Wyniki wyszukiwania dla zapytania „badania tsh i prl cennik

  • Kiedy warto robić badania krwi?

    10 października 2014 14:11 →

    … je zrobić? Po pierwsze, dobrze zastanowić się nad zrobieniem badania krwi w sytuacji, gdy zaczynamy odczuwać ciągłe zmęczenie… sobie jedzenia. Dodatkowymi objawami wskazującymi na potrzebę wykonania badania krwi jest szybkie męczenie się (nawet przy małym… więcej →

  • Badania dna oka

    24 lutego 2014 10:04 →

    …nie jest również potrzebne wykonywanie wcześniej jakiegoś rodzaju badania, które miałoby przygotować narząd wzroku do oftalmoskopii… właśnie nie ma bezpośredniej ingerencji i kontaktu z okiem. W czasie badania osoba, która jest mu poddawana proszona jest o … więcej →

  • Kobiece badania po czterdziestce

    28 marca 2014 13:22 →

    … ten dotyczy zarówno mężczyzn, jak i kobiet. Dlatego tak ważne są badania, aby w porę udało się wykryć zmiany w organizmie i … robione raz na miesiąc. Po czterdziestym roku życia ważne są też badania krwi. Wykonywać się je powinno raz do roku. Istotne w … więcej →

  • Badania lekarskie - wizyta u lekarza

    1 maja 2008 08:32 →

    …lub więcej) z poniższych badań lekarskich. Wizyta u lekarza – badania podmiotowe: 1) Oglądanie – lekarz obserwuje wygląd i… od prostych morfologii, biochemii, po bardzo specyficzne badania immunologiczne. Badanie markerów nowotworowych polega na… więcej →

  • Badania kontrolne - wstęp

    2 czerwca 2011 11:54 →

    … Więc do czego zachęcam? Do regularnej i bezstresowej profilaktyki, jaką są badania kontrolne. Co możemy lub powinniśmy badać? … utajoną w kale i oznaczajmy stężenie hormonów tarczycy (TSH, T3 i T4). Poprośmy lekarza rodzinnego o badanie USG jamy… więcej →

  • Badania prenatalne

    9 lipca 2008 09:23 →

    … na ewentualne podjęcie niezwykle trudnej decyzji o aborcji. Badania prenatalne dzielą się na nieinwazyjne, np. USG, testy z krwi, i inwazyjne, np. omniopunkcja. Najpierw wykonuje się badania nieinwazyjne. Jeśli ich wyniki wzbudzą niepokój … więcej →

  • Po co nam badania

    16 lipca 2012 09:09 →

    …” przede wszystkim zmiany, które nie są złośliwe. Kolejnym przykładem badania, które warto wykonywać (i w zasadzie bardzo często jest … jej zbadanie pozwoli odpowiednio wcześnie zareagować. Takie badania sprawdza między innymi ilość czerwonych krwinek, … więcej →

  • Badania dynamometryczne i ergometryczne

    19 marca 2008 08:51 →

    Badania dynamometryczne i ergometryczne – badania mają na celu ocenę siły mięśni wykonujących ruch. Badania te sa przeprowadzane za pomocą urządzeń zwanych dynamometrami. Badania ergometryczne badają możliwości wykonywania pracy przez określoną partię … więcej →

  • Badania: cytologia, kolposkopia, biocenoza

    28 marca 2011 08:42 →

    … nowotworu, jednakże do pełnego rozpoznania konieczne są dodatkowe badania histopatologiczne. Badanie cytologiczne dość wcześnie … zapalnych pochwy. Ginekolog za pomocą wziernika pobiera do badania próbkę śluzu i wysyła do laboratorium do analizy. … więcej →

  • Polacy nie chcą tracić czasu… – wyniki światowego badania na temat przeziębienia i grypy

    28 października 2013 10:16 →

    …, podobnie Hiszpanie (94,6%), Rosjanie (91,2%) czy Francuzi (88,7%) – wynika ze światowego badania VICKS Global C&F Survey. A jeśli już … naturalną odporność organizmu (ok. 36%). Jak wynika z badania dla marki VICKS, aż 64% respondentów przynajmniej raz … więcej →

