Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ggtp wysokie

  • Zabójcy w twojej kuchni

    27 stycznia 2010 13:25 →

    … Europejskiej ujawnił, że dzieci narażone są na potencjalnie wysokie stężenie substancji chemicznych zaburzających pracę… więcej →

  • Magiczny pomidor

    8 lutego 2010 13:53 →

    … we krwi, statyn. Pomidory posiadają do tego wysokie dawki beta-karotenu, przeciwutleniacza wspierającego układ… więcej →

  • Przedłużanie włosów

    11 marca 2010 12:21 →

    … głównym minusem jest brak odporności na wysokie temperatury co oznacza niemożności stosowania suszarek… więcej →

  • Samotność naraża na nadciśnienie

    19 marca 2010 09:54 →

    Samotni ludzie są narażeni na wysokie ciśnienie krwi. Z czasem przewlekłe uczucie … więcej →

  • Dlaczego poziom cholesterolu jest ważny?

    22 listopada 2010 13:03 →

    … do tego dojdą dodatkowe czynniki ryzyka (np. wysokie ciśnienie krwi czy cukrzyca) ryzyko… więcej →

  • Dlaczego warto ćwiczyć?

    9 grudnia 2010 12:40 →

    … i zapobiega takim problemom jak otyłość, wysokie ciśnienie, wysoki poziom cholesterolu, siedzący… więcej →

  • Nowotwór piersi

    13 stycznia 2011 10:52 →

    … nowotworu piersi Niektóre kobiety mają wysokie ryzyko zachorowania ponieważ odziedziczyły zmiany… więcej →

  • Indeks glikemiczny a dieta

    4 lutego 2011 09:12 →

    … bagietek czy ziemniaków (gotowane- 70 IG), wystarczy, że wysokie IG tych produktów obniżymy produktami z niskim… więcej →

  • Diety wysokobiałkowe skuteczniejsze?

    8 lutego 2011 08:40 →

    … IG – białe pieczywo, gotowane ziemniaki). Po trzecie – wysokie SDD (swoiste dynamiczne działanie pokarmów… więcej →

  • Jak poradzić sobie z grzybicą

    8 lutego 2011 14:16 →

    …. Szczególnie w okresie letnim, kiedy są dość wysokie temperatury, a nasze ciało narażone jest… więcej →

  • [Pneumonolog (pulmonolog)] - K, 21 - Wysokie tętno i inne po lekach rozszerzających oskrzela.

    24 listopada 2014 13:18 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Pneumonolog (pulmonolog) [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 21 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] Astma [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] Nebbud, Oxodil… więcej →

  • [Kardiolog] - M, 47 - wysokie cisnienie

    24 listopada 2014 13:18 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Kardiolog [b]Płeć:[/b] mężczyzna [b]Wiek:[/b] 47 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to… więcej →

  • [Kardiolog] - K, 35 - wysokie cisnienie i puls

    24 listopada 2014 13:18 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Kardiolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 35 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] tak dyskopatia calosci kregoslupa [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] … więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - M, 33 - wysokie trójglicerydy

    24 listopada 2014 13:18 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Lekarz rodzinny [b]Płeć:[/b] mężczyzna [b]Wiek:[/b] 33 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]… więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 24 - Wysokie OB

    24 listopada 2014 13:18 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Lekarz rodzinny [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 24 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] nerwica natrectw [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] fevarin. I … więcej →

  • Niby nadciśnienie. Leczyć czy nie?

    24 listopada 2014 13:18 →

    …kilka tygodni, okazało się, że mam za wysokie ciśnienie (jakie dokładnie nie pamiętam… brać. Po powrocie ciśnienie bywało za wysokie (do 160/120) ale bywało też…i zapisywać, powiedziała, że jak częściej będzie za wysokie to trzeba będzie dać coś obniżającego… więcej →

  • [Hepatolog] - K, 27 - Test HEp-2

    24 listopada 2014 13:18 →

    … pory były wykonywane?[/b] Proby watrobowe, GGTP, test HEp-2, test combi (ama… wyniki wykonanych badań?[/b] Wysokie: Alt 468 Ast 212 GGTP 72 Test HE-2 wynik… więcej →

  • Marskość wątroby? Żółtaczka...

    24 listopada 2014 13:18 →

    …- 75 (45-122) Amylaza – 58 (0-100) CK – 66 (24-204) GGTP – 26 (11-50) Lipaza – 32 (13-60) CRP – 0,6 (<5) ...72 (45-122) Amylaza - 57 (0-100) GGTP – 28 (11-50) LDH – 351 (… z dnia 01.04.2012 Bilirubina – 1,50 (0,00-1,20) ! GGTP – 41 – (11-49) Aspat – 23 (0-40)… więcej →

  • [Hematolog] - K, 22 - Interpretacja wyników badań

    24 listopada 2014 13:18 →

    …:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Interpretacja wyników \ wysokie zelazo i niskie OB [b]Jakie były wyniki… 9 U/l wart. ref. 5 – 33 U/l ASPAT 19 U/l wart. ref.: 5 – 32 U/l GGTP 14 U/L wart.ref.: kobiety 5 – 36 U/L wart.ref… więcej →

  • Trzustka, żołądek, wątroba? Pomocy!

    24 listopada 2014 13:18 →

    …zrobiłem ALAT,AsPAT,Bilirubinę i GGTP. Najpierw był podwyższone nieznacznie …(odpowiednio 68 i 46- norma do 40) podwyższony był GGTP (52-norma do 26), bilirubina na granicy (1,2 norma 1,2)…. były w normie ALAT,AsPAT i GGTP wróciły do normy. W rozmazie krwi… więcej →

Strona:
z
44