Wyniki wyszukiwania dla zapytania „eGFR normy

  • Cała prawda o pieniądzach

    26 marca 2009 14:55 →

    … zachowań. Do tych zachowań należą normy towarzyskie, które są ciepłe, niejasne…współpracy. Kolejnym zestawem zachowań są normy rynkowe, obracające się wokół pieniędzy…smaczny obiad. Dopóki potrafimy oddzielić normy zachowania społecznego od tych zawodowych… więcej →

  • Co to jest rodzina

    17 czerwca 2008 08:31 →

    … to prawo, obyczaje, tradycja, nakazy czy normy religijne narzucane ludziom. Mają one… „instytucję zawierającą właściwe danej kulturze normy regulujące zachowania seksualne, reprodukcje gatunku… więcej →

  • Hirudoterapia, czyli leczenie pijawkami

    26 sierpnia 2008 22:21 →

    …. Hirudo medicinalis) muszą spełniać określone normy. Najbardziej przydatne w hirudoterapii są pijawki o długości…, czyli hodowli spełniających wszelkie wymagane normy. W jaki sposób stosuje się pijawki… więcej →

  • Kwas foliowy - ile, dla kogo?

    28 maja 2009 08:37 →

    … ZAPOTRZEBOWANIE NA KWAS FOLIOWY Nowe normy* Stare normy** wiek Zalecana dawka dzienna (mg/os)*** Zalecana… więcej →

  • Jedzenie, którego trzeba unikać

    21 września 2009 18:27 →

    … dziennego zapotrzebowania na kalorie i ponad połowę normy sodu i tłuszczu. Muffiny – często uważane… cukrów. Zawierają niewiele błonnika za to 75% dziennej normy cukru. więcej →

  • Seks w trakcie i po ciąży

    14 marca 2011 07:35 →

    … biorytmu. Zwykle z czasem libido wraca do normy, jednak ważna jest tu rola partnera… sprawiały umiarkowaną przyjemność a powrót libido do normy zostanie znacząco wyhamowany. Istotnym problemem… więcej →

  • Co powoduje anemię?

    20 października 2014 08:44 →

    … w sytuacji gdy jest niskie (odbiegające od normy) stężenie hemoglobiny. Jakie są przyczyny anemii… prawidłowych w budowie erytrocytów, ale w odbiegającej od normy ilości. Niedokrwistość hemolityczna z kolei, to efekt… więcej →

  • Hemoglobina

    19 marca 2008 15:21 →

    … węgla. Zmniejszenie stężenia Hb świadczy o anemii. Normy: Mężczyźni: 13,6-17,2 g/dl (8,44-10,67 mmol/l) Kobiety… więcej →

  • Stężenie cukru we krwi

    18 kwietnia 2008 11:21 →

    … za pomocą badań laboratoryjnych, jakiekolwiek odchylenia od normy czyli 70- 100mg/ml należy skonsultować… więcej →

  • Gamma-GT

    6 maja 2008 11:10 →

    … enzymu w ciągu kilku tygodni wróci do normy. Wartości prawidłowe: Kobiety do 18 U/l Mężczyźni do 28 U/lM.Lohmann… więcej →

  • [Nefrolog] - K, 32 - Interpretacja wyniku Kreatynina i eGFR

    21 grudnia 2014 02:08 →

    … dolegliwości:[/b] Interpretacja wyniku Kreatynina i eGFR [b]Jakie badania do tej pory były… Odbiegające od normy: Kreatynina 1,04 mg/dl (norma wskazana na wyniku to 0.9) eGFR >60 cholesterol lekko…mogę skoro badanie Kreatyniny i eGFR nie jest w normie) Czy… więcej →

  • egfr?

    21 grudnia 2014 02:08 →

    ja mam 81,2 zaznaczone zostało,że jest poniżej normy.Co oznacza to badanie?czy muszę się zgłosić się do lekarza,czy raczej jest to mało istotne odchylenie? więcej →

  • Wynik eGFR

    21 grudnia 2014 02:08 →

    … kreatyniny i zrobiono mi również ww wskaźnik eGFR. Wyniki: kreatynina – 0.37 mg/dl (0.6 – 1.1) eGFR – 228.40 ml/min/1.73m^2 (&gt…;60) W internecie, zaciekawiona co to jest ten eGFR, sprawdziłam i widzę ,że norma to 90 – 120. Czy… więcej →

  • MPV poniżej normy -

    21 grudnia 2014 02:08 →

    … na temat możliwych przyczyn MPV poniżej normy ponieważ nigdzie w interpretacjach wyników nic… wszędzie jest tylko interpretacja powyżej normy . Mój wynik to : RBC 3,05 HGB 7,88 HCT… więcej →

  • egfr

    21 grudnia 2014 02:08 →

    … ciężaru właściwego moczu i kreatyniny, a w zasadzie eGFR. Chodzi o to, że raz są prawidłowe, a raz niezupełnie… b/z poza ciężarem właściwym 1,0kg/l, kreatynina 1,1,a eGFR 126,26 ml/min. Sama nie wiem… więcej →

  • niski poziom eGFR

    21 grudnia 2014 02:08 →

    witam serdecznie może mi ktoś pomorze mam dziwne wyniki krwi;eGFR mam 68,3 ml/min1.73m^2 triglicerydy w surowicy mam 33mg/dl potas mam 5,4 mmol/l inne warości keratynina krwinki biale czerwon oB ASO w normie co to znaczy czy to może być ciąża więcej →

  • niski eGFR

    21 grudnia 2014 02:08 →

    … w normie, jedynie kreatynina 1,11 (norma laboratorium do 0,9) i eGFR 0,58 (norma laboratorium od 75). Ob 18, cholesterol 206, badanie… więcej →

  • eGFR

    21 grudnia 2014 02:08 →

    inerpretacja badań eGFR więcej →

  • eGFR

    21 grudnia 2014 02:08 →

    … mnie dziś odebrany wynik, a dokładnie eGFR(ICD-9: M37) >60 ml/min/173m2 60-89… więcej →

  • Normy tsh, ft3,4 u dzieci

    21 grudnia 2014 02:08 →

    … tarczycy? Na karcie podano dla TSH3 normy: 0.290-4.500 (u nas 4.71), dla FT3… więcej →

Strona:
z
69