Wyniki wyszukiwania dla zapytania „badanie RF jaka jest norma

  • Czym jest młodzieńcze wole

    7 grudnia 2011 08:31 →

    … dziewczynki niż chłopcy. Pocieszającą informacją jest po pierwsze fakt, że najczęściej … jak duże jest młodzieńcze wole. Niekiedy lekarz zaleca badanie stężenie hormonów,… wypadków wole ustępuje samo i niepotrzebne jest jego leczenie (zważywszy na to, że … więcej →

  • Czym jest balon żołądkowy

    19 czerwca 2012 09:05 →

    …liczbie kilkudziesięciu kilogramów. Sam zabieg jest – jak podkreślają jego zwolennicy…Przede wszystkim, odwrotnie do operacji jest on również nieinwazyjny. Możecie go …naszego żołądka specjalnego balonu, który jest stworzony z materiałów całkowicie odpornych… więcej →

  • Jak to jest z makaronem?

    24 października 2012 10:41 →

    …. Niezależnie jednak od historii, istotne jest to, że makaron zawładnął Europejczykami. Ilość… znaczenie w kwestii ilości kalorii. Makaron jest przede wszystkim bogaty w węglowodany i to …, białka i nieco błonnika. Nie jest to więc produkt bogaty w witaminy … więcej →

  • Czym jest skaza krwotoczna?

    11 marca 2013 12:46 →

    …rozsiane w różnych miejscach na skórze. Ciekawostką jest to, że jeśli je naciśniemy – bledną…. Przykładowo, typ naczyniowy jest najczęściej występującą, wrodzoną skłonnością…danej skazy krwotocznej jest zależny od tego, jaka jest jej przyczyna. Istotne… więcej →

  • Nadmiar żelaza jest szkodliwy!

    22 marca 2013 12:38 →

    …a naszym organizmem. Pierwiastek ten jest jednym z najważniejszych mikroelementów dla …organizmu. Żelazo w końcu, jest najbardziej istotnym składnikiem hemoglobiny. …wegetarianizmowi. Faktem jest, że żelazo z niektórych warzyw jest dużo trudniej przyswajane… więcej →

  • Czym jest stulejka?

    8 kwietnia 2013 12:41 →

    …trzyletnich chłopców. Wcześniej jest to o tyle niemożliwe, że napletek jest zwężony i to …wyeliminowania stulejki. Cały proces oczywiście jest przeprowadzany w konsultacji z lekarzem…. Odbywa się też oczywiście badanie, które ma potwierdzić podejrzenia…. więcej →

  • Czym jest żółtaczka?

    7 sierpnia 2013 12:21 →

    …. W pierwszym przypadku objaw jest wynikiem nadmiernej produkcji bilirubiny wynikającej…. Drugi rodzaj żółtaczki związany jest z powodami wewnątrzwątrobowymi. W …tym wypadku żółtaczka związana jest z upośledzeniem dostarczania bilirubiny do wątroby… więcej →

  • Czym jest diabulimia?

    8 października 2013 10:16 →

    … typu 1 często określana jest jako insulinozależna. Jest to choroba przewlekła związana … niszczeniem komórek β wysp trzustkowych. Jest to proces autoimmunologiczny, który w …do ich zniszczenia. Efektem tego jest potrzeba dostarczania insuliny do organizmu…. więcej →

  • Co to jest kolposkopia?

    2 marca 2010 10:59 →

    …wszelkie wątpliwości. Co to jest kolposkopia? Kiedy warto ją wykonać? Jest to jedno z najważniejszych…scenariusza, należy udać się na badanie do ginekologa. Nie najlepszy wynik…jednak należy wykonać dokładniejsze badanie, jakim jest kolposkopia. Dzięki temu … więcej →

  • Czym jest łysienie telogenowe

    8 lutego 2011 07:51 →

    …tego typu wypadania włosów jest fakt, iż nie jest ono bliznowaciejące. Łysienie …okres przejściowy (katagenowy). Ostatnim etapem jest właśnie faza telogenowa. Wtedy to …stosować w przypadku tego typu łysienia jest mineralizacja włosów, czyli dostarczania im … więcej →

