Wyniki wyszukiwania dla zapytania „badania krwi ALT ICD9117

  • Podstawowe badania krwi

    15 września 2011 09:59 →

    … jego uzupełnienie. Należy pamiętać, iż w dniu poprzedzającym badanie krwi nie wolno uprawiać intensywnego wysiłku fizycznego, na… wykonuje się w celu określenia rodzaju zakażenie – rozmaz krwi obwodowej służy do różnicowania między zakażeniem bakteryjnym, … więcej →

  • Nie bój się pobierania krwi

    22 stycznia 2014 14:04 →

    … uniknąć. Prędzej, czy później będziemy się musieli z nim zmierzyć. Do badania krwi należy się w odpowiedni sposób przygotować. Po … krwi odbywało się w pozycji półleżącej, lub leżącej. Po zakończeniu badania nie podnoście się przez parę minut. Jeśli … więcej →

  • Po co nam badania

    16 lipca 2012 09:09 →

    … organizmu, jak i procesy związane z układem odpornościowym często odznaczają się właśnie we krwi. I to właśnie jej zbadanie pozwoli odpowiednio wcześnie zareagować. Takie badania sprawdza między innymi ilość … więcej →

  • Kobiece badania po czterdziestce

    28 marca 2014 13:22 →

    …raz na miesiąc. Po czterdziestym roku życia ważne są też badania krwi. Wykonywać się je powinno raz do roku. Istotne w…lat czterdziestu staje się regularne sprawdzanie stężenia poziomu glukozy we krwi a także elektrolitów. Dzięki temu w porę można zauważyć… więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … dla osób oczekujących na swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy krwiodawca … są wampiry, które dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami społeczeństwa. Akcja „Chcemy … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … stanach patologicznych na przykład: odwodnieniu, niedokrwistościach, utracie krwi, w chorobach serca, nerek, wątroby. Przyczyną wzrostu …we krwi obwodowej. Można również wykonać badania związane z właściwościami krwi związanymi z utrzymaniem homeostazy … więcej →

  • Badania lekarskie - wizyta u lekarza

    1 maja 2008 08:32 →

    …(lub więcej) z poniższych badań lekarskich. Wizyta u lekarza – badania podmiotowe: 1) Oglądanie – lekarz obserwuje wygląd i … węzłów chłonnych. 5) Badania dodatkowe – do grupy tych badań zaliczane jest RR i EKG - Pomiar ciśnienia krwi (RR) -… więcej →

  • Badania kontrolne - wstęp

    2 czerwca 2011 11:54 →

    …liczą. Więc do czego zachęcam? Do regularnej i bezstresowej profilaktyki, jaką są badania kontrolne. Co możemy lub powinniśmy badać? To… seksualnej i planowanej ciąży. - powinniśmy robić ponadto badania krwi: w tym morfologię, badanie poziomu … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … istnienie koncepcji odchudzania się zgodnie z swoją grupą krwi. Zaczniemy od diety, która określana jest jako najstarsza -…lubiących aktywność fizyczną. Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają , … więcej →

  • Grupa krwi 0, a nasze zdrowie

    12 marca 2014 14:33 →

    … nie występuje antygen A, ani B, to oznacza, że mamy grupę krwi 0. Niektórzy ze specjalistów wskazują, że zależnie od tego z … zwiększa ryzyko nadwagi. To z kolei powoduje, że osoby z tą grupą krwi są bardziej narażone na miażdżycę i choroby serca. Częściej… więcej →

  • prośba o interpretacje wyników badania krwi

    21 kwietnia 2014 09:13 →

    prosze o interpretacje badania krwi: WBC 9.8 10^3/ul NE% 38.9 L % ! LY% 51.7 H % ! MO% 7.3 % EO% 2.1 % BA% 0.0 % NE# 3.8 10^3/ul LY# 5.1 10^3/ul MO# 0.7 10^3/ul EO# 0.2 10^3/ul BA# 0.0 10^3/ul Chciałem oddac krew i niestety wyszły takie … więcej →

