Wyniki wyszukiwania dla zapytania „eGFR ponad normą

  • Grypa kosztuje Polskę ponad 600 milionów rocznie

    11 września 2012 13:17 →

    … polska gospodarka traci każdego roku ponad 600 milionów złotych. Prof. … pogrypowych wyłącznie wśród osób pracujących to ponad 600 milionów zł. Eksperci uzgodnili, że, …części populacji. „Koszt roczny w wysokości ponad 600 milionów złotych, jaki powstaje… więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … wody powoduje zmniejszenie czynnika hematokrytowego. NORMA: mężczyźni: 40 – 52% (0,40 – 0,52) kobiety: 37 – 47% (0,37 – 0,47) OB (opad …objętość krwinki (MCHC = (Hb[g/100ml]/Ht) *100). NORMA: 31 – 38% Zmniejszenie wartości jest charakterystyczne … więcej →

  • Zdrowie zależy od nas

    17 września 2008 08:40 →

    …o naszej kondycji zdrowotnej. Otóż w ponad 50 procentach stan naszego zdrowia zależy…świecie 52 mln ludzi, z tego najwięcej – ponad 24 mln – na choroby układu krążenia, …i inne schorzenia przewlekle. Rocznie na świecie ponad 10 mln ludzi umiera na raka, … więcej →

  • Witaminy A i C

    26 listopada 2008 08:30 →

    …podroby, np. wątroba (w 90 g jest jej ponad 2,5 mg) i wzbogacone mleko (by się o tym…: Bardzo duże dawki witaminy C – ponad 2 g dziennie – mogą spowodować rozwolnienie… że stężenie witaminy E u osób zażywających ponad 220 mg witaminy C dziennie jest o … więcej →

  • Nowy lek na młodzieńcze idiopatyczne zapalenie stawów

    4 sierpnia 2011 09:57 →

    RoACTEMRA została w Europie dopuszczona do stosowania u dzieci z rzadką i ciężką postacią zapalenia stawów. Lek ten stwarza nowe możliwości leczenia uogólnionej postaci młodzieńczego idiopatycznego zapalenia stawów (uMIZS). Dotychczas dzieci z tą postacią … więcej →

  • Hiperlipoproteinemia

    13 maja 2008 09:13 →

    … receptor. W stanach fizjologicznych ponad 70% receptorów dla LDL jest… co stężenie cholesterolu jest bardzo duże (ponad 12,93 – 25,86 mmol/l = 500 – 1000mg%), …u chorych zaś z polimorfizmem apo-E ponad 70% cholesterolu pokarmowego). Następstwem wzmożonego … więcej →

  • Witaminy z grupy B

    18 kwietnia 2008 14:41 →

    …pirydoksyna których ogromne ilości (ponad 100-200 razy większe niż…w razie jej braku zostanie upośledzone ponad 50 procesów zachodzących w organizmie (przetwarzanie… Pirydoksyna (B6) – ma wpływ na tworzenie ponad 60 enzymów, jej najważniejszą funkcją jest… więcej →

  • Choroby palaczy

    3 września 2008 08:24 →

    … kobiet w Polsce nałogowo pali papierosy • Ponad 10 milionów Polaków pali ok. 20 sztuk … wręcz dzieci) zaczyna palenie • Ponad 40% nałogowych palaczy umrze przed 65… prawie 4000 związków chemicznych z czego ponad 40 to substancje rakotwórcze zawartych w … więcej →

  • Olejek z drzewa herbacianego i olej lniany

    12 listopada 2008 08:19 →

    … nim ponownie – roczna produkcja wynosi ponad 700 ton. Właściwości olejku z drzewa… o leczniczych właściwościach, jest uprawiany już od ponad 7 tysięcy lat. Olej lniany jest… łyżka oleju zawiera zaledwie nieco ponad 100 kcal. Nie wolno jednak… więcej →

