Wyniki wyszukiwania dla zapytania „badanie CRT krwi

  • Elektrolity - potas

    11 lipca 2011 09:24 →

    … potasu. Badanie biochemiczne pozwalają na oznaczenie składu osocza krwi. Oznacza się…Spadek stężenia jonów potasowych we krwi zachodzi w trakcie leczenia testosteronem… na rzecz podwyższonego stężenia we krwi. Poza nadmiernym wychwytem jonów potasu… więcej →

  • Duże niedobory witaminy D wśród polskich maluchów

    12 września 2012 14:56 →

    badanie sposobu żywienia i stanu odżywienia niemowląt w Polsce. Wyniki badania krwi… niedoboru witaminy D świadczy badanie przeprowadzone w latach 2010-2011 …wątpliwości, warto wykonać badanie określające poziom witaminy D w krwi dziecka i skonsultować … więcej →

  • Kobiece badania po czterdziestce

    28 marca 2014 13:22 →

    …roku życia ważne są też badania krwi. Wykonywać się je powinno raz …regularne sprawdzanie stężenia poziomu glukozy we krwi a także elektrolitów. Dzięki temu w…czterdziestym roku życia, powinny wykonywać badanie ginekologiczne. Taką samą częstotliwość powinna… więcej →

  • Apiterapia i apitoksynoterapia

    10 czerwca 2008 08:53 →

    …cukry proste są wchłaniane bezpośrednio do krwi. W normalnych ilościach miód nie powoduje…naczynia krwionośne i włosowate, zwiększa przepływ krwi do chorego organu i zmniejsza bóle….na mięsień sercowy, obniża ciśnienie krwi, aktywuje przemianę materii, oraz … więcej →

  • Rak sutka

    13 czerwca 2008 09:00 →

    … (MRI) 2.Badania mikroskopowe •Badanie cytologiczne (np. biopsja aspiracyjna cienkoigłowa) •Badanie histopatologiczne (biopsja grubo… wycięcie fragmentu guza) 3.Badania kliniczne •Badanie podmiotowe •Badanie przedmiotowe Przebieg i rokowania: Nieleczony… więcej →

  • Stawianie baniek - etapy zabiegu

    10 sierpnia 2008 09:24 →

    … Nie polega na „wyciąganiu złej krwi”, lecz na pozytywnej stymulacji sił …na mięśnie i stawy, poprawiając krążenie krwi i limfy, usprawniają ich funkcjonowanie, …hemofilia i inne zespoły złej krzepliwości krwi – długotrwałe przyjmowanie polopiryny i leków… więcej →

  • Kokaina i środki pobudzające

    4 sierpnia 2008 08:29 →

    …produktu, ponieważ alkaloid przechodził do krwi stopniowo. Objawy zaburzeń pracy … i szybki oddech, podwyższone ciśnienie krwi, zwiększone wydalanie moczu. Objawy po… prowadzący do wychudnięcia, wysokie ciśnienie krwi, gwałtowne i nieregularne bicie serca,… więcej →

  • Zdrowie ukryte w liczbach

    29 sierpnia 2008 17:02 →

    … przyczynia się do powstania zakrzepów we krwi. które są głównym powodem zawałów serca…na podwyższenie „złego„ cholesterolu we krwi. Warto nauczyć się relaksować , …– 90 60 – 90 mg/dl to wręcz idealna ilość cukru we krwi mierzona na czczo. Jeżeli się zdarzy… więcej →

  • Leczenie żylaków

    5 września 2008 09:25 →

    … hematologiczne zmniejszające zdolności krzepnięcia krwi. Istotą żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej…zatorowej polega na usprawnianiu odpływu krwi z kończyn poprzez szybkie „…się naskórka i obniżającym ciśnienie krwi. Zapobieganie powstawaniu żylaków polega… więcej →

  • Owoce - wartości odżywcze

    1 października 2008 08:38 →

    …Obniża poziom cholesterolu i glukozy we krwi. Jest pomocny przy odchudzaniu, przyspieszają…. Grejpfruty obniżają także ciśnienie krwi. Winogrona Winogrona są niezwykle … i potasu, które obniżają ciśnienie krwi i działają przeciwmiażdżycowo. Sok z malin… więcej →

  • Wyniki Badania Krwi, Proszę o Pomoc!

