Wyniki wyszukiwania dla zapytania „czeste wymioty poprzedzone bekaniem u dziecka

  • Wcześniactwo

    22 października 2008 08:49 →

    … oddychania; • Wczesny poród dziecka z wadą rozwojową. Dodatkowymi …poniżej 40 h/ tydzień – ryzyko przedwczesnego urodzenia dziecka wynosi 3,6 %; – Kobiety pracujące 40 h/…lub nieuświadamiana niechęć do „przyjęcia” dziecka; – Trudna sytuacja rodzinna. Warto … więcej →

  • Dieta w ciąży

    12 maja 2008 09:50 →

    …orzechy Cynk odpowiada za prawidłowy rozwój dziecka. – Kwasy tłuszczowe – Kwas …niezbędnym elementem do poprawnego rozwoju kości dziecka. – Węglowodany Źródła: chleb, … matki i potrzebami noszonego w brzuchu dziecka. W CODZIENNEJ DIECIE KOBIETY W CIĄŻY … więcej →

  • Zatrucia pokarmowe

    30 lipca 2008 08:23 →

    … się już po godzinie. Są to wymioty, biegunka, nieznacznie podwyższona temperatura. Jad…szczególnie w drobiu. Początkowymi objawami są wymioty, biegunki, wysoka gorączka oraz osłabienie…się z nimi do lekarza. Organizm dziecka jest, bowiem mniej odporny na … więcej →

  • Karmienie piersią - dieta matki

    5 września 2008 09:21 →

    …pokarmowy. Szczególnie ważne są jelita dziecka. Prawidłowe ich funkcjonowanie oraz … karmienie piersią i dodać do diety dziecka również pokarmy stałe. Stopniowo po 9…szczególnie w pierwszym okresie życia dziecka. Naturalny pokarm zawiera wiele składników… więcej →

  • Pielęgnacja noworodka - kąpiel

    19 sierpnia 2008 22:50 →

    …potem osusz ręcznikiem główkę. – Zanurzanie dziecka w wanience Rozwiń ręcznik, zdejmij pieluchę… go odrobiną wody. – Wycieranie dziecka Jedną dłonią zdecydowanie podtrzymuj ramie… – podczas kąpieli nie wolno szarpać dziecka, trzeba uważać na to co wlewamy do… więcej →

  • Operacja cesarskiego cięcia

    6 listopada 2008 08:32 →

    … ryzyko wystąpienia zaburzeń oddychania u dziecka. Należy pamiętać, że każda…jest rozcinana na około 10 cm. Wydobycie dziecka następuje szybko, bo już w kilka…też instrumentariuszka i anestezjolog. Po wyjęciu dziecka powłoki brzuszne są starannie zszywane i … więcej →

  • Zakażenie żołądkowo-jelitowe

    14 kwietnia 2009 10:27 →

    … żołądkowo-jelitowe czyli częsta biegunka i wymioty to stan chorobowy, który jest…żołądkowo-jelitowe z reguły powoduje biegunkę i wymioty, czasami objawom tym towarzyszy podwyższona…hamujących wymioty ponieważ mogą być one niebezpieczne dla zdrowia dziecka. … więcej →

  • Leki a ciąża

    9 czerwca 2008 08:50 →

    … zarówno dla mamy jak i dziecka. Może nawet przyczynić się do… antybiotyk, który będzie bezpieczny dla dziecka. Zatkany nos Po niewyleczonym przeziębieniu, … kobiet spodziewających się dziecka zapalenie zatok jest dość częste, ponieważ hormony wydzielane… więcej →

  • Chirurgiczne leczenie otyłości

    21 sierpnia 2008 14:17 →

    …: Po jej założeniu mogą dokuczać częste wymioty. Czasem dochodzi do powiększenia żołądka …jest całkowicie odwracalna. Wady: Częstewymioty, jeśli jedzenie jest źle …normalnie, efekt jest długotrwały, a wymioty rzadkie. Wady: Jest bardziej skomplikowana… więcej →

