Wyniki wyszukiwania dla zapytania „glukoza w surowicy tabela

  • Glukoza

    19 marca 2008 14:30 →

    Glukoza – to węglowodan należący do cukrów prostych, jest podstawowym związkiem energetycznym dla organizmów, wykorzystywany jest do produkcji celulozy. Nadmierna ilość w organizmie powoduje otyłość oraz przyczynia się do chorób układu naczyniowo – … więcej →

  • Hiperlipoproteinemia

    13 maja 2008 09:13 →

    … cholesterolowych) czy wykonanie badań genetycznych. 50 – 70% obecnego w surowicy cholesterolu związane jest z frakcją beta-lipoprotein… trzustki wynika z ponadprzeciętnego wzrostu stężenia TG w surowicy i samostrawienia narządu), choroby nerek ( zespół… więcej →

  • Co to jest cukrzyca?

    5 maja 2008 10:03 →

    …o działaniu silnie hipoglikemizującym = obniżającym poziom glukozy w surowicy krwi), działa również na gospodarkę lipidową (lipogenetycznie…w mięśniach jest pod względem ilościowym najważniejszy. Glukoza jest transportowana do mięśni przez białko nośnikowe … więcej →

  • Badania w czasie ciąży

    22 lipca 2009 08:55 →

    … uwagę zwraca się na stężenie hemoglobiny bo może świadczyć ona o anemii. Glukoza w surowicy – to obowiązkowe badanie które wyklucza ewentualną cukrzycę, przeprowadza się je dwukrotnie. Odczyn Wassermanna – badanie wykrywa … więcej →

  • ODCHUDZANIE - RACJONALNE ŻYWIENIE!!

    24 września 2009 17:10 →

    … oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz. GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp. …, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to: GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Powoduje otyłość oraz … więcej →

  • Cholesterol dobry i zły

    27 maja 2008 09:18 →

    …tkanki tłuszczowej, cholesterol od tkanek do wątroby itd. 50 – 70% obecnego w surowicy cholesterolu związane jest z frakcją beta-lipoprotein (… VLDL przez hepatocyty oraz wzrost stężenia LD w surowicy [ powstaje m.in. z VLDL]. Leczeniem z wyboru jest dieta … więcej →

  • Walina, leucyna i izoleucyna

    10 czerwca 2008 08:22 →

    …komórki mózgowe uzyskuje energię przeprowadzając glikolizę beztlenowa – glukoza jest niezbędnym elementem sprawnego funkcjonowania komórek… propionylo-CoA, w efekcie występuje wysokie stężenie propionianu w surowicy krwi co może grozić wystąpieniem kwasicy … więcej →

  • Przemiany aminokwasów

    2 lipca 2008 09:15 →

    …, ale zawsze prowadza do hiperamonemii (podwyższenia stężenia amoniaku w surowicy krwi). Całkowity brak jakiegoś enzymu prowadzi do … biosyntezę pirymidyn (występuje podwyższenie stężenia kwasu orotowego w surowicy krwi oraz w moczu). Stałym objawem jest … więcej →

  • Niepowodzenia ginekologiczne a zespół antyfosfolipidowy

    7 sierpnia 2008 08:49 →

    … antykoagulantu toczniowego w osoczu -obecność przeciwciał antykardiolipinowych w surowicy lub osoczu - obecność przeciwciał przeciw β2-glikoproteinie I w surowicy lub osoczu U nieleczonych kobiet z zespołem antyfosfolipidowym częstość utraty ciąży … więcej →

  • Metabolizm mięśnia sercowego

    8 września 2008 08:21 →

    … o silnym jego niedotlenieniu. Substraty energetyczne mięśnia sercowego są to glukoza, wolne kwasy tłuszczowe, kwas mlekowy i ciała ketonowe… bardzo niski. Wynika z tego, że głównym substratem jest glukoza. W przypadku kiedy zawartość glukozy we krwi spada … więcej →

