Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ferrytyna

  • Ferrytyna

    19 marca 2008 13:23 →

    Ferrytyna – to białko odpowiadające za gromadzenie żelaza w organizmie. … więcej →

  • Anemia (niedokrwistość)

    5 maja 2008 11:05 →

    …), Kolejne, szczegółowe badania: – żelazo, – transferryna, – ferrytyna, – całkowita zdolność surowicy do wiązania żelaza… więcej →

  • Badania kontrolne - żelazo

    15 czerwca 2011 10:49 →

    … hemowych należą również enzymy: hemosyderyna, ferrytyna i transferyna. Prawidłowe stężenie kationów żelaza… więcej →

  • ferrytyna

    21 lipca 2017 22:50 →

    ferrytyna 12,5 (10-291) czy ja nie mam jej za mało? więcej →

  • Morfologia + Ferrytyna i B12

    21 lipca 2017 22:50 →

    … 15.4 (9-17) ! P-LCR 42.2 (13-43) ! NEU 2.16 (2,25-7,35) L Ferrytyna 64 ng/ml 22-322 14% Witamina B12 340 pg/ml 211-911… więcej →

  • bardzo niskie żelazo i ferrytyna

    21 lipca 2017 22:50 →

    … 23,9 MCHC 32,4 RDW 18,5 PLT 408,0 MPV 8,8 FE 5,0 Ferrytyna 3,55 więcej →

  • żelazo 24.7 ug/dl i ferrytyna 4.46 ng/ml

    21 lipca 2017 22:50 →

    Witam, co może być przyczyną takich wyników biorąc pod uwagę fakt, że od kilku miesięcy przyjmuję witaminy, które mają 300% żelaza??? Pozostałe wyniki w załączniku. Mam 32 lata, objawy: senność, bóle i skurcze mięśni, zawroty głowy, zaburzenia widzenia, … więcej →

  • anemia a ferrytyna

    21 lipca 2017 22:50 →

    W morfologii robionej w kwietniu moja hemoglobina wynosiła 7,8 g/dl, hematokryt 26%, MCV 74fl, stwierdzono anizocytozę, polikolilocytozę, hipochromatozę oraz ziarnistość toksyczną w granulocytach. Pozostałe wyniki morfologii są w normie, biochemiczne (… więcej →

  • Ferrytyna

    21 lipca 2017 22:50 →

    Witam, Mój tato ma 65lat dostał się do programu prowadzonego przez jedną Panią Doktor z Wrocławia. Dostał powiadomienie o badaniach, które zostaną mu bezpłatnie wykoanane. Została mu pobrana krew w ilości 6ściu próbek. Po ok. tygodniu dostaliśmy pierwsze … więcej →

  • [Internista] - K, 44 - niska ferrytyna

    21 lipca 2017 22:50 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Internista [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 44 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które … więcej →

  • nawracajaca anemia

    21 lipca 2017 22:50 →

    … po odstawieniu żelaza zrobiłam mu wyniki i niestety ferrytyna spadala mu z 55 na 13 ,transferyna 328 mg/dl(jest podwyższona… to ,poniewaz jezeli bedzie spadała dalej ferrytyna to nastąpi póznie znowu anemia.Czym… więcej →

  • ANEMIA ?? JAKA ??

    21 lipca 2017 22:50 →

    … hemoglobina i MCV Transferyna obniżona Podwyższona Ferrytyna Żelazo i B12 w normie Obniżone Limfocyty…,50 pg/ml 191,00 663,00 H Żelazo Żelazo 90,0 µg/dl 61,0 157,0 N Ferrytyna Ferrytyna 344,88 ng/ml 21,81 274,66 H ALT ALT 18 U/l 10 41 N Glukoza… więcej →

  • wyniki

    21 lipca 2017 22:50 →

    Bardzo proszę o analizę wyników. Mam 37 lat. Leukocyty i erytrocyty mam w normie. Hemoglobinę mam 4,8 przy normie 7,5-10. Ferrytyna 3ng/ml przy normie 10-160. Co znaczy ta ferrytyna, proszę mi wyjaśnić czy mogę sama się z tego wyleczyć. więcej →

Strona:
z
4