Wyniki wyszukiwania dla zapytania „anty hbs norma

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … wody powoduje zmniejszenie czynnika hematokrytowego. NORMA: mężczyźni: 40 – 52% (0,40 – 0,52) kobiety: 37 – 47% (0,37 – 0,47) OB (opad …objętość krwinki (MCHC = (Hb[g/100ml]/Ht) *100). NORMA: 31 – 38% Zmniejszenie wartości jest charakterystyczne … więcej →

  • Przeszczep szpiku kostnego

    19 listopada 2008 08:50 →

    … tym wirusem) • obecność antygenu HBs, przeciwciał anty HCV przy obecności HCV RNA… więcej →

  • Kiedy maluch często choruje

    15 maja 2012 08:29 →

    … mogą wywołać choroby. To swoistego rodzaju norma, ale pytanie brzmi kiedy nasze… będzie więcej i jest to swoistego rodzaju norma. Jeśli jednak samych infekcji jest… więcej →

  • Badanie moczu u dzieci

    26 września 2013 13:16 →

    … się poziom cukru. W przypadku leukocytów, normą dla chłopców jest do 3 w polu widzenia… z kolei zbyt dużej liczby erytrocytów (norma to 2), oznaczać to może problemy z nerkami, zakażenie… więcej →

  • Jak wzmocnić odporność dziecka?

    25 kwietnia 2014 09:30 →

    … z nich, nawet kilka razy w roku, to norma. Nie oznacza to jednak, że nie należy… spełzły na niczym. To właśnie wspominana we wstępie norma. Od czego zacząć wzmacnianie odporności? Od zmian… więcej →

  • MPV

    8 kwietnia 2009 13:46 →

    MPV to średnia objętość płytek krwi, czyli objętość trombocyta. Norma objętości wynosi 9-13 fl. Trombocyt odgrywa ważną rolę w procesie krzepnięcia krwi a wahania i odstępstwa od normy mogą świadczyć o chorobie krwi. więcej →

  • RDW

    6 maja 2009 14:37 →

    … wielkości erytrocytów w krwi obwodowej. Najczęściej norma wynosi 11-14,5%, podwyższony wynik RDW… więcej →

  • Homocysteina (HCY) a kwas foliowy

    19 czerwca 2008 08:36 →

    … ORAZ PATOMECHANIZMY HIPERHOMOCYSTEINEMII I HOMOCYSTYNURII. HIPERHOMOCYSTEINEMIA (norma stężenia homocysteiny w osoczu wynosi 16mmol… więcej →

  • Perfekcyjny i ponętny biust

    5 sierpnia 2008 17:59 →

    …, EKG po 40-stym roku życia, antygen HBS i USG piersi. Po zabiegu przez dzień… więcej →

  • Piękna sylwetka

    8 lipca 2008 10:41 →

    …. Jemy przede wszystkim za dużo tłuszczu, norma to około 20%, a my często przekraczamy 30%. Z 1g tłuszczy uzyskujemy… więcej →

  • anty hbs

    23 lutego 2018 21:00 →

    witam! zrobiłam sobie badanie krwi w celu zobaczenia czy musze sie szczepić na żółtaczkę. oto wynik: p/c anty HBs wynik w surowicy 431 mU/ml co to znaczy? muszę się sczepić?czy jestem jeszce odporna? proszę o odpowiedź. więcej →

  • przeciwciała anty HBs

    23 lutego 2018 21:00 →

    Witam Bardzo proszę o ocenę niezwykle wysokiego poziomu przeciwiciał abtyHBs , wynik to >2000 mIU/ml . Byłam u lekarza rodzinnego i skierowała mnie na konsultację do przychodni chorób zakaźnych by wypowiedział się specjalista. Czy mam się czym martwić? … więcej →

  • anty HBS

    23 lutego 2109 13:50 →

    Witam. Bardzo proszę o poradę. 13.11.2012 mam mieć przeprowadzoną operację. W 2012 r. szczepiona byłam na żółtaczkę / na pewno były 2 dawki, trzeciej nie mam odnotowane/. Z uwagi na krótki termin wyznaczonej operacji zrobiłam badanie krwi na przeciwciała …. więcej →

  • anty HBS

    23 lutego 2226 13:50 →

    Witam. Bardzo proszę o poradę. 13.11.2012 mam mieć przeprowadzoną operację. W 2012 r. szczepiona byłam na żółtaczkę / na pewno były 2 dawki, trzeciej nie mam odnotowane/. Z uwagi na krótki termin wyznaczonej operacji zrobiłam badanie krwi na przeciwciała …. więcej →

  • [Hepatolog] - M, 29 - Prośba o interpretacje wyników - antygen HBs reaktywny

    23 lutego 2018 21:00 →

    …jakie badania jeszcze zrobić: HBs – antygen HBs (WZW typu B) (…testu potwierdzenia na obecność antygenu HBs. [b]Jakie badania do …tej pory były wykonywane?[/b] HBs – antygen HBs (WZW typu B) (V39)…jakie badania jeszcze zrobić: HBs – antygen HBs (WZW typu B) … więcej →

  • hormon anty TG

    23 lutego 2018 21:00 →

    Witam, Wynik anty TG wynosi u mnie więcej niż 1000, a norma powinna wynosić ok. 4. Mam …stwierdzoną powiększoną tarczycę ( 50 – norma 18.) oraz guzowatość. Biobsja guzka wykazała… łagodny rozrost. THS oraz FT4 norma. Zatem więc mam pytanie o… więcej →

  • [Hepatolog] - K, 22 - Dziwne wyniki na hbs

    23 lutego 2018 21:00 →

    … i wyszly mi antygen hbs dodatni – bardzo dużo, i przeciwciała hbs jeszcze więcej, dzwonili… tej pory były wykonywane?[/b] morfologia, hbs [b]Jakie były wyniki wykonanych badań…?[/b] antygen hbs bardzo dużo przeciwciała hbs bardzo dużo test … więcej →

  • Podwższone anty-TPO

    23 lutego 2018 21:00 →

    … podwyższone anty-TPO 41,3 IU/ml (norma do 34). Wszystkie pozostałe tj. TSH, ft3,ft4, TRAK, anty TG w normie. Chciałabym… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 38 - przeciwciala ANTY-TG I TPO

    23 lutego 2018 21:00 →

    … TSH 1,150 gdzie norma to 0,270-4,200 ,Ft3 2,61 gdzie norma 2,00-5,00 Ft4 13,03 gdzie… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 38 - przeciwciala ANTY-TG I TPO

    23 lutego 2018 21:00 →

    … 1,150 gdzie norma to 0,270-4,200 ,Ft3 2,61 gdzie norma 2,00-5,00 Ft4 13,03 gdzie norma 12,00-22,00 . więcej →

Strona:
z
89