  • glukoza poobciążeniu 75g

    17 kwietnia 2014 21:20 →

    … na czczo …….76 mg% glikoza po 1 godz……..134mg% glikoza po 2 godz……..159 mg% czy taki wynik jest prawidłowy czy jet możliwe aby glukoza po 2 godz była wyższa od glukozy po 1godzinie czy nie wystąpiła pomyłka…bardzo proszę o odpowiedź więcej →

  • [Hematolog] - M, 26 - Podwyzszony Choleserol Glukoza i LYM%

    17 kwietnia 2014 21:20 →

    … i Morfologie i niepokoja mnie wyniki… Cholesterol 272mg/dl Glukoza 102mg/dl C59 OB Po 1 Godzinie 4mm C53.3 Morfologia DIFF 3… i Morfologie i niepokoja mnie wyniki… Cholesterol 272mg/dl Glukoza 102mg/dl C59 OB Po 1 Godzinie 4mm C53.3 Morfologia … więcej →

  • Glukoza Badanie

    17 kwietnia 2014 21:20 →

    …chipochondryczka robie sobie od czasu do czasu rozne badania dzisiaj robilam proby watrobowe i glukoze … alat 20 , Aspat 21 bilirubina 0,89 glukoza 109 i moje pytanie brzmi czy to jest ok ?? badanie wykonywalam po 8 rano bardzo sie denerwowalam budzilam … więcej →

  • Glukoza

    17 kwietnia 2014 21:20 →

    … serca, nie biorę leków na serce, ale boję się, że ta glukoza może jakoś źle zadziałać na serce. Czy muszę …cukru we krwi, a potem w razie nieprawidłowości dopiero badanie z glukozą. Czytałam w internecie, że w grupie najniższego ryzyka badania przesiewowe … więcej →

  • [Radiolog] - K, 74 - złe wyniki badań, podwyższony cholerterol, kreatynina, glukoza

    17 kwietnia 2014 21:20 →

    … do tej pory były wykonywane?[/b] biochemia, ob, morfologia, mocz [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] za wysokie: glukoza 5,8 [3,3-5,5] kreatynina 106 [44-80] cholesterol 8,26 [3 - 5] dodatkowo liczne kryształy kwasu moczowego i bardzo liczne … więcej →

  • [Reumatolog] - K, 56 - wyniki badań: RF 80,70, CRP 1,11, glukoza 110

    17 kwietnia 2014 21:20 →

    … nasiliły się z początkiem sierpnia br i tak trwa, najgorzej było jak nie mogłam podnieść prawej nogi – była jakby z ołowiu, pomagałam sobie rękami. [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] wyniki badań: RF 80,70, CRP 1,11, glukoza 110 więcej →

  • glukoza we krwi

    17 kwietnia 2014 21:20 →

    prawidłowe normy dla zdrowego człowieka więcej →

  • Wysoki poziom żelaza w surowicy krwi

    17 kwietnia 2014 21:20 →

    Odebrałam dzisiaj wyniki krwi i zaniepokoił mnie wynik żelaza 274 przy normie 50-170. Mam 59 lat nie biorę żadnych leków. Robiłam badania tarczycy – były w normie, leukocyty poniżej normy 3,11. Co może być przyczyną takich wyników więcej →

  • [Diabetolog] - K, 40 - wysoka glukoza

    17 kwietnia 2014 21:20 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Diabetolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 40 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] glukophage 850 2 razy dziennie 1 [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś… więcej →

  • Analiza Wyników (mocz + morfologia)

    17 kwietnia 2014 21:20 →

    …Bilirubina całkowita Wynik w surowicy 0,3 mg/dl Cholesterol całkowity Wynik w surowicy 199 mg/dl Glukoza Glukoza 78 BAS# – bazocyty 0,03 tys/μl 0,05 1,95 L – Czy zaniżone Bazocyty przy licznej florze… więcej →

Strona:
z
53