    20 grudnia 2014 04:43 →

    nie pokoi mnie Rozmaz z badania krwi Granulocyty segmentowane – mam 36 gdzie norma … jeszcze muszę wykonać badanie moczu, jedynie odchylenia w badaniu krwi to wyżej napisane, reszta… więcej →

  • Problemy z tarczycą - morfologia krwi

    20 grudnia 2014 04:43 →

    …ptem uległ unormowaniu (ost. badanie). Ginekolog waha sie z …ewent. operacji (kontrolne bad. krwi u ginek. wykazało zaburzony poziom… Płeć: kobieta Wiek: 49 _______________________ Morfologia krwi: NEUT# 3.06 [10*3/uL] MONO# 0.73 [10*3/uL] NEUT% 48.40 … więcej →

  • Wrzody, przetaczanie krwi

    20 grudnia 2014 04:43 →

    … dużych krwawieniach zgłosił się na badania krwi, okazało się, ze krwiawiące wrzody spowodowały… zadecydował, ze konieczne jest przetoczenie krwi w szpitalu. tata opiekuje się chora…proszę o informację jak wyglada przetaczanie krwi – jak długo trzeba być w… więcej →

  • badanie USG

    20 grudnia 2014 04:43 →

    …: Witam! Mam takie pytanie, czy badanie usg jamy brzusznej jest pewne… potraw, a w marcu mialam robione badania krwi a alat byl jak najbardziej ok. Nic…… Dziekuje bardzo i pozdrawiam! kitaaa otóż badanie USG jamy brzusznej nie jest… więcej →

  • Wyniki krwi u 1,5 rocznej dziewczynki

    20 grudnia 2014 04:43 →

    … na rączkach i brzuszku. Pani doktor zleciła badanie krwi. Poniżej wyniki: WBC 4,42 G/l (norma 5,00-19… 11,9 g/dl; hematokryt 35%; MCV 78,3 fl; MCH 26,6 pg; MCHC 34,0 g/dl; Płytki krwi 212 G/l; RDW-CV 12,8%; MPV % neutrocytów 22,4% (norma… więcej →

  • morfologia krwi

    20 grudnia 2014 04:43 →

    …) MCHC 31.4(31-37) RDW 14.9(11.5-14.5) Płytki krwi 240(130-440) MPV11.4(9.4-12.6) Neutrocyty… wpływ na moje wyniki? Odpowiedź: w morfologii krwi obniżona jest nieznacznie hemoglobina i mch… ze zwiększeniem ilości mięsa i kontrolna morfologia krwi więcej →

  • interpretacja wyników krwi

    20 grudnia 6463 13:33 →

    Witam! Dzisiaj odebrałam wyniki krwi mojej 7 tygodniowej córki i umieram z niepokoju. … 35,3; Płytki krwi 571!!!; limfocyty 64,2 %; neutrocyty 15,6%; monocyty 13,7%; eozynofile 6%; limfocyty 7,95; monocyty 1,69; eozynofile 0,74; Badanie miała… więcej →

  • płytki krwi

    20 grudnia 2014 04:43 →

    … morfologie krwi ze wzgledu na tarczyce ale ona jest w normie niepokoi mnie ze co badanie podnosi… mi sie poziom plytek krwi teraz mam 366… więcej →

  • Badania krwi

    20 grudnia 3275 13:42 →

    Bardzo proszę o interepretację badania krwi. Ogólnie jestem osłabiona, … % RDW-SD odchylenie stand. 43,9 fl PLT-Płytkwi krwi 417 tys/ul PCT- Plytkoryt 0,42 % MPW-… sr obj plytwki krwi 10 fl PDW- dyspersja wielkosci plytek 11,5 … więcej →

  • wyniki badan krwi

    20 grudnia 2014 04:43 →

    …,wczoraj odebralam wyniki badan krwi,czy moglabym prosic o interpretacje… N:12,5-15,5 hematokryt 34% N:37-46 szybkosc opadania krwi: pierwsza godzina:27 mm N:ponizej 20 druga…1,09 Dodam ze dostala skierowanie na te analizy krwi poniewaz od 3 miesiecy boli mnie szyja… więcej →

Strona:
z
538