Wyniki wyszukiwania dla zapytania „analiza wynikow badan

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … wrodzonej sferocytozie. Bardzo często prócz podstawowego profilu badań wykonuje się dodatkową diagnostykę krwinek białych, oznaczając … też określanie jej stanowi jedno z podstawowych badań hematologicznych) we krwi obwodowej. Można również wykonać … więcej →

  • Medycyna - Centrum Badań DNA

    23 kwietnia 2009 11:13 →

    … ośrodkami naukowymi i diagnostycznymi w Polsce i za granicą. Centrum Badań DNA przyczynia się do tego, że najnowocześniejsze osiągnięcia … w to SEPSĘ - Choroby i predyspozycje genetyczne. Centrum Badań DNA zajmuje się również genetyczną identyfikacją … więcej →

  • Analiza naszego włosa

    27 maja 2011 08:18 →

    …wygląda skład pierwiastków w naszym organizmie. Taka kompleksowa analiza włosa opiera się właśnie o określenie ilości, …w organizmie. Dla kogo przeznaczona jest taka kompleksowa analiza pierwiastkowa? W zasadzie można powiedzieć, że dla wszystkich. … więcej →

  • Kalendarz badań po czterdziestce

    19 lipca 2011 11:32 →

    Gdy przekroczysz czterdziestkę powinnaś nieco baczniej przyglądać się swojemu organizmowi i zastosować wobec niego zasadę ograniczonego zaufania, bowiem powoli zbliża się wiek, w którym może mu się przytrafić jakaś niesubordynacja. Co trzy … więcej →

  • Zielarstwo i ziołolecznictwo

    16 grudnia 2008 08:25 →

    …wspomagające zamiast leków konwencjonalnych. Najnowsze badania: Wyniki badań prowadzonych w ostatnich latach dowodzą, że właściwie dobrana … długi czas. W miarę postępu badań gromadzi się coraz więcej interesujących wyników. W czasie powtórzonych już … więcej →

  • Ucz się języków nie będziesz miał problemów z pamięcią!

    15 listopada 2013 07:50 →

    … Nizam’s Institute of Medical Sciences, przedstawili wyniki badań wskazujące na zależność między pojawieniem się pierwszych oznak … na Alzheimera, a także na otępienie czołowo – skroniowe. Wynika badań wskazują, że znajomość co najmniej dwóch języków, … więcej →

  • Zalety preparatów wspomagających

    17 grudnia 2008 08:24 →

    …tych ważnych dla organizmu substancji. Wyniki najnowszych badań sugerują, że powinno się przyjmować różnorodne preparaty…, rozpowszechnionym we współczesnych społeczeństwach zachodnich. Większość badań wykazuje, że dawka substancji zapobiegająca chorobie… więcej →

  • Terapia hormonem wzrostu

    10 czerwca 2009 13:24 →

    …z Towarzystwa Endokrynologów (Endocrine Society) przeanalizowała wnioski z badań opublikowanych w czasopismach medycznych, których treść jest … badania gęstości kości przed leczeniem, w przypadku wyników odchylonych od normy badanie ponawia się co dwa lata…. więcej →

  • Koenzym Q10

    23 października 2008 08:21 →

    … chorób serca, zwłaszcza jego niewydolności i osłabienia. W wyniku badań ustalono, że stan pacjentów chorych na serce, którzy…przez lekarza, szczególnie nasercowych. DODATKOWE KORZYŚCI: Kilka badań prowadzonych na małą skalę pokazuje, że koenzym Q10 … więcej →

  • Pokrzywa i rumianek pospolity

    21 listopada 2008 08:13 →

    … kwercetyny, flawonoidu, który hamuje wydzielanie histaminy. Podczas badań, przeprowadzonych u osób cierpiących na katar sienny, … od dawna wykorzystywany jako środek odprężający. Podczas badań przeprowadzonych na zwierzętach naukowcy ustalili, że rumianek … więcej →