  • [Internista] - K, 33 - badania krwi

    21 kwietnia 2014 09:13 →

    … 4,7 HEMOGLOBINA- 13,8 HEMATOKRYT%-40,6 MCV-86 MCH-29,2 MCHC-34 PŁYTKI KRWI- 284 RDW-CV-13,3 MIKROSKOPOWY WYMAZ KRWI PAŁECZKI- 0,1% NEU%-68,2 EO%-1,8 BASO%-0,2 LYM%-23,1 MONO%-6,6 LYMPH#-2,0 NEUT#-5,8 MONO#-0,6 EO#-0,2 BASO#0,0 … więcej →

  • Badania krwi

    21 kwietnia 2014 09:13 →

    Proszę o interpretację wyników krwi WBC 4,6 x 10^3/uL norma (4.4…11.3) LYMPH 2.001 (35…50) MXD + 0.6302 (2…8) NEUT – 1.9688 (45…70) RBC 4.51 x 10^6/uL (3.6…5.2) HGB 13.1 g/dL … więcej →

  • Interpretacja badania krwi beta hcg

    21 kwietnia 2014 09:13 →

    Mam pytanie związane z wynikami badania krwi beta hcg, zrobilam je po zaleceniu lekarza w obawie ze moge byc w ciązy. Stosunek podczas ktorego sadze ze moglo dojsc do zaplodnienia mial miejsce 8 dni temu a moj wynik … więcej →

  • [Internista] - K, 24 - wynik badań z krwi

    21 kwietnia 2014 09:13 →

    … [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] Witam. Dziś odebrałam wyniki z krwi … GGTP wynik 74 jeden. U/l wartość 7-32… ALT: 23 WARTOŚĆ 5-40, AST 17 WARTOŚĆ 5-4… badań?[/b] Witam. Dziś odebrałam wyniki z krwi i nie ukrywam że zaniepokoil mnie wynik… więcej →

  • Wyniki badan krwi, prosze o analize!

    21 kwietnia 2014 09:13 →

    Wiek -18 Kilka dni temu robilam badania krwi wyniki sa nie zbyt ciekawe, a … – 16) Hematokryt 29,8 %* (37 – 47) MCV 67,62 fl* (80 – 99) MCH 19,02 pg (27 -35) MCHC 28,22 g/dl (32 – 37) Plytki krwi 520,1 tys/ul* (140 – 440) Limfocyty 48,6 %*… więcej →

  • Dieta Dukan - Wysokie ALT

    21 kwietnia 2014 09:13 →

    … dobry od 2 m-cy jestem na diecie dukan, chciałem powalczyć z moją nadwagą. Lecz ostatnio zrobione badania mocno mnie zaniepokoiły. ALT -96, badanie powtórzyłem i dało wynik ALT-110, wiec jeszcze wyższy…. więcej →

  • morfologia krwi

    21 kwietnia 2014 09:13 →

    O czym mogą świadczyć wyniki badania krwi?Czym może być spowodowana taka niedokrwistość?Nie odchudzam się, nie zauważyłam żadnych niepokojących krwawień.Czy wystarczy brać jakieś witaminy? Hemoglobina 9,7 g/100 krwinki… więcej →

  • wyniki badań krwi

    21 kwietnia 3126 12:54 →

    Prosze o pomoc nazywam się Monika mam 36 lat robiłam sobie przedwczoraj badania krwi i wynik badań mnie zaniepokojił .LYM17,6%,MON12,1%,NEU68,0%,BAS0,50%,EOS1,80%,ALY1,23%,LIC0,64%,LYM0,88tys,MON0,60tys,NEU3,… więcej →

  • Bardzo prosze o analize badań krwi itp

    21 kwietnia 2014 09:13 →

    … 35.9 g/dL RDW 13.3 % PLT 242. K/uL MPV 11.1 fL KOLEJNE BADANIA TO: TOXOPLAZMA GONDI IgM WYNIK UJEMNY… kolejne na glukoze tj.: Glikemia na czczo (w osoczu krwi żylnej) 73 mg/dl i badanie moczu: color: LT. yellow… więcej →

Strona:
z
707