Wyniki wyszukiwania dla zapytania „fsh lh estradiol

  • Ludzkie hormony

    17 kwietnia 2008 14:21 →

    … co zwiększa widzialnie jej hormonów - hormon folikulotropowy FSH – u kobiet powoduje dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych natomiast u … seksualne a także rozrost błony śluzowej macicy. - estradiol – podobne działanie do estronu - estriol – wzrost jego … więcej →

  • Co to jest hirsutyzm

    12 sierpnia 2008 10:11 →

    …na wydzielane w normalnym stężeniu androgeny. Badania Przede wszystkim trzeba przeprowadzić badania stężenia hormonów (estradiol, progesteron, testosteron, PRL, gonadotropiny) w odpowiednich dniach okresu oraz określić kiedy pojawiło się owłosienie i… więcej →

  • Estrogen u kobiet

    14 stycznia 2009 10:23 →

    … Kristina Durante odkryła, że kobiety czują się atrakcyjnie wtedy kiedy mają wysoki poziom estrogenu znanego jako estradiol, i wykorzystują to uczucie. Filtrują, całują się i angażują w romanse znacznie chętniej niż kobiety z niskim poziomem estrogenu. … więcej →

  • H jak hormony

    21 marca 2011 08:24 →

    … – hormon wydzielany przez przysadkę mózgową, pobudza wzrost piersi u kobiet podczas ciąży oraz wywołuje laktacje. FSH – hormon wytwarzany przez przedni płat przysadki mózgowej, pobudza rozwój i dojrzewanie pęcherzyka Graffa oraz wytwarzanie estrogenów… więcej →

  • Niewielki gruczoł, wielka rola

    9 stycznia 2012 09:27 →

    … hormonów. Wydziela on między innymi: prolaktynę (ważną dla karmiących matek), TSH (pobudza tarczycę do prawidłowego funkcjonowania), FSH (ten z kolei jest niezmiernie istotny dla rozwoju płciowego mężczyzn i kobiet). Dodatkowo przednia część przysadki … więcej →

  • Czym jest prolaktyna?

    20 marca 2014 08:08 →

    … laktacji. U kobiet karmiących hormon to ma jeszcze jedno zadanie. Hamuje on wydzielanie między innymi FSH i LH. Są to odpowiednio hormon folikulotropowy i luteinizujący. To powoduje blokowanie menstruacji i owulacji. Sytuacja ta dotyczy zwłaszcza … więcej →

  • Niepłodność kobiet

    5 czerwca 2008 08:47 →

    … regulujące proces tworzenia pęcherzyków jajnikowych z uśpionych oocytów i owulację:hormon luteinizujący (LH) oraz hormon falikulotropowy (FSH), stymulujący wzrost pęcherzyków jajnikowych. Zwykle jeden z takich pęcherzyków rośnie szybciej od innych i w … więcej →

  • Prośba o interpretację wyników hormonów z 3dc: FSH, LH, E2

    22 października 2014 14:10 →

    …cyklu. Z tego co widzę mam wyczerpującą się rezerwę jajnikową. Podwyższone FSH oraz estradiol, wysokie LH. Czy tak mam ten wynik interpretować? Staram się o dziecko z partnerem od roku.. bezskutecznie… Przebywam … więcej →

  • Stosunek lh do fsh- proszę o pomoc!

    22 października 5677 13:45 →

    …W drugim dniu cyklu wykonywałam badania lh , fsh i prolaktyne. Oto wyniki: FSH 7.10 mlU/ml faza folikularna (3.5-12.5)… wyniki mieszczą się w normie. Martwi mnie jednak stosunek lh do fsh, ponieważ wychodzi 0.5 Czy z powyższych badan można wywnioskować, … więcej →

  • LH

    22 października 2014 14:10 →

    … .Mam 52lata.moje wyniki LH to73 IU/L. przy normie /11,3-39.8/ natomiast Fsh 160 norma/21,7 do153.0/ Estradiol w normie.O czym mogą swiadczyc te wyniki? Dodam że zmienia mi się sylwetka ciała.i mam szereg … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 41 - Prosze o podanie przyczyny wysokiego FSH i czy to może być przyczyną tycia.

    22 października 2014 14:10 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Endokrynolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 41 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie … więcej →

  • proszę o ineterpretację FSH i estradiolu

    22 października 2014 14:10 →

    … miesiączki więc poszłam do lekarza, który skierował mnie na badanie FSH i estradiolu ( podejrzewa, że weszłam w fazę klimakterium). Zrobiłam badanie w 68 dniu cyklu i oto wyniki : FSH 5,51 mlU/ml oraz estradiol 110 pg/ml. Najgorsze jest to, że … więcej →

  • [Ginekolog] - K, 28 - Bardzo proszę o interpretacje wyników badań

    22 października 2014 14:10 →

    … normy są dla fazy folikularnej FSH 2,81[mIU/ml] norma (3,35 – 21,63) LH 8,03 [mIU/ml] norma (2,39 – 6,60) Estradiol 450 [pg/ml] norma (21… norma (9,06 -74,24) Faza lutealna norma (0,90 – 9,33) Estradiol Faza owulacyjna norma (38 -649) Faza … więcej →

  • Interpretacja Badań Hormonalnych

    22 października 0428 13:30 →

    …powodu nieregularnych miesiączek proszę o sprawdzenie wyników estradiolu, FSH, LH oraz Progesteronu. Miesiączkę ostatnią miałam 14lutego, badania zostały wykonane 21lutego. 1. Estradiol 55.00 pg/mL norma: środek cyklu 38.0-649 faza folikularna:… więcej →

  • Problemy hormonalne/nadciśnienie/PCO

    22 października 8803 13:34 →

    Mam 18 lat, 4 lata temu zdiagnozowano u mnie nadciśnienie tętnicze. Nie stwierdzono żadnej przyczyny tejże choroby. Od tamtej pory przyjmuje 12,5 mg dawki Betalocu. Lek zbija ciśnienie, ale nie pomaga na moje bóle głowy. Od ok. 3 lat mam hirsutyzm i … więcej →

  • [Ginekolog] - K, 18 - Wyniki badań hormonalnych, lek glucophage xr i syndi 35.

    22 października 2014 14:10 →

    … hormonalna (od 3 dnia cyklu) Badania hormonalne/04.02.14r./:Estradiol (E2) – godz.17 – 43,97 pg/ml(norma:18,9-246,7) LH – godz. 6 – 0,60 mlU/ml (norma…24h] oraz 17-OHCS wynik: 4,9 [mg/24h], DZM [ml] 1600 Tak, FSH – godz. 6 – 4,15mlu/ml(norma:2,5-10,2) więcej →

  • ciągłe puchnięcie, wzrost wagi

    22 października 2014 14:10 →

    … z tarczycą, morfologia też dobra. Hormony- prolaktyna, progesteron, testosteron, LH, FSH, Estradiol i kortyzol- w normie. Jedyne co stwierdzono to niewydolność pierwotna zastawek żylnych, ale nie jest w zaawansowanym stadium i … więcej →

Strona:
z
9