Wyniki wyszukiwania dla zapytania „badanie krwi ca125 analiza wyniku

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy… dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami …społeczeństwa. Akcja „Chcemy twojej krwi” odbędzie się w piątek, 14 czerwca… więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    …(opad Biernackiego) Badanie szybkości opadania krwinek tzw. odczyn Biernackiego. We krwi pozbawionej zdolności…w której przeprowadza się badanie. Stwierdzono, że szybkość…Badanie stopnia kurczliwości skrzepu jest sprawdzianem stanu funkcjonalnego płytek krwiwięcej →

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    …się problem zdrowotny. Morfologia krwi to badanie, które spełnia ogromną rolę…na przykład napromieniowanie organizmu (chociażby w wyniku chemioterapii). Erytrocyty (oznaczone w wynikach RBC… tutaj pokazują jednak to, że badanie to może dać nam wiele … więcej →

  • Kiedy warto robić badania krwi?

    10 października 2014 14:11 →

    … nie działa w sposób prawidłowy jest badanie krwi. Kiedy warto je zrobić? Po … tarczycą. W tym wypadku więc, badanie krwi będzie jednym z kilku, które należy… skazie krwotocznej. Koniecznie trzeba przeprowadzić badanie krwi i sprawdzić, czy przypadkiem nie … więcej →

  • Badanie serca na kilka sposobów

    1 września 2011 09:54 →

    … (EKG) – to podstawowe badanie serca, które polega na zarejestrowaniu… krwi w czasie ruchu (badanie trwa około 30 minut). Echokardiografia – to badanie…kilkudziesięciu minut. Scyntygrafia – jest to badanie, które polega na dożylnym wstrzyknięciu … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … – „archaiczna”. Jadłospis dla grupy krwi 0 jest przeznaczony dla osób lubiących…Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają…) i jak zdobywały pożywienie. To ta grupa krwi była pewnego rodzaju podstawą łańcucha… więcej →

  • Grupa krwi 0, a nasze zdrowie

    12 marca 2014 14:33 →

    …A, ani B, to oznacza, że mamy grupę krwi 0. Niektórzy ze specjalistów wskazują, że zależnie …Na początku istniała tylko ta grupa krwi. Poniekąd było to związane ze …z kolei powoduje, że osoby z tą grupą krwi są bardziej narażone na miażdżycę i choroby serca… więcej →

  • Podstawowe badania krwi

    15 września 2011 09:59 →

    … uzupełnienie. Należy pamiętać, iż w dniu poprzedzającym badanie krwi nie wolno uprawiać intensywnego wysiłku…. Rozmaz krwi obwodowej – informuje nas o stałym procentowym składzie poszczególnych krwinek, badanie wykonuje… więcej →

  • Grupa krwi A , a nasze zdrowie

    4 marca 2014 12:38 →

    …, odpowiednio A i B. Można mówić o czterech grupach krwi. Zależnie od wspomnianych antygenów mówimy o A, B, AB…literą A. Według danych, ta grupa krwi to około 30% populacji ludzi. …przyswajaniem nowej wiedzy. Osoby z grupą krwi A są też bardziej narażone na … więcej →

  • Badanie dna oka, czyli oftalmoskopia

    25 sierpnia 2008 22:55 →

    … i nadciśnienie tętnicze. Czym jest badanie dna oka, czyli oftalmoskopia Oftalmoskopię…mieć przy sobie okulary przeciwsłoneczne. Wyniku w formie opisu dostaje się … stężenia cholesterolu lub cukru we krwi. Oftalmoskopię powinno się wykonywać profilaktycznie… więcej →

  • analiza wyniku krwi u cięzarnej

    18 grudnia 2014 20:32 →

    Witam, jestem w 19 tyg. ciąży, zrobiłam wynik krwiczy te wielkości są niepokojące? Mam za dużo białych krwinek 11,5, LYMPH%17,9 czyli za mało, dalej przekroczone NEUT 8,3 oraz NEUT%72% oraz monocyty 0,94 i mono% 8,1% i tu znów norma podana obok wskazuje na… więcej →

  • Wyniki badań moczu,krwi+tomografia komputerowa,badanie radiologiczne=brak odpowiedzi!