  • Analiza badan krwi i moczu

    23 października 2014 21:55 →

    Bardzo prosze o interpretacje moich wynikow: jestem kobieta i mam 26 lat Krew: Erytrocyty – 4,330 mln/ul Hemoglobina – 12,5 g/dl Hematokryt – 36,3% MCV – 84 fl MCH – 28,9 pg MCHC – 34 g/dl RDW – 13 % Leukocyty – 6,0 tys. Limfocyty – 31 % … więcej →

  • analiza prosze o pomoc

    23 października 2014 21:55 →

    Witam mam obawy do moich wynikow badan a mianowicie o wbc poniewaz wyszlo mi 10,7 przy normie 10 w tym GRAN% 71,6 (normado 70) pozostale wynikibardzodobre mniej wiecej w srodku norm… OB w porzadku 7 WBC 10,7 … więcej →

  • analiza moczu

    23 października 2014 21:55 →

    czy mogła bym prosic o analize moich wynikow badan? Przejrzystosc-lekko metna barwa-słomkowa ciezar własciwy-1,030 pH-5,0 glukoza-neg ketony-neg urobilinogen-normal bilirubina-neg bialko-neg azotyny-neg nabłonki … więcej →

  • pomoc w okresleniu wynikow badan moczu

    23 października 2014 21:55 →

    bardzo prosze mi o odczytanie moich wynikow badan co one oznaczaja napewna sa zle ale co za tym ma sie kryc??? Ciala ketonowe 1+,erytrovyty 2+,białko 2+,bialko ilosciowo 0.57,leukocyty 1+,erytrocyty 35,… więcej →

  • interpretacja wynikow badan

    23 października 2014 21:55 →

    Bardzo prosze o interpretacje wynikow badan moich i moich dzieci Chlopiec 9 miesiecy Leukocyty 10,6 5,0-19,5 eytrocyty 4,1 3,9-5,1 hemoglobina 11,2 10,1-13,0 hematokryt … więcej →

  • INTERPRETACJA WYNIKOW BADAN

    23 października 0208 13:30 →

    Witam. Bardzo prosze o pomoc- tj interpretache wynikow badan mojego 13 miesiecznego synka. MIAŁ ROBIONĄ mofrologię i crp. crp – poniżej 1. morfologia większość w normie poza LIMFOCYTAMI KTÓRYCH JEST … więcej →

  • interpretacja wynikow

    23 października 2014 21:55 →

    Witam,prosilbym kogos o zinterpretowanie moich wynikow,dodam ze ostatnie 6 miesiecy walczylem z nadcisnieniem i z 230/130 spadlo na 125/76 ostatnio mierzone przez lekarza.Przyjmuje lek lisinopril 20 mg dziennie. … więcej →

  • Analiza wynikow

    23 października 5037 12:51 →

    Prosze o pomoc .Moj maz odebral wyniki i AIAT ma 50,PLT128,PDW19,1 MPV13,2 P-LCR51,6.Po za tymi reszta wynikow jest w normie.Bardzo prosze o pomoc.Maz nie chce isc do lekarza.CZy dieta moglaby poprawic wyniki? więcej →

  • analiza wynikow tarczycy

    23 października 3861 13:08 →

    … moze sugerowac thyreoiditis chronica( lymphomatosa?) obecnie czekam na wizyte do endokrynologa i nie wiem czy w takiej sytuacji powinnam dalej zazywac ten letrox 50? prosze o interpretacje wynikow? co wogole oznacza to thyreoiditis chronica? więcej →

  • Prosze o interpretacje wynikow badan krwi

    23 października 8352 13:28 →

    Prosze o zinterpertowanie badan jestem mezczyna w wieku 27 lat MCH 32,5 norma 26.0-32.0 i HCT 41,9 % norma 42,0-52,0 więcej →

Strona:
z
78