Wyniki wyszukiwania dla zapytania „badanie krwi PLCR

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … patologicznych na przykład: odwodnieniu, niedokrwistościach, utracie krwi, w chorobach serca, nerek, wątroby. Przyczyną …: 37 – 47% (0,37 – 0,47) OB (opad Biernackiego) Badanie szybkości opadania krwinek tzw. odczyn Biernackiego. We krwi pozbawionej … więcej →

  • Kiedy warto robić badania krwi?

    10 października 2014 14:11 →

    …osłabienie układu odpornościowego. Dobrze będzie wykonanie badania krwi w takim wypadku. Kolejnym powodem dla którego warto …może świadczyć  o skazie krwotocznej. Koniecznie trzeba przeprowadzić badanie krwi i sprawdzić, czy przypadkiem nie macie obniżonego… więcej →

  • Badanie serca na kilka sposobów

    1 września 2011 09:54 →

    … sercu dzieje się coś podejrzanego? Elektrokardiogram (EKG) – to podstawowe badanie serca, które polega na zarejestrowaniu czynności elektrycznej … pomocą EKG, czynności serca oraz ciśnienia krwi w czasie ruchu (badanie trwa około 30 minut). … więcej →

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    … odpowiednio zareagować i zażegnywać rodzący się problem zdrowotny. Morfologia krwi to badanie, które spełnia ogromną rolę przy … jest ich za mało to ma to najprawdopodobniej związek z nagłą utratą krwi. Może to być spowodowane chociażby przez uraz. … więcej →

  • Podstawowe badania krwi

    15 września 2011 09:59 →

    … stanowi jego uzupełnienie. Należy pamiętać, iż w dniu poprzedzającym badanie krwi nie wolno uprawiać intensywnego wysiłku … – informuje nas o stałym procentowym składzie poszczególnych krwinek, badanie wykonuje się w celu określenia rodzaju zakażenie – … więcej →

  • Badanie dna oka, czyli oftalmoskopia

    25 sierpnia 2008 22:55 →

    … ze wzrokiem, jak cukrzycę i nadciśnienie tętnicze. Czym jest badanie dna oka, czyli oftalmoskopia Oftalmoskopię można porównać …, EKG, pomiar stężenia cholesterolu lub cukru we krwi. Oftalmoskopię powinno się wykonywać profilaktycznie raz na … więcej →

  • Nie bój się pobierania krwi

    22 stycznia 2014 14:04 →

    … Prędzej, czy później będziemy się musieli z nim zmierzyć. Do badania krwi należy się w odpowiedni sposób przygotować. Po pierwsze, jeśli wiemy, …, taka potrzeba nie jest zależna od celu w jakim badanie krwi się wykonuje. Schemat tego testu jest dość … więcej →

  • Po co nam morfologia krwi

    28 lutego 2012 09:12 →

    …) stwierdzić – przynajmniej w przybliżeniu – co nam dolega. Samo badanie polega przede wszystkim na ilościowej i jakościowej analizie …. Jednak to jest tak zwane badanie biochemiczne. Wróćmy jednak do morfologii krwi. Jak wspomniałem sprawdza … więcej →

  • Morfologia krwi

    19 maja 2008 13:56 →

    Morfologia krwi – to najczęściej wykonywane badanie krwi. Wyróżnia się mała i dużą morfologię krwi. W duże morfologi krwi … skład poszczególnych grup krwinek białych, oceniając rozmaz krwi obwodowej.M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań … więcej →

  • Badanie żył

    24 maja 2008 20:14 →

    … towarzyszy efekt dźwiękowy – przetworzony komputerowo szum przepływającej krwi. Lekarz widzi, gdzie krew płynie wolniej, a … – żył powierzchownych i głębokich. Aby trafić do flebologa (na badanie żył) w ramach ubezpieczenia zdrowotnego, potrzebne jest … więcej →

  • Wyniki badań moczu,krwi+tomografia komputerowa,badanie radiologiczne=brak odpowiedzi!