    18 grudnia 2014 20:32 →

    … poprawy. Pani doktór dała mi skierowanie na badanie krwi i moczu, niżej przedstawiam wyniki,które…: norm BIL: neg ERY: neg Badanie krwi: WBC 6.74 (4.00-10.00) NEUT 3.01 (1.60-7.70) LYMPH… więcej →

  • badanie krwi bhcg

    18 grudnia 2014 20:32 →

    …, podejrzewalam ze jestem w ciazy, i zrobilam sobie badanie krwi na wykrycie hormonu bhcg,z moich obliczen… ostatniej miesiaczki wplywa na wyniki badania krwi?Bo podalam 1.06, ale nie wiem czy… więcej →

  • Badanie krwi

    18 grudnia 2014 20:32 →

    Mam pytanie w sprawie badania krwi u dziecka w wieku 3 lat czy należy definitywnie zrobić badanie krwie dodam że jeszcze nie miał robionego takiego badania ile kosztuje takie badanie razem z badaniem moczu ? więcej →

  • Morfologia krwi obwodowej i badanie ogólne moczu.

    18 grudnia 4668 12:56 →

    … i twardym stolcu). Lekarz skierował mnie na badanie 25 cm odcinka jelita grubego. Wynik nie…,0] MCH 30,5 pg [27,0-34,0] MCHC ↓ 32,4 g/dl [32,6-35,8] Płytki krwi 265 x10^3/mm^3 [140-500] LYM% 40,9 %(3,2) [20,0-45… więcej →

  • badanie moczu-analiza

    18 grudnia 2014 20:32 →

    Bardzo prosze o analize wyniku badan, moja pani doktor stwierdzila, ze …: liczne Dodam, ze morfologia wyszla prawidlowo. Badanie robilam 68 godz. przed miesiaczka. Ostatnio… czasu warto zrobic jeszcze jakies badanie?? Dziekuje z gory za pomoc… więcej →

  • Analiza/interpretacja wyników badania krwi

    18 grudnia 2014 20:32 →

    … Otrzymałem dziś wyniki morfologii krwi. Jest kilka pozycji, … pg Sr. Stęż. Hb w Eryt. MCHC 32,8 g/dL Płytki Krwi PLT 224,0 K/ul % Zaw. Limfocytów Lim…Neut 2,4 K/ul RDW 14,7% PDW 15,8 fL MPV 11,3 fL P-Lcr 35,3% Badanie miałem od rana. Byłem trochę zmęczony… więcej →

  • analiza badań krwi

    18 grudnia 2014 20:32 →

    Bardzo proszę o analizę badan krwi , chodzi mi o to że w wyniku krwi MCH wyszło mi 27,3pg:RDW-CV 15,1%; % bazocytów- 1,5% to wszystko wychodzi niezgodnie z normą. Bardzo prosze o podpowiedź z czego to moze wynikać więcej →

  • Badanie moczu - analiza

    18 grudnia 2014 20:32 →

    …. Wszystko jest OK, tylko tym razem badanie moczu wyszło inaczej niż zwykle… wszystko jest ok czy lepiej powtórzyć badanie. Analiza ogólna: Barwa: żółty Przejrzystość: mętny… więcej →

  • [Urolog] - K, 27 - analiza wyników krwi

    18 grudnia 2014 20:32 →

    …dolegliwości:[/b] witam, proszę o pomoc w analizie wyniku kreatyniny: kreatynina (ICD-9: M37): 1,00 eGFR…VESICARE i dolegliwości ustąpiły, teraz badanie kreatyniny wykonano przed RMI(skierowanie… o pomoc przy analizie tego wyniku, czy powinnam zgłosić się do… więcej →

Strona:
z
596