Wyniki wyszukiwania dla zapytania „eo bazo mono podwyższone

  • Co to jest cukrzyca?

    5 maja 2008 10:03 →

    … kwasicy ketonowej dodatkowo występuje ketonuria (podwyższone stężenie ciał ketonowych w moczu) oraz…. Pacjenci z cukrzycą typu II mogą mieć podwyższone, prawidłowe lub obniżone stężenie insuliny… więcej →

  • Praca przed komputerem

    15 września 2008 08:28 →

    …, może powodować, że będziemy mieli także podwyższone ciśnienie oraz cierpieć z powodu sztywnej… zwanych hormonów stresu. Jeżeli ich podwyższone stężenie utrzymuje się na stałym poziomie… więcej →

  • Dobre i złe tłuszcze

    30 listopada 2010 11:47 →

    … i Trans oraz ich lepsze siostry Mono i Poli. Sprawdź jakie są ich ulubione… Nazywam się Mon, to skrót od tłuszczy Mono czyli Jednonienasyconych. Jeżeli poszukujesz porady… więcej →

  • Dehydrogenaza mlecznowa

    8 czerwca 2011 13:08 →

    … zapalenie wątroby oraz nowotwory wątroby. Podwyższone stężenie tej dehydrogenazy jest również… w okresie od drugiego do trzeciego roku życia, podwyższone wartości dehydrogenazy mleczanowej są zjawiskiem naturalnym… więcej →

  • Kinaza kreatynowa

    13 czerwca 2011 12:30 →

    … zespole zmiażdżenia mięśni, dystrofii mięśniowej. Podwyższone parametry CK stwierdza się też w krwawieniu… (stężenie CK podwyższa się do 1850 U/I). Ponadto podwyższone stężenie kinazy kreatynowej mogą wywołać… więcej →

  • Kreatynina w organizmie - zagrożenia

    25 marca 2014 12:40 →

    … w organizmie mają wpływ wymioty. Wartości podwyższone, które zostaną oznaczone w czasie badania… może być ostra niewydolność nerek. Podwyższone wartości kreatyniny mogą wskazywać również… więcej →

  • Enzymy wątrobowe

    19 marca 2008 12:18 →

    … przebieg. O nieprawidłowych czynnościach wątroby świadczą podwyższone enzymy AIAT, AspAT, GGTP. więcej →

  • Transferryna

    6 maja 2008 08:38 →

    … i osób z niedoborem żelaza wartości transferryny są podwyższone. Przyczyną zmniejszenia stężenia transferryny są ostre… więcej →

  • Choroby i wady serca

    26 maja 2008 08:49 →

    … przed 60. rokiem życia. Ryzyko zwiększa podwyższone ciśnienie tętnicze, wysoki poziom cholesterolu… więcej →

  • Herbata rooibos

    11 czerwca 2008 15:08 →

    … system nerwowy leczy zaburzenia snu i podwyższone ciśnienie. Leczy wymioty, nudności i zgagę… więcej →

  • [Hematolog] - M, 35 - Podwyższone inne(EO,Bazo,MONO)

    27 listopada 2014 09:06 →

    … proszę napisać czy na te podwyższone wyniki ma wpływ łuszczyca? Leukocyty…tys/ul 150-390 Limfocyty : 33,5% 25-40 inne (Eo,Bazo,Mono) 20,5 % 3-13 Neutrofie: 46 % 50-70… Limfocyty :1,9 tys/ul 1-4 Inne (Eo,Bazo,Mono) :1,2 tys/ul 02-1 Neutrofile:2,6tys/ul… więcej →

  • [Hematolog] - M, 32 - Podwyższone wyniki

    27 listopada 2014 09:06 →

    … to są dolegliwości:[/b] Czerwiec Eo Bazo Mono % 12,9 norma 1-12 Październik Eo Bazo Mono% 13,90 norma 1-12 Październik Mono 11,1% norma 2-10… więcej →

  • podwyższone limfocyty

    27 listopada 3800 13:18 →

    mój 12 letni syn w morfologi ma podwyższone limfocyty% oraz Inne(Eo,Bazo,Mono) i rozmaz krwi Gran.segmentowane za mało Gran.kwasochłonne i Limfocyty za dużo. OB 13 i ASO 200. Co to może oznaczać? Proszę o pomoc. Dziekuję. więcej →

  • [Analityk] - K, 18 - morfologia- podwyższone EO

    27 listopada 8884 14:07 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Analityk [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 18 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są… więcej →

  • podwyższone mono%

    27 listopada 2014 09:06 →

    Witam, od ponad roku mam podwyższone MONO% (od 13 do 18), a także od jakiś 4 lat niskie PLT. … więcej →

  • Podwyższone MONO

    27 listopada 2014 09:06 →

    Witam. Ostatnio robiłam morfologię. Mam podwyższone MONO (9,9%) Czy to może oznaczać jakąś poważną chorobę? Można coś z tego wywnioskować? więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - Ciągłe podwyższone próby wątrobowe

    27 listopada 2014 09:06 →

    … [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT… wykonanych badań?[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 26 - PODWYŻSZONE ATPO

    27 listopada 2014 09:06 →

    … to są dolegliwości:[/b] Z wyników krwi wynika, że mam podwyższone ATPO na poziomie 98,3 U/ml, gdzie norma jest… mam w normie). O czym może świadczyć podwyższone ATPO przy pozostałych prawidłowych wynikach? więcej →

  • [Pediatra] - M, 0 - noworodek podwyższone MCH

    27 listopada 2014 09:06 →

    … +mocz. Wyniki moczu są dobre, w krwi podwyższone jest MCH i wynosi 35 (zakres jest… [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] podwyższone MCH do 35 więcej →

  • podwyższone d dimery

    27 listopada 2014 09:06 →

    … zapalny. Czy może to mieć wpływ na podwyższone d dimery? Bardzo proszę o odpowiedź. Dodam… więcej →

Strona:
z
40