  • TARCZYCA, PRL, FATALNE SAMOPOCZUCIE BLAGAM O POMOC

    21 października 2014 21:57 →

    … nie mialam sily sie podniesc.przyjechalam do domu zrobilam badania krwi wyszlo TSH 5,52 czulam sie coraz gorzej..bardzo szybko bilo… mecze.czy zasluga tego fatalnego samopoczucia jest ta tarczyca i prl czy cos jeszcze innego??? mial ktos podobny przypadek?… więcej →

  • Niedoczynność tarczyca a badania

    21 października 2014 21:57 →

    … już lepiej, ale jeszcze rok temu strasznie mi pekała (na dłoniach) a na przedramionach mocno wysychała Zrobiłem badania i wyszlo mi TSH 1,86 u(micro)IU/ml zakres 0,25 – 5,50. Czy coś mogło zafałszować wyniki badania ? … więcej →

  • Niedoczynność tarczyca a badania

    21 października 2014 21:57 →

    …) * Mam też czasem zaparcia i „balonik” z brzucha Zrobiłem badania i wyszlo mi TSH 1,86 u(micro)IU/ml zakres 0,25 – 5,50. Czy coś mogło zafałszować wyniki badania ? Gdzieś od 1,5 tygodnia pije MultiSanostol (wit. A,E,C,B) i … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 20 - Lekko obiniżony poziom TSH

    21 października 2014 21:57 →

    …pojawiają:[/b] Problemy z tętnem miałam już 2 lata temu, jednak nie przeszkadzało mi to. [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] morfologia i TSH, FT4 i FT3 [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Morfologia … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 29 - Ciąża a normy tsh, ft3 i ft4, prośba o interpretację wyników

    21 października 2014 21:57 →

    …dolegliwości:[/b] Witam, Moje wyniki w 21 tyg. ciąży wyniosły: TSH 1.050 ulU/ml FT3 2.79 pg/ml FT4 1.16 ng/ml w 17 tyg. : TSH 2.060 ulU/ml FT3 2.81 pg/ml FT4 1.28 ng/ml Bardzo proszę o interpretację. Gdzie mogę znaleźć normy dla… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 29 - Wyniki TSH

    21 października 2014 21:57 →

    …, przybieranie na wadze [b]Od jak dawna się pojawiają:[/b] 1 rok [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] TSH [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] badania przeprowadzone 07.01.2014 wynik 6,37 norma 0,27-4,2 więcej →

  • Interpretacja badania

    21 października 2014 21:57 →

    Nie wiem co oznaczają moje wyniki…. koleżanka mnie straszy, że mogę być w ciąży, a nie wiem czy miałam nawet takie badanie… Badanie ogólne moczu kolor żółty odczyn 6 ciężar właściwy 1020 g/l białko neg glukoza neg bilirubina neg urobilinog. … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 25 - tsh a owulacja

    21 października 2014 21:57 →

    … leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] witam !ostatnio robiłam tsh i wyszło 3.3 chciałabym wiedzieć czy może to mieć wpływ na brak owulacji? więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 32 - TSH a starania o ciążę

    21 października 2014 21:57 →

    … to są dolegliwości:[/b] Witam, jestem w trakcie starań o ciążę. Ostatnio zrobiłam uSg tarczycy – budowa w normie. I badanie TSH, którego wyniki wyszedł 2,23. Czy z takim wynikiem mogę kontynuować ciążę? dużo czytałam że powinien wynik być poniżej 2. czy … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 32 - TSH a starania o ciążę

    21 października 2014 21:57 →

    … to są dolegliwości:[/b] Witam, jestem w trakcie starań o ciążę. Ostatnio zrobiłam uSg tarczycy – budowa w normie. I badanie TSH, którego wyniki wyszedł 2,23. Czy z takim wynikiem mogę kontynuować ciążę? dużo czytałam że powinien wynik być poniżej 2. czy … więcej →

Strona:
z
645