Wyniki wyszukiwania dla zapytania „cholesterol prawidlowy

  • Cholesterol dobry i zły

    27 maja 2008 09:18 →

    … człowieka) od jelita do tkanki tłuszczowej, cholesterol od tkanek do wątroby itd. 50 –… cyklopentanoperhydrofenantrenowy. W organizmie człowieka cholesterol występuje w tkankach i w…innymi wchodzi właśnie cholesterol. Cholesterol pełni różnorodne funkcje… więcej →

  • Kiedy cholesterol nam pomaga?

    28 lutego 2014 08:19 →

    …strony jesteśmy straszeni, tym co cholesterol robi z naszym organizmem. To… mają niską gęstość. Pobierają one cholesterol z wątroby i rozprowadzają go do poszczególnych … oczyszczają naczynia krwionośne, transportując cholesterol do wątroby. Jeśli proporcje … więcej →

  • Za niski cholesterol? Nie jest dobrze!

    25 listopada 2013 07:35 →

    …”. Wciąż mówi się „musicie obniżyć cholesterol, bo jeśli jest zbyt wysoki może… unikać, a o HDL dbać. Zbyt wysoki cholesterol to przede wszystkim większe ryzyko zaburzeń… przyczyny takiego stanu rzeczy. Niski cholesterol może mieć „błahe” powody, takie… więcej →

  • Cholesterol a tłuszcze

    29 października 2008 08:45 →

    Cholesterol a tłuszcze to artykuł opisujący rolę nienasyconych i … podaje ich ilość w poszczególnych produktach. Cholesterol całkiem niesłusznie jest zmora wieli… degeneracje ich naczyń krwionośnych. Tymczasem cholesterol jest nam potrzebny. Bardzo ważne… więcej →

  • Cholesterol

    19 marca 2008 10:52 →

    Cholesterol – to związek chemiczny, który bierze udział w … zwężenie tętnic wieńcowych. Zbyt wysoki cholesterol mają zazwyczaj osoby otyłe. Ilość… więcej →

  • Cholesterol HDL

    19 marca 2008 10:54 →

    … jest „dobrym cholesterolem” ponieważ przenosi on cholesterol LDL do wątroby, gdzie zostaje poddany… więcej →

  • Jajka a cholesterol

    12 lutego 2009 08:54 →

    … go malują. Jajka mają mniejszy wpływ na cholesterol niż myślimy. Od dziś można zajadać… Taylor uważa, że pomimo tego iż zawiera cholesterol ma go za mało by wpływać na poziom cholesterolu we krwi… więcej →

  • Jak obniżyć cholesterol

    12 lutego 2009 10:44 →

    Cholesterol jest cichym zabójcą który podstępnie … obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Chociaż cholesterol jest z reguły oznaką starzenia się… więcej →

  • Jak w naturalny sposób obniżyć cholesterol

    18 marca 2011 08:28 →

    Jak w naturalny sposób obniżyć cholesterol? Czym grozi zbyt duże stężenie … papierosów. Negatywnie wpływa ono na dobry cholesterol i można powodować miażdżycę. więcej →

  • Wysoki cholesterol - objawy

    9 sierpnia 2013 11:41 →

    … ten składnik w wątrobie. Robi to dlatego, że cholesterol jest nam potrzebny. Problem zaczyna… chociażby testosteron). Tak zwany zły cholesterol (określany skrótem LDL) może jednak… więcej →

  • cholesterol

    21 grudnia 0856 13:08 →

    … wyniki na cholesterol cholesterol całowity 4,82 cholesterol całkowity 186,34 cholesterol hdl1,26 cholesterol hdl48,71 mg/dl cholesterol ldl 3,12 mmol/l cholesterol ldl120,62 mg/dl triglicerydy0… więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 22 - Podwyższony Cholesterol

    21 grudnia 2014 14:31 →

    …trądzik.Mam podwyższony Cholesterol. Czym spowodowany jest podwyższony cholesterol? Do jakiego… 14.10.2014 Cholesterol 220 mg/dl norma poniżej 200, Cholesterol LDL 135… w surowicy, Bilirubina całkowita, Cholesterol HDl, Triglicerydy, TSH mieszczą… więcej →

  • Cholesterol a ewentualnie watroba

    21 grudnia 2014 14:31 →

    … wade watroby i przez to wyzszy cholesterol? Chce obnizyc cholesterol, ale dieta, to tak raczej… funkcjonuje ok, to wtedy moze byc wyzszy cholesterol? Mam racje? Bo jesli tak, to zrobie… więcej →

  • Cholesterol

    21 grudnia 0519 13:59 →

    Odebrałam wyniki cholesterolu bardzo prosze o interpretacje cholesterol całkowity 316,00 cholesterol HDL bezposredni 59,0 cholesterol LDL bezpośredni 196,00 trójglicerydy więcej →

  • Cholesterol

    21 grudnia 0804 13:59 →

    Bardzo proszę o interpretację wyników cholesterolu Cholesterol całkowity 316,00 Cholesterol HDL bezpośredni 59,0 Cholesterol LDL bezpośredni 196,00 Trójglicerydy 173,00 Mam 53 lat i ważę 69 kg przy wzroście 1,60 więcej →

  • niski cholesterol

    21 grudnia 2014 14:31 →

    Witam Mąż ma 33 lata postanowił zrobić sobie profilaktycznie badania, jednak ze względu na to, że nie ma żadnych objawów chorobowych lekarz skierował go tylko na badanie cholesterolu, bo nigdy go nie sprawdzał. Oto wyniki: -cholesterol całkowity 3,14 mmol… więcej →

  • [Internista] - M, 59 - glukoza cholesterol

    21 grudnia 2014 14:31 →

    …  101,8 mg/dl 70,0 — 99,0 c3 -12:52 Cholesterol całkowity  245 mg/dl < 190 c3-12:52 Cholesterol HDL 51,4 mg/dl >40,0 c3-12:52 Cholesterol LDL 140… więcej →

  • Podwyższony cholesterol

    21 grudnia 5328 13:02 →

    … do wojska. Ku mojemu zdziwieniu w krwi całkowity cholesterol był na poziomie 217, LDL 148… ;d odebrałem wyniki i żeby było śmieszniej to cholesterol całkowity przez te 3 dni spadł o 3 (214… więcej →

  • tsh i cholesterol

    21 grudnia 2014 14:31 →

    … wysokie, kreatynina i morfologia w normach, ale cholesterol wyszedł 217 wiec wysoki, mam… czy jesli obnize poziom tarczycy to cholesterol wroci do normy? bo slyszalam ze przy niedoczynnosci… więcej →

  • [Kardiolog] - M, 36 - Cholesterol i Trójglicerydy

    21 grudnia 2014 14:31 →

    … – 40,9 fl PDW – 14,0 fl MPV – 10,4 fl P-LCR – 28,4% Cholesterol – 252 mg/dl (pożądana wartość 140-200 mg/dl) cholesterol – HDL 44 mg/dl Trójglicerydy (surowica… więcej →

Strona:
z
40