  • Dziecko i słodycze

    4 listopada 2008 08:36 →

    …Możesz poznać to choćby po zachowaniu dziecka. Nadmiar cukru w codziennej diecie…ponieważ trudniej mu się skoncentrować. Częste podjadanie słodkich przekąsek powoduje gwałtowne… na łakomczucha Zakazy i częste odmawianie maluchowi jedzenia łakoci przyniosą… więcej →

  • [Pediatra] - K, 30 - kupka u dziecka

    20 grudnia 2014 10:42 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Pediatra [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 30 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są… więcej →

  • krew w katarze u dziecka

    20 grudnia 2014 10:42 →

    Witam.Synek ma bardzo brzydkie gardło, kaszel i uporczywy katar.Maly ma 18 msc wiec dostal antybiotyk.Od dwoch dni w jego katarku znajduje sie krew.Dzwonilam do naszego lekarza ale powiedzial ze samo to powinno przejsc.Krwi jest sporo i zaczyna mnie to … więcej →

  • OSTRE ZAPALENIE TRZUSTKI U DZIECKA

    20 grudnia 2014 10:42 →

    Mój synek 5-letni obudził się z bólem brzucha, który się nasilał.pojechałam z nim do szpitala, ponieważ była to niedziela.badania odrazu wykazały , że ma ostre zapalenie trzustki.przyczyna nieznana.wyniki wróciły do normy i po 12 dniach wyszliśmy do domu, … więcej →

  • Usunięcie pęcherza moczowego u dziecka

    20 grudnia 2014 10:42 →

    Witam!Proszę o pomoc w ustaleniu adresu emailowego do prof. Anthony Atala z Wake Forest University i ewentualną pomoc w napisaniu wiadomości ws hodowli pęcherza moczowego z komórek macierzystych więcej →

  • astygmatyzm u dziecka

    20 grudnia 2014 10:42 →

    moja 5 letnia corka niby ma astygmatyzm ale nigdzie nie ma zapisanej tej wady wzroku ogolnie to bym chciala sie dowiedziec czy ma mocna wade wzroku moze ktos bedzie mogl mo odpisac a to jej wada op +1,00 cylinder-1,00 os180 no i wlasnie dla czego jest tak … więcej →

  • Objawy zawału serca u kobiet

    20 grudnia 0489 12:38 →

    Witam!Mam problem ponieważ od kilku lat kilkakrotnie w roku zdarza się że mam ciśnienie w normie a puls nawet powyżej 120.Kardiolog stwierdził,że wszystkie wyniki badań jakie miałam zrobić są w normie i że jest to wywołane stresem.A ostatnio już dwukrotnie… więcej →

  • bloesność podczas kąpieli u dziecka 9m-cy

    20 grudnia 6248 12:44 →

    Witam, Przepraszam jeśli się powtarzam i taki wątek był już na forum, ale wyszukiwarka jest uboga i nie miałem cierpliwości, ale do sedna. Nasz mały Misiek (9m-cy), podczas kąpieli na siedząco zachowuje się wzorowo, bawi się zabawkami, nie płacze, gaworzy…. więcej →

  • krostki u dziecka

    20 grudnia 2722 12:49 →

    Witam… Moja 11 miesieczna coreczka od penego czasu ma suche krosteczki na policzkach i ponizej oraz na raczkach. Ogolnie jest spokojna i bawi sie oraz nie ma problemu z jedzeniem. Od miesiaca zaczela pić pelnotluste mleko z kasza manna lub kukurydzianą. … więcej →

  • Tarczyca u dziecka

    20 grudnia 2014 10:42 →

    Witam. Syn ma zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy typu Hashimoto. Bierze letrox25. Wczoraj odebrałam nowe wyniki i nic nie rozumiem, bo wygląda nato, że ma nadczynnośc. Oto wyniki TSH 0,078/norma 0,47-5,01/ FT3 3,37/norma1,68-3,54/ FT4 0,80/norma0,71-1… więcej →

  • Rozmaz krwi u dziecka

    20 grudnia 2014 10:42 →

    Córka (6 lat) jakiś czas temu miała robioną morfologię krwi z rozmazem. Wszystkie wyniki są w normie, ale pierwszy rozmaz był następujący: pałeczkowate 1% segmentowate 34% kwasochlonne 1% zasadochłonne 63% (!!!norma więcej →

Strona:
z
889