  • [Internista] - M, 34 - Badanie krwi

    21 listopada 2017 18:18 →

    … się martwić EO% 11.0 norma 0.0-7.0 EO# 0.69 norma 0.0-0.40 MPV 13.1 norma 9.0-13.0 PDW 19.6 norma 9.0-17.0 P-LCR 50.8 norma 13.0-43.0 więcej →

  • [Internista] - K, 18 - 18 lat, omdlenia, utraty przytomności, badanie laboratoryjne

    21 listopada 2017 18:18 →

    … badania do tej pory były wykonywane?[/b] Badanie krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych… od normy : MCV : 79,4 fl norma: 83,0-103,0 MCH : 26,1 norma: 28,0-34,0 żelazo: 157,79 norma: 37-145 [b]Jakie było… więcej →

  • Kolega jest podglądaczem - proszę o pomoc !!!

    21 listopada 2017 18:18 →

    …erotycznymi z tego względu. Facet jest kulturalny i bez jakichś zachowań natarczywych… erotycznych, ponieważ wiem jak z nim jest i go sprowadzam do pionu od razu. … coś gorszego ? Czy jest to kwestia tylko podglądania ? Czym to jest spowodowane? Czy powinnam… więcej →

  • Badanie na prolaktyne

    21 listopada 2017 18:18 →

    Lekarz kazał mi zrobić badanie na prolaktynę tylko jak się orientowałam można zrobić badanie z obciążeniem lub bez. Wie ktoś może jaka jest różnica i które lepiej zrobić? więcej →

  • badanie krwi wyniki bardzo proszę o pomoc

    21 listopada 2017 18:18 →

    … badania krwi niepokoi mnie wielojądrzaste 78 norma 70 potas 5,31 norma 5,30 badania zrobiłam poniewaz od tygodnia… ból usg zrobiłam i jest wszystko ok reszte badan tez jest w normie bardzo proszęo… więcej →

  • badanie krwi wyniki bardzo proszę o pomoc

    21 listopada 2017 18:18 →

    … badania krwi niepokoi mnie wielojądrzaste 78 norma 70 potas 5,31 norma 5,30 badania zrobiłam poniewaz od tygodnia… ból usg zrobiłam i jest wszystko ok reszte badan tez jest w normie bardzo proszęo… więcej →

  • badanie krwi wyniki bardzo proszę o pomoc

    21 listopada 2017 18:18 →

    … badania krwi niepokoi mnie wielojądrzaste 78 norma 70 potas 5,31 norma 5,30 badania zrobiłam poniewaz od tygodnia… ból usg zrobiłam i jest wszystko ok reszte badan tez jest w normie bardzo proszęo… więcej →

  • badanie krwi wyniki bardzo proszę o pomoc

    21 listopada 2017 18:18 →

    … badania krwi niepokoi mnie wielojądrzaste 78 norma 70 potas 5,31 norma 5,30 badania zrobiłam poniewaz od tygodnia… ból usg zrobiłam i jest wszystko ok reszte badan tez jest w normie bardzo proszęo… więcej →

  • badanie krwi wyniki bardzo proszę o pomoc

    21 listopada 2017 18:18 →

    … badania krwi niepokoi mnie wielojądrzaste 78 norma 70 potas 5,31 norma 5,30 badania zrobiłam poniewaz od tygodnia… ból usg zrobiłam i jest wszystko ok reszte badan tez jest w normie bardzo proszęo… więcej →

  • co mi jest...?

    21 listopada 2017 18:18 →

    … koło kości biodrowej bol jest tak jakby kolkowy..kiedy… nawet oddycham to boli.teraz jest 4 dzien miesiaczki. podobne bole… miesiecy z tym ze teraz ten bol jest duzo bardziej wiekszy:/ rok temu…kilka dni temu mialam morfologie i jest w porzadku nie wiem co … więcej →

Strona:
z
1525