Wyniki wyszukiwania dla zapytania „co to jest PCT krwi

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Co to jest cukrzyca?

    5 maja 2008 10:03 →

    … NIDDM noninsulindependent diabetes mellitus = cukrzyca insulinoniezależna) jest najczęściej występującą postacią cukrzycy, występujący głównie … idzie wzmożone wyłapywanie glukozy z osacza krwi czego skutkiem jest obniżenie glikemii). Pamiętajmy zatem, … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    jest oznaczany równolegle). Hemoglobina (Hb, HBG) Barwnik krwi, jest głównym składnikiem krwinki czerwonej … = (Hb[g/100ml]/Ht) *100). NORMA: 31 – 38% Zmniejszenie wartości jest charakterystyczne dla niedokrwistości z niedoboru żelaza. Wzrost… więcej →

  • Co to jest HPV

    1 września 2008 15:50 →

    … HPV to typ 16, 18, 31 i 45. Zdecydowana większość zakażeń HPV jest krótkotrwała. Dzięki mobilizacji układu odpornościowego organizm… grupie kobiet w wieku 45 do 49 lat. Najbardziej niepokojące jest to, że od początku lat osiemdziesiątych umieralność wśród … więcej →

  • Co to jest bezsenność

    14 sierpnia 2008 08:14 →

    … preparatu. Jedną z najlepszych i najsłynniejszych roślin na bezsenność jest kozłek lekarski, popularnie nazywany też … tryptofanu. Zwiększa on stężenie serotoniny, prościej mówiąc jest to neuroprzekaźnik regulujący m.in. sen, i skutecznie zastępuje … więcej →

  • Co to jest Nordic Walking

    17 października 2008 08:19 →

    … powstał ten sport. Reklama w artykułach tematycznych Jest to stosunkowo nowy rodzaj aktywności fizycznej. …, parku, a nawet po górach. Oczywiście trening w górach jest bardziej wyczerpujący i wymagający kondycyjnie. Intensywność treningu … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … lubiących aktywność fizyczną. Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają , że to… (czym się zajmowały) i jak zdobywały pożywienie. To ta grupa krwi była pewnego rodzaju podstawą łańcucha pokarmowego. … więcej →

  • Dieta przy grupie krwi 0

    29 stycznia 2013 14:24 →

    …, bo to sprzyja ich rozwojowi. Dieta dla grupy krwi 0 jest dość jasno określona (w sensie…. Głównym przeciwwskazaniem w kwestii białka zwierzęcego jest jego „tłustość”. Im chudsze mięso, tym…, które możemy pić. Tutaj sytuacja jest dość prosta. Można pić kawę… więcej →

  • Nie bój się pobierania krwi

    22 stycznia 2014 14:04 →

    …, czy później będziemy się musieli z nim zmierzyć. Do badania krwi należy się w odpowiedni sposób przygotować. Po pierwsze, jeśli wiemy,… rękę opaską uciskową. Celem takiego działania jest zwiększenie napływu krwi. Jest ona – co ważne – pobierana z żyły…. więcej →

  • Grupa krwi A , a nasze zdrowie

    4 marca 2014 12:38 →

    … dolegliwości. Zacznijmy może od tego, czym właściwie grupa krwi jest. W ten sposób określa się zestaw antygenów, … ich rodzaje, odpowiednio A i B. Można mówić o czterech grupach krwi. Zależnie od wspomnianych antygenów mówimy o A, B, AB i 0. Ostatnia z … więcej →

  • czy ktoą ma pomysł co to jest?

    1 sierpnia 2014 07:45 →

    W okolicach nosa mam od ok roku dziwną narośl, z której wystaje taki mały biały strzępek, czy może wiecie co to jest? Jutro idę do dermatologa, ale może ktoś miał podobny przypadek…. więcej →

  • Czy to cukrzyca? Jeśli nie to co?

    1 sierpnia 2014 07:45 →

    … coś bardzo dziwnego. W piątek robiłam badania krwi, w tym cukier, który wyszedł za pierwszym razem … 332 :| No i już sama nie wiem co jest grane, czy taki poziom może się zdarzyć … z każdą bzdurą ale to mnie mocno dziwi i sama nie wiem czy to jest normalne?… więcej →

  • Czy to cukrzyca? jeśli nie to co?

    1 sierpnia 2014 07:45 →

    … coś bardzo dziwnego. W piątek robiłam badania krwi, w tym cukier, który wyszedł za pierwszym razem … 332 :| No i już sama nie wiem co jest grane, czy taki poziom może się zdarzyć … z każdą bzdurą ale to mnie mocno dziwi i sama nie wiem czy to jest normalne?… więcej →

  • co to może być ??

    1 sierpnia 2014 07:45 →

    … z obu stron, zrobiłam badania krwi wyniki podaję poniżej, czy jest źle :/ ? WBC 5.03 NEU 2.6 (52%)… 90.2 MCH 30.01 MCHC 33.4 RDW 10.7 PLT 216.2 MPV 8.3 PCT 0.2 OB PO 1 H – 4 PT WSKAŹNIK 973 % 80.0-1200 PT CZAS 15.7 SEC 10.0-16… więcej →

  • [Otolaryngolog] - K, 52 - konsultacja wyniku tomografi głowy mam wizyte za 2 m-c ale martwie sie tym wynikiem ponieważ nie wiem co to jest

    1 sierpnia 2014 07:45 →

    … leki przeciwbólowe pomagają typu i bum [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] miałam robione podstawowe badania krwi i były w normie i w lipcu 2013 tomografie głowy [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] lipiec 2013 wynik opis badania … więcej →

  • [Alergolog] - M, 36 - Co to jest ?

    1 sierpnia 2014 07:45 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Alergolog [b]Płeć:[/b] mężczyzna [b]Wiek:[/b] 36 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie … więcej →

  • Zawianie ucha, tak się zaczęło... co teraz mi jest?

    1 sierpnia 2014 07:45 →

    … lekko łagodzi, ciepły prysznic też, ale dosłownie na 15 min. Jak przeżyć weekend z nasilającym się bólem? Boję się, że bez żadnego działania w tym kierunku, ból stanie się nie do zniesienia, a jest już tego bliski… Proszę, PROSZĘ o pomoc! Ewelina więcej →

  • [Ortopeda] - K, 30 - Chondromalacja MFC III/IV * - co to jest to MFC

    1 sierpnia 2014 07:45 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Ortopeda [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 30 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to … więcej →

  • Co to jest obrzęk twarzy itd..

    1 sierpnia 2014 07:45 →

    Co mi dolega,w stresie mam obrzęk twarzy(swędzi mnie) i suchość oczu(tzn .swędzą mnie)?.I to nie przechodzi potem szybko Mam tak od zawsze więcej →

  • [Ginekolog] - K, 27 - zauwazylam ze zawsze po wypiciu alkocholu mam niewielkie plamienie z drog rodnych. czym to moze byc spowodowane? plamienie to jest brdzo znikome , na bieliznie nie widac tylko w sluzie na papierze. pamietam ze mialam to rowniez jako

    1 sierpnia 2014 07:45 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Ginekolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 27 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] tak [b]Do tej … więcej →

Strona:
z
2292