    1 listopada 2014 13:33 →

    … one skutku.Postanowiłem zrobić sobie badanie Radiologiczne i wynik był następujący: rtg … dużej poprawy. Pani doktór dała mi skierowanie na badanie krwi i moczu, niżej przedstawiam wyniki,… GLU: norm KET: neg UBG: norm BIL: neg ERY: neg Badaniewięcej →

  • Badanie krwi

    1 listopada 2014 13:33 →

    Witam! Mam pytanie odnośnie wyników badania krwi, a zwłaszca rozmazu krwi: pałeczkowate – 0% (max 7%), podzielone – 54,4% (norma 55-70%), kwasochłonne 1,7%(norma 1-5%), zasadaochłonne 0,6 % ( max 2%), limfocyty – 37% (norma 20-40%), monocyty 6,3% (norma … więcej →

  • badanie krwi w ciązy

    1 listopada 2014 13:33 →

    Jestem w 31 tygodniu ciązy.Martwia mnie moje wyniki badani krwi,otóż zawsze mam zanizony poziom limfocytow i zawyzony poziom granulocytow.Np dzis odebralam wyniki i Lym gdzie norma wynosi 17-48 ja mam 12,4,Gra gdzie norma jest 43-76 ja mam 81,8.Czy … więcej →

  • Badanie Krwi

    1 listopada 2014 13:33 →

    Byłem dzisiaj na badaniach krwi za chwilę podam wam moje wyniki i prosił bym o napisanie mi co to może oznaczać i czy w ogóle coś oznacza, z góry dziękuje .:) Fosfataza zasadowa 104 U/l [ więcej →

  • badanie krwi?

    1 listopada 2014 13:33 →

    Mam takie pytanie, tydzien temu trafiłam do szpitala z silnym bólem brzucha podejrzewano wyrostek, jednak po kroplówkach bóle ustapiły, porobiona badania usg i wszytsko ok. Stwierdzono za duzo stresu. teraz jednak przeglądam wyniki badań i widzę … więcej →

  • [Hematolog] - K, 26 - Taromentin - wpływ na wyniki krwi i moczu

    1 listopada 5139 14:04 →

    … pacjent ma mieć wykonywane badania krwi (takie jak badanie krwinek czerwonych lub … niepożądane mogące pojawić się w wynikach badań krwi lub moczu: • znacznego stopnia zmniejszenie … muszę mieć dobre wyniki badań krwi i moczu. Umowa miałaby być podpisywana… więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 25 - prosze o interpretacje wyników krwi i moczu

    1 listopada 2014 13:33 →

    … do tej pory były wykonywane?[/b] badania krwi i moczu [b]Jakie były wyniki wykonanych …/ul* neutrofile:45,5 %* limfocyty:41,1 %* monocyty:10,01 %* eozynofile:2,8 %* bazofile:0,05 % * Badanie moczu: przejrzystośc- lekko mętny barwa: … więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 25 - zasłabnięcia - bardzo prosze o interpretacje wyników krwi i moczu

    1 listopada 2014 13:33 →

    … do tej pory były wykonywane?[/b] badania krwi i moczu [b]Jakie były wyniki wykonanych …/ul* neutrofile:45,5 %* limfocyty:41,1 %* monocyty:10,01 %* eozynofile:2,8 %* bazofile:0,05 % * Badanie moczu: przejrzystośc- lekko mętny barwa: … więcej →

  • [Endokrynolog] - M, 32 - wynik badan krwi

    1 listopada 2014 13:33 →

    … Lekarz podejrzewal u mnie nadczynnosc tarczycy.zrobiłem w tym celu badanie krwi.Oto wynik TSH 3 gen 1,55 i fT4 1,17.Czy…pojawiają:[/b] ok 1 rok [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Badanie krwi TSH 3 gen. 1,55 [0.27-4.2] fT4 1,17 [0.93-1.7] więcej →

  • [Neurolog] - K, 70 - Rezonans magnetyczny badanie.

    1 listopada 2014 13:33 →

    ….W trakcie ataku wszystkie badania robione wyszly dobrze,to znaczy badanie poziomu cukru,cisnienie,badanie krwi.Stalo sie to jak byla u nas na wakacjach.Teraz jest w… do tej pory były wykonywane?[/b] ekg,badania krwi,usg serca,holter serca,tarczyca,… więcej →

Strona:
z
538