznia 2013 14:24 →

    … 0 jest dość jasno określona (w sensie dostępnych produktów, jak i tych zakazanych). To dzięki konkretnemu jadłospisowi można schudnąć…. przemianę materii. To dość istotne przy tej grupie krwi, bo jak wspomniałem, często w tym wypadku występuje problemy z … więcej →

  • Jak uzupełnić trombocyty?

    18 lutego 2013 13:21 →

    Robimy sobie badanie krwi. Dostajemy wynik i diagnozę: Ma Pani/Pan za mało trombocytów. Co właściwie oznacza…innymi o zakażeniach wirusowych, takich jak zapalenie wątroby typu C, lub zakażenie bakterią Helicobacter pylori, która związana jest między innymi … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … lubiących aktywność fizyczną. Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają , że… poszczególne grupy ludzi (czym się zajmowały) i jak zdobywały pożywienie. To ta grupa krwi była pewnego rodzaju podstawą … więcej →

  • [Internista] - K, 24 - wynik badań z krwi

    21 sierpnia 2014 23:59 →

    … to są dolegliwości:[/b] Boleści pleców, środek i prawa część brzucha ,przemeczenie [b]Od jak dawna się pojawiają:[/b] Od ok 2 miesiecy [b]Jak …?[/b] Witam. Dziś odebrałam wyniki z krwi i nie ukrywam że zaniepokoil mnie wynik bilirubiny: 1,7 jeden. Mg/dl … więcej →

  • Amoksiklav a wynik beta HCG

    21 sierpnia 2014 23:59 →

    … antybiotyk Amoksiklav, na ulotce jest napisane,że może mieć wpływ na niektore badania krwi i moczu,moje pytanie czy ten antybiotyk ma wpływ na wynik badania beta HCG, a jesli tak to jaki czas po zakonczeniu kuracji … więcej →

  • BORELIOZA wynik testu jak odczytać

    21 sierpnia 2014 23:59 →

    lgM (S25) 9.01 RU/ml wynik ujemny<16 RU/ml.wynik wątpliwy;16-22RU/ml.wynik dodatni>=22 RU/ml.Interpretacja -UJEMNY.lgG (S21) >200 RU/ml wynik ujemny <16 RU/ml.wynik wątpliwy 16-22,wynik dodatni>=22.Interpretacja Dodatni. więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 29 - Interpretacja wyników badania krwi

    21 sierpnia 4253 14:08 →

    …MCH 31,7 pg MCHC 33,0 g/dl RDW 13,5% HDW 2,40 g/dl CHCM 32,1 g/dl CH 30,6 pg Płytki krwi 174 tys/ul MPV 14,6 fl PDW 56,7% PCT 0,25% MACRO + LPLT ++ W porównaniu do badania krwi sprzed 3 miesięcy i wcześniejszych z początku bieżącego roku -… więcej →

  • [Endokrynolog] - M, 32 - wynik badan krwi

    21 sierpnia 2014 23:59 →

    ….zrobiłem w tym celu badanie krwi.Oto wynik TSH 3 gen 1,55 i fT4 1,17.Czy wynik wskazuje na nadczynnosc? [b]Od jak dawna się pojawiają… 1 rok [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Badanie krwi TSH 3 gen. 1,55 [0.27-4.2] fT4 1,17 [0.93-1.7] więcej →

  • [Gastrolog] - M, 59 - Wynik Badania

    21 sierpnia 2014 23:59 →

    …,mialem 2 lata temu gastroskopie na helikobakter piroli,byl wycinek wynik ujemny poza nadzerka w przelyku,wykryto refluks,ale po … itp.Teraz jem wszystko wypuzniam sie normalnie ,nie mam biegunek,a wynik usg ze sciana jest nie ok.Prosze o pomoc.Z gory … więcej →

  • dyskopatia kręgosłupa, jak odczytać wynik CT czy już czas na operację

    21 sierpnia 2014 23:59 →

    … moczu głównie jak się zdenerwuję i krzycze na dzieci i jak myję głowe pod kranem i się zegnę w pół. To ostatni wynik tomografii kręgosłupa L-S. *** Szerokopodstawowe uwypuklenie krążków międzykręgowych na poziomie L3-L4, L4-L5… więcej →

  • Refluks, wrzody, bole, krew - jak szybko powstaja? jak walczyc?

    21 sierpnia 2014 23:59 →

    …zaczynam sie bac ze mi jzu nie pomaga tak jak kiiedys, chyba ze zbyt krotko go moze …rok „dorobilam” sie wrzodow? Czy warto powtarzac gastroskopie? Jak moge sobie do tego czasu pomoc… to krew hmm swieza, tzn taka jak ktos sie gdzies np skaleczy w palec. SKad… więcej →

  • helicobacter pylori

    21 sierpnia 1624 13:39 →

    … ja moge miec znow helikobaktera? Odpowiedź: takie dolegliwości jak bóle pod żebrami po lewej stronie czy uczucie ssania … wskazywać na problemy żołądkowe, może się do nich przyczyniać również Helicobacter pylori ale nie powiem Ci nic na pewno bez… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 18 - Jak schudnąć i jak pozbyć się owłosienia ???

    21 sierpnia 2014 23:59 →

    …:[/b] Nieregularne miesiączki, częste bóle krzyżowe, nadmierne owłosienie, nadwaga [b]Od jak dawna się pojawiają:[/b] od 2007 [b]Jak … stosowane?[/b] Diane 35, Siofor na zajście w ciążę [b]Kiedy to było? Jak długo trwało leczenie i czy była jakaś poprawa … więcej →

Strona:
z
1375