  • Witamina B6 i B12

    27 listopada 2008 08:30 →

    … jest witamina B6? Witamina B6 pełni w organizmie ponad 100 różnych funkcji. Przede wszystkim…. NADMIAR: Duże dawki witaminy B6 (ponad 2 g dziennie), przyjmowane przez dłuższy… mieć długotrwale zażywanie mniejszych dawek (ponad 200 mg dziennie). Na szczęście… więcej →

  • ALAT i ASPAT mocno ponad normę, seria badań, różne wyniki

    17 sierpnia 2017 11:37 →

    … zdarzyło mi się zjeść 3 batony i wypić ponad pół litra napoju (ogólnie co noc… wyniki: Glukoza = 94 (norma 70-105) Kreatynina = 1,27 (norma 0,70-1,40) ALAT = 92 (norma <=40) ASPAT = 104 (norma 5-34) Jutro… więcej →

  • Wynik eGFR

    17 sierpnia 2017 11:37 →

    … kreatyniny i zrobiono mi również ww wskaźnik eGFR. Wyniki: kreatynina – 0.37 mg/dl (0.6 – 1.1) eGFR – 228.40 ml/min/1.73m^2 (&gt…;60) W internecie, zaciekawiona co to jest ten eGFR, sprawdziłam i widzę ,że norma to 90 – 120. Czy to znaczy, że coś… więcej →

  • [Nefrolog] - K, 32 - Interpretacja wyniku Kreatynina i eGFR

    17 sierpnia 2017 11:37 →

    …dolegliwości:[/b] Interpretacja wyniku Kreatynina i eGFR [b]Jakie badania do tej pory … normy: Kreatynina 1,04 mg/dl (norma wskazana na wyniku to 0.9) eGFR >60 cholesterol lekko podniesiony mg/dl … i eGFR nie jest w normie) Czy ta norma odbiega znacznie… więcej →

  • Bóle łopatki u sportowca ponad rok - pomocy.

    17 sierpnia 2017 11:37 →

    … sportowcem amatorem (startującym w wielu zawodach). Od ponad roku mam duże problemy z łopatką… nic specjalnego nie widzieli na prześwietleniu. Ponad miesiąc chodziłem na rehabilitację i też nic… więcej →

  • egfr

    17 sierpnia 2017 11:37 →

    … ciężaru właściwego moczu i kreatyniny, a w zasadzie eGFR. Chodzi o to, że raz są prawidłowe, a raz niezupełnie… b/z poza ciężarem właściwym 1,0kg/l, kreatynina 1,1,a eGFR 126,26 ml/min. Sama nie wiem… więcej →

  • niski poziom eGFR

    17 sierpnia 2017 11:37 →

    witam serdecznie może mi ktoś pomorze mam dziwne wyniki krwi;eGFR mam 68,3 ml/min1.73m^2 triglicerydy w surowicy mam 33mg/dl potas mam 5,4 mmol/l inne warości keratynina krwinki biale czerwon oB ASO w normie co to znaczy czy to może być ciąża więcej →

  • niski eGFR

    17 sierpnia 2017 11:37 →

    … morfologii krwi w normie, jedynie kreatynina 1,11 (norma laboratorium do 0,9) i eGFR 0,58 (norma laboratorium od 75). Ob 18, cholesterol 206, badanie… więcej →

  • Dziwna gorączka od ponad 2 tygodni. Co się ze mną dzieje?

    17 sierpnia 2017 11:37 →

    … szybko (dosłownie w ciągu paru minut do ponad 40st) po godzinie/dwóch sama spada… więcej →

  • eGFR

    17 sierpnia 2017 11:37 →

    inerpretacja badań eGFR więcej →

  • ponad 2 tygodniowy bardzo mocny kaszel + bolące żebro

    17 sierpnia 2017 11:37 →

    Witam od ponad dwóch tygodni męczy mnie kaszel…. więcej →

Strona:
z
140